Rompetrol - KMG International continuă să sprijine sistemul de sănătate românesc în contextul pandemiei de COVID-19, prin donarea de carburant pentru transportul medical de urgenţă, finanţarea cercetării şi achiziţionarea de echipament, kituri de testare şi materiale necesare pentru unităţile medicale din comunităţile unde ne desfăşurăm activitatea, informează un comunicat remis Redacţiei.
Alexey Golovin, director departament juridic şi afaceri corporative al KMG International, a declarat: "Situaţiile de criză sunt un test al solidarităţii şi responsabilităţii sociale, atât în rândul societăţii civile, cât şi pentru companii. În contextul acestei crize ce ne vizează pe toţi, am decis să susţinem sistemul naţional de sănătate alături de partenerii noştri de la Fundaţia pentru SMURD, prin achiziţionarea a 2500 teste de validare a infecţiei cu virusul COVID-19, dar şi prin sprijinirea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" pentru identificarea tipului de virus care circulă în România. Mai mult, vrem să avem grijă de comunităţile din Constanţa şi Prahova, de aceea vom dona atât carburant, cât şi echipament şi materiale medicale pentru instituţiile medicale locale".
Raed Arafat, preşedinte Fundaţia pentru SMURD, a completat: "Activitatea Fundaţiei pentru SMURD vine în sprijinul tuturor eforturilor desfăşurate de autorităţile române în lupta împotriva răspândirii virusului COVID-19. Implicarea tuturor, la nivel individual, cât şi colectiv este vitală, iar sprijinul oferit de partenerul nostru de tradiţie Rompetrol este important pentru a continua testarea şi cercetarea acestui virus, astfel încât această perioadă dificilă să fie depăşită cu succes".
Astfel, prin Fundaţia pentru SMURD, partener de peste 10 ani, Rompetrol sprijină sistemul medical cu 2500 teste PCR (SuperScript III Platinum One-Step qRT-PCR) care vor susţine activitatea laboratorului naţional de referinţă din cadrul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", dar şi cu reactivii necesari pentru dezvoltarea metodei de identificare a tipului de virus COVID-19 din ţara noastră (analiza genomului pentru identificarea specificităţii naţionale şi a potenţialelor mutaţii genetice).