Producătorii de energie eoliană cer Guvernului să modifice urgent legislaţia prin OUG

Mina Irina
Companii #Energie / 4 martie 2017

Producătorii de energie eoliană cer Guvernului să modifice urgent legislaţia prin OUG

Asociaţia Română pentru Energie Eoliană (RWEA) susţine că producătorii din sector au acumulat pierderi semnificative în ultimii doi ani şi cer o intervenţie rapidă a Guvernului, prin aprobarea Ordonanţei de Urgenţă (OUG) pentru modificarea Legii 220/2008 în forma actuală, care va putea aduce o "normalizare" a activităţii sectorului eolian.

RWEA arată, într-un comunicat citat de News.ro: "Subliniem faptul că proiectul ordonanţei a fost aprobat de către Comisia Uniunii Europene care şi-a dat acordul în 19 decembrie 2016 pe această formă de proiect, trimisă în prezent spre avizare către ministerele şi agenţiile guvernamentale de linie".

În plus, apropierea termenului de 1 aprilie 2017, când o parte din tehnologii vor începe recuperarea certificatelor amânate, impune un proces decizional accelerat, spun oficialii asociaţiei.

Legislaţia prezentă referitoare la susţinerea energiei regenerabile a devenit sursă de nemulţumire după schimbările retroactive din perioada 2013-2014.

RWEA este o asociaţie profesională care apără interesele a 53 de producători de energie eoliană, ce deţin o capacitate instalată de 2500 MW.

La rândul său, Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES) a anunţat joi că îi cere prim-ministrului Sorin Grindeanu să nu aprobe Ordonanţa de Urgenţă ce modifică Legea 220/2008 în forma pregătită de fosta conducere a Ministerului Energiei, pe motiv că sacrifică investitorii mici şi mijlocii din sectorul regenerabilelor, "avantajând în mod evident producătorii integraţi".

PATRES a solicitat, în repetate rânduri, Ministerului Energiei să revină asupra modificărilor aduse la Legea 220, astfel ca forma finală a OUG să conţină soluţii echitabile pentru toţi producătorii din sectorul regenerabilelor.

În prezent, proiectul de OUG este pe circuitul de avizare, urmând să fie înaintată în scurt timp Guvernului spre aprobare.

Patronatul susţine că 200 de investitori din sectorul regenerabilelor solicită Guvernului adoptarea OUG "cu păstrarea elementelor pozitive", dar cu unele modificări care să crească veniturile producătorilor neintegraţi şi care "să limiteze distorsiunea generalizată în piaţa de energie şi certificate verzi".

Patronatul acuză că există, pe piaţa de energie şi de certificate verzi, distorsiuni de nesuportat pentru producători şi furnizori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb