Sinteza discuţiilor cu Ministerul Sănătăţii pe tema normativului TESA

C.P.
Macroeconomie / 21 iulie 2010

Ieri au avut loc discuţii între reprezentanţii Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" din România şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pe tema normativului TESA. În urma acestor discuţii au rămas trei variante pentru normarea personalului TESA.

Prima variantă ar fi păstrarea normativului de personal elaborat de Ministerul Sănătăţii cu următoarele (eventuale) modificări: scoaterea Comitetului Director din cadrul personalului TESA; reaşezarea intervalelor de raportare în ceea ce priveşte numărul de paturi, respectiv crearea unor intervale mai apropiate (la 200, maxim 300 de paturi); adăugarea unui interval suplimentar respectiv 800-1200 paturi şi peste 1200 paturi; separarea serviciului Administrativ de cel de Transport şi Aprovizionare

O altă variantă, propusă de Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România, propune ca personalul TESA să fie direct proporţional atât cu numărul de paturi cât şi cu gradul de complexitatea a paturilor. Pentru aceasta sunt necesare următoarele demersuri: stabilirea indicelui de complexitate pentru fiecare tip de unitate sanitară după analiza situaţiei pe cât mai multe unităţi sanitare. În acest sens Federaţia trebuie să transmită datele adunate până în acest moment, ele trebuind completate cu cele obţinute de Ministerul Sănătăţii; reaşezarea funcţiilor prin moderarea unor ponderi; evental identificarea unui alt indicator relevant pentru complexitatea paturilor, aplicabil la alte categorii de personal TESA decât RUNOS.

Cea de a treia variantă, propusă de Federaţia TESA - reducerea cu 15% a normativului de personal în vigoare. Cu menţiunea că Ministerul Sănătăţii a reţinut nu atât procentul de 15% cât ideea reducerii pentru fiecare categorie.

La această propunere reprezentanţii Federaţiei TESA au ridicat următoarele obiecţii, pentru eventualitatea în care s-ar recurge la aplicarea ei: pentru unităţile mici să fie aplicat mai curând normativul Ministerului Sănătăţii deoarce este mai avantajos; aplicarea acestei reduceri să se facă progresiv începând cu spitalele cu 400 paturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3349
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9683
Gram de aur (XAU)Gram de aur407.8725

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb