"Tata Motors" va lansa automobilul de 2000 de dolari

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 18 septembrie 2007

"Tata Motors", cel mai mare producător indian de automobile, vrea să ajungă la o producţie anuală de aproximativ un milion de maşini din modelul pe care compania vrea să-l comercializeze începând cu 2008 la un preţ de 2.000 de dolari, informea­ză publicaţia just-auto.com. "Vrem să vindem anual circa un milion de maşini, în câţiva ani, după ce şi celelalte trei fabrici vor începe să producă", a declarat reprezentantul Tata responsabil de proiectul pentru noul vehicul al constructorului indian, E Balasubramoniam.

Maşina "super low - cost" produsă de Tata va fi prezentată la salonul auto din Delhi în ianuarie 2008. Producţia anuală iniţială estimată pentru noul model este de 350.000 de unităţi pe an pentru fabrica de la Kolkata, în regiunea West Bengal, dar automobilul va fi construit şi în alte trei fabrici.

Tata speră că va atrage clienţi, pentru maşina de 2.000 de dolari, din publicul vehiculelor pe două roţi, a mai spus oficialul Tata la salonul de la Frankfurt. În India se vând anual în jur de 8 milioane de motociclete, la un preţ mediu de 1.400 de dolari, scrie publicaţia citată. Cea mai ieftină maşină de piaţa indiană este în acest moment Maruti 800, care costă 4.300 de dolari.

"Să luăm spre exemplu Renault Logan, preţul de bază poate fi scăzut, dar numai dacă-i convingi pe clienţi să cumpere versiuni mai bogate în dotări obţii profitabilitate mai mare. Aşa merge industria auto. Profiturile de bază mai pot încă să vină din maşini mai scumpe în următorii ani", a spus consultantul Glenn Mercer, citat de NewsIn.

Tata Motors anunţa în 2005 că are de gând să producă un automobil care să coste 100.000 de rupii (în jur de 1.800 de euro). Oficialii companiei spuneau atunci că maşina ar urma să intre pe piaţa indiană în 2008, iar pentru început producţia anuală va fi de 250.000 de unităţi.

Compania face parte din Tata Group, conglomerat format din 96 de companii cu venituri totale de peste 20 miliarde dolari în anul fiscal 2005 - 2006. Tata Group operează în şapte sectoare ale industriei şi are fabrici în 40 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb