PROPUNERE DE DIRECTIVĂ A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI Egalitate de tratament între bărbaţii şi femeile care desfăşoară activitate independentă

C.P.
Companii #Legislatie / 6 august 2010

Directiva Parlamentului European şi a Consiliului cu privire la aplicarea principiului egalităţii de tratament dintre bărbaţii şi femeile care desfăşoară o activitate independentă a intrat în vigoare în data de 4 august. Aceasta face parte din pachetul "Reconcilierea vieţii profesionale cu viaţa privată şi viaţa de familie", lansat de Comisia Europeană la începutul lunii octombrie 2008.

Actul normativ comunitar defineşte lucrătorii independenţi ca fiind toate persoanele care desfăşoară o activitate lucrativă aducătoare de profit, pe cont propriu, în condiţiile prevăzute de legislaţia naţională şi recunoaşte munca soţilor colaboratori / partenerilor de viaţă.

În cazul în care într-un stat membru există un sistem de protecţie socială pentru lucrătorii independenţi, directiva dă posibilitatea soţilor colaboratori/partenerilor de viaţă ai lucrătorilor independenţi de a beneficia de protecţie socială, pe bază voluntară sau în mod obligatoriu, conform cu dreptul intern. Statele membre pot prevedea ca această protecţie socială să fie proporţională cu participarea la activităţile lucrătorului independent şi/sau cu nivelul contribuţiei.

Actul comunitar asigură femeilor care desfăşoară o activitate independentă şi soţiilor colaboratoare ale lucrătorilor independenţi dreptul de a primi o alocaţie de maternitate adecvată, pe bază voluntară sau obligatorie, care să le permită întreruperea activităţii profesionale din motive de graviditate şi lăuzie pe o perioadă de minim 14 săptămâni.

Statele membre au obligaţia de a transpune prevederile directivei în legislaţia naţională până cel târziu la data de 5 august 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb