"Romgaz": Consumul de gaze al României s-a redus cu 300 milioane metri cubi, în 2006

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 4 aprilie 2007

"Romgaz": Consumul de gaze al României s-a redus cu 300 milioane metri cubi, în 2006

Consumul de gaze naturale al României a scăzut anul trecut cu 300 de milioane de metri cubi şi se aşteaptă să se reducă şi în acest an, datorită iernii blânde, a declarat, marţi, directorul Direcţiei de Explorare şi Producţie din cadrul Romgaz, Dumitru Rotar, citat de NewsIn. Dumitru Rotar a arătat că, deşi creşterea anuală a consumului de gaze era estimată la 3%, în medie această creştere nu a fost mai mare de 1%.

Potrivit acestuia, Romgaz ar putea aloca în anii viitori sume importante pentru creşterea capacităţilor de înmagazinare de gaze naturale. Romgaz intenţionează să-şi crească în următorii ani capacitatea de depozitare de la 2,6 miliarde metri cubi, la patru miliarde metri cubi, odată cu majorarea debitului de gaze extrase din depozite. Rotar a mai spus că, în opinia sa, Romgaz ar trebui să se orienteze pe dezvoltarea depozitelor existente şi nu pe construcţia de noi depozite, pentru că acestea din urmă sunt mult mai costisitoare. Romgaz operează, în prezent, şase depozite de gaze proprii, la Bilciureşti, Urziceni, Bălăceanca (toate trei în apropierea Bucureştiului), Sărmăşel (aproape de Cluj), Gherceşti (în proximitatea Craiovei) şi Cetatea de Baltă (în vestul ţării).

Din cele opt depozite de gaze existente pe suprafaţa României, şase aparţin Romgaz, iar celelalte două sunt deţinute de Depomureş şi Amgaz, la aceste companii, producătorul de gaze fiind acţionar.

La finele lunii februarie, directorul general al Romgaz, Alexa Iakob, declara că producătorul de gaze va investi, în 2007, aproape 50 de milioane de dolari pentru dezvoltarea capacităţii de înmagazinare. "De asemenea, vrem să creştem capacitatea de extracţie zilnică a gazelor naturale cu 100-120% până în 2012", mai spunea oficialul Romgaz.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb