ROMSLOT susţine acţiunea Romanian Bookmakers privind clarificarea venitului obţinut din pariuri sportive

Adina Lateş
Companii / 3 decembrie 2015

ROMSLOT, Asociaţia Organizatorilor de Sloturi, susţine în totalitate acţiunea iniţiată de Romanian Bookmakers, Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România, ce vizează clarificarea abordării eronate a funcţionarilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) cu privire la interpretarea venitului obţinut de către operatorii de pariuri sportive, informează un comunicat remis redacţiei.

"Funcţionarii fiscali acţionează fără a lua în considerare reglementările specifice jocurilor de noroc, care stipulează definiţia veniturilor operatorilor. Romanian Bookmakers a semnalat aceste aspecte în data de 23.11.2015, cu prilejul mesei rotunde cu tema «Fiscalitatea şi contabilitatea activităţilor de organizare de jocuri de noroc în context european şi românesc», eveniment la care au luat parte şi reprezentanţii ROMSLOT", arată comunicatul amintit.

Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România susţine că prin această greşeală de interpretare, date fiind controalele începute sau anunţate la nivelul operatorilor de pariuri tradiţionale din România, ANAF este pe cale să cauzeze falimentarea unei întregi ramuri economice, care în prezent asigură o colectare bugetară de aproximativ 120 de milioane EUR anual.

Conform sursei citate, acţiunea va avea, de asemenea, impact negativ şi asupra industriei de sloturi din România, ţinând cont de faptul că agenţiile de pariuri generează 16% din venitul brut al pieţei jocurilor de tip slot - machines. Sectorul jocurilor de sloturi a generat în 2012 în mod direct şi indirect 569 milioane Euro la PIB-ul României, creând direct şi indirect 27.066 locuri de muncă şi generând 255 milioane EUR în taxe şi impozite.

"Suntem alături de partenerii noştri de la Romanian Bookmakers şi susţinem demersurile iniţiate de aceştia cu privire la interpretarea veniturilor. Problema survine din faptul că autorităţile de control fiscal nu iau în calcul legislaţia specifică jocurilor de noroc, în care se stipulează că venitul operatorilor reprezintă diferenţa dintre total încasări (in) şi total plăţi ca premii câştigate (total out), incluzând jackpot-urile, adică Gross Gaming Revenue. O altă interpretare decât aceasta ridică mari probleme întregii industrii. Este foarte important ca legea specială a jocurilor de noroc şi codul fiscal să fie în acord şi să ţină cont de specificitatea industriei.", a declarat Viorela Rădoi, Director Executiv ROMSLOT.

ROMSLOT a solicitat un punct de vedere celei mai importante asociaţii europene din domeniul jocurilor de noroc, EUROMAT, al carui membru este, iar răspunsul, formulat în urma unei analize la nivelul ţărilor membre, a confirmat poziţia ROMSLOT. "Principiul din spatele interpretării veniturilor operatorilor de jocuri de noroc este acelaşi în majoritatea jurisdicţiilor: acesta este definit ca fiind Gross Gaming Revenue. Totodată, ca urmare a iniţiativei ROMSLOT de informare, EUROMAT a adresat autorităţilor din România, Ministerului Finantelor şi Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, o scrisoare deschisă în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de interpretarea eronată a veniturilor operatorilor de către organele fiscale, oferă o analiză la nivel european şi solicită soluţionarea problemei. EUROMAT a transmis autorităţilor române că acest caz poate crea un precedent periculos pentru industria jocurilor de noroc şi este nevoie ca toate guvernele europene să încurajeze dezvoltarea unei industrii sănătoase şi bine reglementate, cu o aplicare consecventă şi corectă a legislaţiei fiscale", precizează sursa citată.

Reacţia Romanian Bookmakers vine ca urmare a unei ample acţiuni de control, demarată de ANAF, care vizează in corpore operatorii de pariuri tradiţionale. Cu acest prilej, inspectorii ANAF aplică procentul de 5%, reglementat ca impozit minim pe profit prin Art. 18 din Codul Fiscal aflat încă în vigoare, la venitul organizatorului, considerat de ANAF ca total al încasărilor. Reprezentanţii ANAF omit absolut eronat că operatorul de pariuri plăteşte şi premii, astfel că venitul total este, de fapt diferenţa reprezentată de "încasări minus premii", realitate transpusă în legislaţie la nivelul legii speciale privind organizarea şi exploatarea de jocuri de noroc, OG 77 / 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb