Simplu Credit lansează un produs de creditare 100% online, care poate fi accesat în doar câteva minute

G.D.
Companii / 7 iunie 2022

Mircea Lupu, General Manager Simplu Credit

Mircea Lupu, General Manager Simplu Credit

După un prim trimestru cu rezultate mai mari cu 44% faţă de aceeaşi peroadă a anului trecut, Simplu Credit, instituţie financiară nebancară (IFN) aflată în top 10 din punct de vedere al activelor, demarează procesul de digitalizare al serviciilor financiare şi lansează creditul Online 24/7, destinat nevoilor personale, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, clienţii persoane fizice pot obţine o finanţare de până la 5.000 de lei, în doar câteva minute, prin aplicarea online pe site-ul Simplu Credit, fără deplasări la agenţiile fizice. Costurile creditului sunt fixe, iar perioada de creditare este între 6 - 48 luni.

Potrivit sursei citate, pentru implementarea creditului de nevoi personale online, Simplu Credit a colaborat cu compania franceză Ariadnext, unul dintre cei mai importanţi furnizori europeni de servicii de identificare digitală. Întregul flux digital al aplicaţiei se bazează pe utilizarea unor soluţii IT inovatoare de analiză şi securitate informaţională, cum ar fi recunoaşterea automată a datelor (OCR), identificarea biometrică şi modul de analiză şi decizie automatizat, în procesul de aprobare utilizându-se inclusiv algoritmi din zona Machine Learning şi Inteligenţă Artificială.

"Suntem bucuroşi să ne aliniem trendului digitalizării prin integrarea soluţiilor de creditare online în canalele noastre de vânzare, în completarea reţelei de agenţii Simplu Credit, care este în continuă expansiune. Creditul Online 24/7 oferă clienţilor posibilitatea de a accesa un împrumut cu aprobare aproape instant, în situaţiile în care aceştia au nevoie urgent de o sumă nu foarte mare de bani. Toate detaliile creditului sunt accesibile în mod transparent înainte de semnarea contractului, costurile rămânând neschimbate pe durata de desfăşurare a creditului. În plus, clienţii care se încadrează cu plata ratelor la termenele stabilite beneficiază de reduceri de costuri care le permit să economisească sume substanţiale din valoarea totală de achitat. Ne-am propus ca target un număr de aproximativ 100 cereri de credite pe zi şi un volum al vânzărilor de 1,5 milioane lei prin acest canal, până la finalul acestui an", declară Mircea Lupu, General Manager Simplu Credit.

Etapele de obţinere a creditului online sunt simplificate faţă de procedura clasică şi se desfăşoară foarte rapid. Clientul are nevoie doar de actul de identitate şi de telefonul mobil în momentul solicitării creditului. Pe parcursul aplicaţiei, acesta completează şi semnează electronic documentele care atestă venitul, solicitarea de credit şi acordul de prelucrare a datelor personale în raport cu Biroul de Credit. Interogarea situaţiei financiare la ANAF şi a istoricului de creditare la Biroul de Credit se efectuează în mod automat, iar confirmarea identităţii este automatizată şi se realizează utilizând tehnologii de ultimă generaţie. În cazul în care aplicaţia pentru împrumut este aprobată, contractul este emis instant şi este semnat tot electronic, cu confirmare prin SMS, subliniază sursa citată.

Persoanele care pot aplica pentru creditul online oferit de Simplu Credit trebuie să îndeplinească o serie de condiţii de eligibilitate, mai exact să aibă cel puţin 18 ani, venituri nete de minim 1.000 lei din salariu, să respecte regula gradului de îndatorare de maxim 40% la acordareaa creditului sau să nu înregistreze restanţe curente.

Lansarea creditului online de nevoi personale reprezintă un prim pas către adoptarea soluţiilor digitale, compania având iniţiate şi alte procese de digitalizare cu scopul de a facilita accesul populaţiei nebancabile la servicii financiare şi de a reduce timpul alocat proceselor operaţionale.

În primul trimestru al anului 2022, Simplu Credit a înregistrat vânzări de credite către persoane fizice în valoare totală de 4,93 milioane de lei (echivalentul a aproximativ 1 milion de euro), în creştere cu 44% comparativ cu perioada similară a anului trecut, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb