Şeful ANRE respinge acuzaţiile PSD potrivit cărora populaţia plăteşte cel mai mult pentru energie

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 3 iulie 2008

Şeful ANRE respinge acuzaţiile PSD potrivit cărora populaţia plăteşte cel mai mult pentru energie

Preşedintele Autorităţii Naţionale din Domeniul Energiei (ANRE), Gergely Olosz, a res­pins, ieri, acuzaţiile deputatului PSD Iulian Iancu, potrivit căruia consumatorul casnic plăteşte preţul cel mai mare la energie, afirmând că Autoritatea încearcă să menţină acelaşi preţ la nivelul întregii ţări. "Resping şi aceste acuzaţii. Nu este cel mai mare preţ, cel pe care îl plăteşte consumatorul casnic, deoarece provine din partea de reglementat, asta însemnând că luăm în calcul numai costurile justificate ale producătorilor", a afirmat Olosz.

El a arătat că instituţia pe care o conduce are ca atribuţii şi menţinerea în funcţiune a sistemului energetic naţional, ţinând însă cont şi de suportabilitatea financiară a populaţiei. Olosz a amintit că doar 50% din piaţa de energie este reglementată şi a explicat modul în care Autoritatea face coşul energetic. "Luăm cantităţile disponibile de la fiecare producător, bineînţeles începând cu energiile ieftine. Ceea ce nu se poate acoperi din energie ieftină, pe care o au disponibilă producătorii, desigur că suntem nevoiţi să acoperim şi cu energie mai scumpă. Noi încercăm să menţinem preţul la consumatorul final, casnic la acelaşi la nivel. Preţurile sunt aceleaşi la nivel de ţară. S-ar putea ca în unele cazuri preţul de achiziţie să fie mai mare luând în calcul şi preţul de transport şi preţul de distribuţie, dar la consumatorul final, este acelaşi preţ la nivel de ţară", a declarat Gergely Olosz, citat de Rompres.

El a mai spus că Autoritatea nu acceptă cererile de creşteri de preţ ale furnizorilor, producătorilor sau distribuitorilor decât în condiţiile în care acestea au o motivaţie solidă şi "fiecare leu în plus acceptat de Autoritate înseamnă un leu scos din buzunarul populaţiei sau industriei".

De asemenea, Gergely a res­pins şi acuzaţiile lui Iulian Iancu privind "opacitatea" şi "lipsa de transparenţă" ale reglementatorului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb