Producătorii de medicamente cer măsuri pentru scăderea taxei de clawback

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 18 decembrie 2018

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) a anunţat că cere Guvernului adoptarea ordonanţei de urgenţă pentru majorarea sumei alocate medicamentelor în vederea scăderii taxei de clawback.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat că va fi promovată o hotărâre care va avea ca efect scăderea taxei de clawback.

APMGR a atras atenţia că dezinteresul autorităţilor faţă de aplicarea taxei de clawback diferenţiat pune în pericol soarta a milioane de pacienţi români care folosesc medicamente ieftine, fiind primele afectate de lipsa unei decizii referitoare la introducerea calculului diferenţiat al taxei clawback: "APMGR trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia extrem de gravă la nivelul sistemului de sănătate în contextul în care alte mii de medicamente vor dispărea în 2019 şi multe linii de producţie ale fabricilor româneşti vor fi închise".

Asociaţia ar fi trimis către autorităţi mai multe soluţii viabile în acest sens, a afirmat preşedintele APMGR, Adrian Grecu: "APMGR a înaintat Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor Publice mai multe soluţii viabile pentru a asigura accesul pacienţilor la aceste medicamente generice de o importanţă strategică în terapiile pe care le urmează, în primul rând prin introducerea metodei de calcul diferenţiat al taxei clawback, în funcţie de preţul de referinţă generic".

Producătorii au subliniat că această soluţie, care a fost validată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ca fiind una viabilă, ar reduce taxa clawback pentru medicamentele ieftine la 18,57% în trimestrul 4 al acestui an, faţă de nivelul de 27,53% rezultat din aplicarea modului actual de calcul al taxei, fără a avea un impact asupra bugetului de stat. Mai mult, Consiliul Concurenţei consideră că aplicarea contribuţiei diferenţiate ar aduce beneficii bugetare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb