Ryanair va cumpăra 24,9% din Laudamotion

M.D.
Companii #Transporturi / 24 martie 2018

Ryanair va cumpăra 24,9% din Laudamotion

Noul operator aerian Laudamotion va furniza, până la sfârşitul lunii mai, opt aeronave cu echipaje companiei Eurowings, subsidiara low-cost a Lufthansa, au anunţat, ieri, operatorii aerieni, relatează Reuters.

Austriacul Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, a anunţat în decembrie achiziţionarea Niki, compania aeriană pe care a înfiinţat-o în 2003 şi a vândut-o Air Berlin în 2011. Noul nume al companiei este Laudamotion.

La rândul lor, proprietarul British Airways, firma IAG, precum şi Lufthansa şi Ryanair erau interesate de preluarea Niki.

Laudamotion şi Eurowings vor evalua în următoarele săptămâni o posibilă cooperare, dincolo de luna mai, au informat companiile aeriene.

Acordul cu Lufthansa este foarte important pentru Laudamotion, care a încheiat un acord de cooperare cu operatorul de turism Condor al firmei Thomas Cook şi poate beneficia de specialiştii în vânzări şi marketing de la Lufthansa pentru a-şi spori numărul de pasageri.

Autoritatea de concurenţă din Austria a anunţat că îşi va prezenta punctul de vedere privind acordul după vacanţa de Paşti, care este la începutul lunii aprilie.

Marţi, Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a anunţat că va achiziţiona o participaţie la noul operator aerian Laudamotion, ajutându-l pe Niki Lauda să aibă succes cu noul lui proiect şi extinzându-şi, astfel, prezenţa în Germania şi Austria.

Ryanair va cumpăra iniţial 24,9% în Laudamotion şi intenţionează să-şi majoreze participaţia la 75% "cât mai curând posibil", în funcţie de obţinerea aprobării UE.

Compania irlandeză va investi sub 50 de milioane de euro pentru a obţine 24,9% în Laudamotion, dar va furniza în primul an finanţare suplimentară de 50 de milioane de euro pentru punerea în funcţiune şi pentru costurile operaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb