Realitatea Media, amânată la plata datoriilor către stat

D.B.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 1 noiembrie 2010

Sorin Blejnar, preşedintele ANAF: "Nu ştiu de înlesnirile acordate companiei Realitatea Media, dar dacă sunt reale ele au fost acordate legal."

Sorin Blejnar, preşedintele ANAF: "Nu ştiu de înlesnirile acordate companiei Realitatea Media, dar dacă sunt reale ele au fost acordate legal."

În doar trei luni, Realitatea Media, compania care administrează postul de ştiri, a trecut de la executare silită, la înlesniri la plata datoriilor către stat.

Şi asta după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a stat aproape şapte luni în control la Realitatea Media şi la alte companii controlate de afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu.

Datoriile cu care Realitatea Media figurează în lista marilor contribuabili cu obligaţii restante la bugetul de stat, la data de 30 septembrie 2010, sunt în valoare de 935.000 de lei, din care mai bine de jumătate cauzate de nevirarea impozitului pe salarii, iar la celelalte bugete, datoriile cumulate se ridică la suma de 2,728 milioane de lei (bugetul asigurărilor sociale de stat), 1 milion de lei (bugetul asigurărilor de sănătate) şi, respectiv, 104.000 lei (bugetul asigurărilor de şomaj).

Pentru toate aceste datori, Realitatea Media a primit înlesniri la plată.

Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, ne-a declarat că, personal, nu ştie de înlesnirile acordate companiei Realitatea Media, dar s-a arătat convins că dacă sunt reale ele au fost acordate legal: "Nu ANAF acordă înlesnirile fiscale, ci Direcţia de Administrare a Marilor Contribuabili".

Probabil că înlesnirile s-au acordat pe baza OUG 92/2009, dar încă o dată vă spun că nu ştiam de acest lucru. Şi controlul ANAF şi înlesniri dacă au fost acordate s-au făcut în baza legii, de asta sunt convins. Înles-nirea la plată înseamnă de fapt o amâ-nare, nu are nicio legătură cu controlul făcut de ANAF o astfel de operaţiune".

Monica Negrutzi, directorul general adjunct al Direcţiei de Adminis-trare a Marilor Contribuabili, a declarat, pentru ziarulul "BURSA", că înlesnirile au fost acordate, într-adevăr pe baza OUG 92/2009: "Compania s-a încadrat în prevederile ordonanţei şi a primit o amânare la plată până la 20 decembrie 2010".

Ministerul Finanţelor Publice a publicat, la sfârşitul săptămânii trecute, lista marilor datornici la bugetele statului, la 30 septembrie 2010,de unde rezultă că a scăzut numărul înlesnirilor la plată acordată, faţă de 30 iunie 2010, iar, în schimb, a crescut numărul executărilor silite.

Conform sursei citate, numărul companiilor care au primit înlesniri la plată a scăzut în al treilea trimestru faţă de cel de-al doilea de la 47, la 18. Totodată, în intervalul citat, numărul de executări silite a crescut de la 270 la 30 iunie, la 275, la 30 septembrie.

Ce spune Ordonanţa 92

(...)"Pentru obligaţiile fiscale administrate de Agenţia Naţională de Adminis-trare Fiscală se acordă înlesniri sub forma amânării la plată, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă.

(2) Amânarea la plată se poate solicita de contribuabili, prin cerere, pentru obligaţiile fiscale datorate şi neachitate în ultima zi a lunii anterioare depunerii cererii.

(3) În cerere contribuabilii vor indica perioada pentru care se solicită amânarea la plată, care nu poate fi mai mare de 6 luni. Amânarea la plată nu poate depăşi data de 20 decembrie a anului fiscal în care se acordă" (...)

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. interesant. intai arestarea lui SOV apoi amanarea la plata

    Nu chiar... Mai intai arestarea Vantului, dupa care contractul de management cu mafrio... pardon, marele manager Ghita, si abia apoi acordarea acestor facilitati.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb