SUA dă undă verde fuziunii dintre Holcim şi Lafarge

Elena Deacu
Companii #Bunuri Industriale / 5 mai 2015

Comisia Federală de Comerţ din SUA (FTC) şi-a dat acceptul pentru fuziunea dintre producătorul elveţian de ciment Holcim şi compania franceză Lafarge, după ce au fost de acord să renunţe la unele dintre active, transmite Reuters.

Potrivit FTC, companiile au fost de acord să renunţe la uzine, terminale şi o cariere pentru a primi aprobarea fuziunii de 25 miliarde de dolari. În SUA, cele două companii au stabilit că vor vinde o fabrică de ciment şi o carieră din Iowa, precum şi terminale şi centre de distribuţie din Minnesota, Wisconsin, Tennessee şi Louisiana.

Lafarge a anunţat anterior că va vinde către Summit Materials (SUM.N) uzina de ciment Davenport din Iowa şi şapte terminale de pe malul râului Mississippi, pentru 450 milioane de dolari, precum şi terminalul de ciment Summit's Bettendorf din Iowa.

Holcim va renunţa la fabricile de ciment din Chicago şi New Jersey, precum şi la terminalele din Massachusetts, Michigan, Illinois şi altele.

În decembrie, cele două companii au primit acordul pentru derularea tranzacţiei şi de la Comisia Europeană, care a depins, de asemenea, de renunţarea la unele dintre activele deţinute de cei doi mari producători de ciment la nivel mondial.

În aceste condiţii, în luna februarie 2015, Holcim şi Lafarge au ajuns la un acord cu producătorul irlandez CRH pentru ca acesta să cumpere cea mai mare parte dintre activele scoase la vânzare de cele două companii, inclusiv pe cele din România, pentru 6,5 miliarde de euro.

În ţara noastră, producătorul irlandez va prelua activele companiei franceze Lafarge, şi anume două fabrici de ciment, de la Medgidia şi Hoghiz, şi staţia de măcinare de la Târgu Jiu. Activele Holcim de la noi includ două fabrici de ciment, în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti.

Holcim şi Lafarge au convenit către o fuziune prin schimb de acţiuni, în aprilie 2014, care ar crea cel mai mare producător de ciment din lume

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Hai ca-i culmea aberatiei .... a ajuns SUA prin Comisia Federală de Comerţ din SUA (FTC) sa dea aviz si accept unor companii EUROPENE sa faca ce vor ele?! Unde am ajuns? Dar cine se cred astia ... ZEI? Era suficient sa le puna in vedere viitoarea activitate restrinsa pe teritoriul SUA! Mai ramine sa cerem aviz favorabil la a inspira si apoi ...mai ales la a EXPIRA bioxid de carbon, daca stiu ei ce-i aia si unde-i Europa, iar noi nu avem certificate de emisii de CO2 personalizate!

    1. avizul sua era necesar doar pentru operatiunile din sua

      Hello there,

      My name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at bursa.ro promoted as a resource on our blog alychidesign.com ?  

      We are in the midst of updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well 

      If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know. 

      Thanks, 

      Aly

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb