TIMP DE 3 ANI Şase medici rezidenţi vor lucra la cel mai mare spital din Israel

A.S.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 19 octombrie 2012

În imagine, de la stânga la dreapta: General (r) prof.univ. dr. Dan Mănăstireanu, Eli Davidai şi prof. dr. Jehuda Adler.

În imagine, de la stânga la dreapta: General (r) prof.univ. dr. Dan Mănăstireanu, Eli Davidai şi prof. dr. Jehuda Adler.

Şase medici rezidenţi din România vor lucra timp de trei ani la centrul universitar al Sheba Hospital din Israel. Programul de burse va fi integral finanţat de către Wizrom Software, Sheba Hospital şi omul de afaceri Eli Davidai, proprietarul Wizrom Software, şi va acoperi toate costurile de transport şi cazare, plus salariul pe perioada de rezidenţiat de trei ani la Sheba Hospital Israel. Potrivit calculelor noastre, programul care se va derula în perioada 2013-2015, va costa peste 3 milioane de dolari.

Eli Davidai speră ca proiectul său din sănătate să sensibilizeze şi alţi milionari din România care să contribuie la dezvoltarea comunităţii din ţara noastră, în domenii precum sănătatea sau educaţia.

Domnia sa a povestit ieri drama prin care a trecut în 2006, când a avut un accident la schi şi a fost spitalizat la Spitalul Universitar: "Întrucât era foarte frig în camera de spital, fiind iarnă, secretara mi-a adus două radiatoare, care au fost furate în acea seară. A trebuit să dau şpagă înclusiv persoanei de la lifturi. Pe şoferul meu, bolnav de cancer la ureche, a trebuit să-l trimit în străinătate pentru că în România nu era aparatura necesară".

Programul, intitulat SHI Training Fellowship, a demarat ieri în Româ-nia cu procedura de selecţie a celor şase candidaţi. Candidaţii trebuie să fie medici rezidenţi, în curs de formare în specialităţile neonatologie, anestezie/terapie intensivă şi patologie. Stagiul petrecut în Israel va fi echivalat şi va fi luat în considerare la finalizarea rezidenţiatului.

Câştigătorii vor trebui să se angajeze contractual că, la finalizarea stagiului de trei ani în Israel, se vor întoarce în România şi vor profesa în sistemul medical românesc timp de cel puţin cinci ani.

Juriul care va face selecţia medicilor rezidenţi din România este format din: prof. dr. Jehuda Adler, Director Chaim Sheba Medical Center din Israel, General (r) prof.univ. dr. Dan Mănăstireanu, Prof. Dr. Maria Sajin, Prof. Dr. Coriolan Ulmeanu şi Prof. Dr. Dorel Săndesc, Ştefan Bogdan (câştigătorul unui program de internship la Davidai Arrhythmia Center din Israel), Eli Davidai, Preşedinte Wizrom Software, Loredana Vişa, General Manager V+O Communication.

Candidaţii, exclusiv rezidenţi în neonatologie, anestezie sau patologie, trebuie să depună un dosar din care să reiasă performanţele academice, leadership-ul şi dorinţa de dezvoltare profesională şi să vorbească şi să scrie fluent în limba engleză. De asemenea, este necesară depunerea unei scrisori de recomandare din partea coordonatorului stagiilor de rezidenţiatului (prof.dr.), precum şi a unui eseu pe tema: "Medicina, o viaţă pentru o carieră provocatoare şi merituoasă".

Câştigătorii vor fi anunţaţi public în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în data de 12 decembrie 2012. Data a fost aleasă în mod semnificativ de Eli Davidai, 12 decembrie fiind ziua de naştere a cântăreţului Frank Sinatra, un idol al omului de afaceri.

Fondată în 1992, Wizrom Software furnizează soluţii software de business. Cu un total de 3.424 de clienţi activi şi peste 31.000 de licenţe instalate, Wizrom oferă software pentru orice tip de companie: de la soluţii relativ simple pentru IMM-uri, până la soluţii specializate pentru organizaţii medii şi mari ce activează în diferite verticale de piaţă precum vânzări engros şi dis-tribuţie, retail, producţie, servicii, bănci, asigurări şi auto

Wizrom Software are filiale în Republica Moldova şi Bulgaria, a demarat proiecte cu clienţi multinaţionali în Serbia şi Ungaria, precum şi a creat o reţea locală de parteneri certificaţi. Compania are 160 de angajaţi în urma creşterii cu 15% a echipei în prima jumătate a anului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Felicitari ! celor care au avut aceasta inititiva .As spera ca si la anul viitor sa continuie acest program, cu noi medici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb