"Romgaz" şi-a dublat cifra de afaceri pe primele trei luni

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 19 mai 2008

"Romgaz" şi-a dublat cifra de afaceri pe primele trei luni

Producătorul de gaze "Romgaz" SA a înregistrat, în primele trei luni ale aces­tui an, o cifră de afaceri de 1,09 miliarde de lei, în creştere cu 123% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2007. Profitul net în perioada menţionată a cres­cut cu 195%, datorită majorării cantităţilor de gaze livrate. Astfel, profitul s-a cifrat la 274,52 milioane de lei

Potrivit NewsIn, conducerea "Romgaz" susţine că rezultatele financiare bune ale companiei din primul trimes­tru al acestuia se datorează creşterii cantităţilor de gaze naturale livrate atât din producţia curentă a perioadei, cât şi a celor extrase din depozitele de înmagazinare. De asemenea, creşterea cantităţilor de gaze naturale livrate faţă de trimestrul I 2007 este rezultatul temperaturilor mult mai scăzute, care a generat creşterea consumului.

Cantităţile de gaze naturale livrate în primele trei luni ale anului au fost mai mari cu 20,7% faţă de cele livrate în aceeaşi perioadă a anului anterior. Serviciile de înmagazinare au înregistrat, în perioada menţionată, o creştere de 134,8%, datorată atât cantităţilor extrase, cât şi majorării tarifului de înmagazinare conform legislaţiei în vigoare.

Rezultatele înregistrate sunt superioare celor prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli aferent perioadei ianuarie-martie 2008, au mai explicat reprezentanţii "Romgaz".

Ministerul Economiei şi Finanţelor a aprobat, în luna aprilie, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2008 al "Romgaz", prin care compania estimează un profit net de 644,12 milioane lei (circa 175 milioane de euro). Prin acest document, se stabileşte ca 92 milioane de lei (aproximativ 25 milioane euro) să fie transferate către Fondul Social de Gaze.

"Romgaz" prognozează, pentru acest an, o cifră de afaceri de 3,928 miliarde de lei şi cheltuieli totale de 3,169 miliarde de lei. Profitul brut estimat este de aproape 759 milioane de lei.

Cheltuielile de exploatare se ridică la 3,039 miliarde de lei, iar cheltuielile financiare totale sunt de 129,8 milioane de lei. "Romgaz" SA este cel mai important furnizor de gaze naturale din România, având o cotă de piaţă de 41,2%. Statul, prin Ministerul Economiei şi Finanţelor, este acţionarul majoritar al societăţii care are ca principal obiect de activitate extracţia şi înmagazinarea gazelor naturale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb