SC "Electroputere" SA Craiova a fost scoasă din nou la privatizare

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 februarie 2005

Societatea "Electroputere" SA Craiova, una dintre cele mai mari companii naţionale şi singura de pe lista de 64 de societăţi din Programul PSAL I cu capital majoritar încă de stat, a fost pentru a şasea oară scoasă la privatizare de către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Potrivit conducerii societăţii, 2004 a fost un an greu pentru firma craioveană din cauza problemelor cu care se confruntă de mai bine de un deceniu: scăderea cererii pe piaţa internă, blocajul financiar, micşorarea vitezei de recuperare a creanţelor de la societăţile şi companiile naţionale, fiscalitatea ridica-tă. "În anul 2004, ca şi în anii precedenţi, Electroputere a trebuit să îşi continue procesul de restructurare, fiind nevoită să îşi redimensioneze forţa de muncă în conformitate cu cererea pieţei şi cu resursele materiale şi financiare de care a dispus. Din acest motiv, în octombrie 2004 au fost disponibilizate 700 de persoane, în prezent nu-mărul salariaţilor fiind de 3.200", a spus Cornel Mondea, directorul general al SC Electroputere SA, citat de Rompres. În 2004, societatea a avut o cifră de afaceri de 1.729,9 miliarde de lei şi pierderi de 131,628 miliarde de lei, iar în anul 2003 cifra de afaceri era de 1.819,619 miliarde de lei, iar pierderile de 83 miliarde de lei.

Pentru anul 2005, conducerea societăţii şi-a propus să atingă cifra de afaceri de 2.200 de miliarde de lei, în acest an urmînd să fie onorat şi contractul încheiat de firma suedeză Bombardier cu Metrorex Bucureşti pentru producerea a 20 de garnituri de metrou, firmei cra-iovene revenindu-i montajul general al acestora.

"Anul 2005 găseşte SC Electroputere cu un portofoliu de comenzi şi contracte în valoare de 1.200 de miliarde de lei, dintre care pentru piaţa externă 560 de miliarde de lei. Această situaţie de început de an dă speranţe societăţii că îşi va realiza indicatorii economico - financiari pe anul 2005, construcţia bugetului de venituri şi cheltuieli pe acest an avînd în vedere contractele deja încheiate cu Transelectrica Bucureşti şi cu PPC Grecia pentru livrări de transformatoare şi contractul de colaborare cu firma General Motors SUA pentru realizarea a 57 de locomotive Diesel-electrice de 2.100 CP pentru SNCFR, precum şi a previziunilor pe ofertele deja transmise şi a cererilor în curs. Însă cea mai importantă problemă a socie-tăţii în acest an, o reprezintă privatizarea, care sperăm să se facă cu investitori strategici în domeniu, care să asigure o infuzie de capital de investiţii şi de lucru şi să aducă licenţe de produse noi, în special de aparataj electric şi de locomotive. În opinia noastră, acest an este hotă-rîtor atît pentru viitorul societăţii cît şi pentru viitorul celor 3.200 de salariaţi", a subliniat Mondea. De menţionat că AVAS deţine 62,83 la sută din capitalul social al societăţii, a cărui valoare este de 124 de miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb