TRANSELECTRICA: "A fost realizată trecerea peste graniţa cu Serbia a Liniei Electrice Aeriene 400 kV Reşiţa-Pancevo"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 27 octombrie 2017

"A fost realizată trecerea peste graniţa cu Serbia a Liniei Electrice Aeriene 400 kV Reşiţa-Pancevo"

Conexiunea între porţiunea de linie electrică din România (Reşiţa - graniţa RO-SE) şi cea din Serbia (Pancevo - graniţa RO-SE) se realizează în perioada 25-28 octombrie, aceasta fiind una dintre etapele finale în realizarea proiectului de interconexiune pe relaţia România-Serbia, informează Transelectrica.

Potrivit unui comunicat al companiei, miercuri a fost realizată trecerea peste graniţa cu Serbia a Liniei Electrice Aeriene 400 kV Reşiţa (România) - Pancevo (Serbia).

LEA 400 kV Reşiţa-Pancevo, proiect de interes comun, parte din "Mid Continental East Corridor", realizează interconexiunea cu Serbia, iar unul dintre rolurile sale principale este acela de a întări sistemul electroenergetic naţional şi pe cel sud-est european.

Realizarea LEA 400 kV Reşiţa-Pancevo va permite eliminarea congestiilor majore în zona celor două sisteme electroenergetice, românesc şi sârbesc, precum şi creşterea capacităţii de transfer între România şi Serbia şi în toată zona de sud - est a Europei.

"Mă bucur că am reuşit să deblocăm în ultimele luni acest proiect important pentru Transelectrica. Lucrările la linia Reşiţa-Pancevo au un nivel ridicat de complexitate şi angrenează specialişti din foarte multe domenii. În zona de Vest, există un proiect major - Mid Continental East Corridor - care contribuie esenţial la priorităţile strategice ale Uniunii Europene privind infrastructura energetică transeuropeană. Linia Reşiţa - Pancevo face parte din acest proiect, dar şi din strategia noastră şi a Guvernului de închidere a inelului de 400 kV. De asemenea, prin acest tip de investiţie urmărim să creştem gradul de interconectivitate al României. Acum suntem undeva la 7,4%, iar ţinta obligatorie la nivel european este de 10%. Cu această linie, practic, ne-am atinge şi ţinta pentru 2020", a declarat directorul general executiv al Transelectrica, Corina Popescu, potrivit Agerpres.

Porţiunea de pe teritoriul României a LEA 400 kV Reşiţa - Pancevo este realizată în varianta dublu circuit şi traversează 11 localităţi din judeţul Caraş-Severin: municipiul Reşiţa, comunele Ezeriş, Lupac, Dognecea, Goruia, Ticvaniu Mare, Berlişte, Ciudanoviţa, Grădinari, Vărădia şi Vrani.

LEA 400 kV Reşiţa - Pancevo are o lungime pe teritoriul României de 63 de kilometri şi un număr de 206 stâlpi. Lungimea liniei pe teritoriul Serbiei este de 68 de kilometri.

Contractul privind construirea LEA 400 kV Reşiţa - Pancevo a fost semnat în iunie 2014, iar valoarea totală a acestuia, la data semnării, este de aproape 81,39 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb