Un centru de cercetare al IBM pentru zona balcanică ar putea fi înfiinţat la Târgu Mureş

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 10 decembrie 2010

Un centru de cercetare al IBM pentru zona balcanică ar putea fi înfiinţat la Târgu Mureş

Un centru de cercetare al IBM în care va fi instalat un "supercomputer" la care să se conecteze întreaga zonă balcanică ar putea fi înfiinţat în municipiul Târgu Mureş, a anunţat, ieri, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, citat de Mediafax. "Insist pe această colaborare pe care domnul primar (Dorin Florea - n.r.) a iniţiat-o cu IBM Research. Sper ca Româ-nia să aibă un asemenea centru", a spus Vreme, la lansarea proiectului "Digital Mureş". Consultantul Primăriei Târgu Mureş, Virgil Stan, a precizat că primarul va avea o întâlnire pe această temă, vineri, la Palatul Victoria şi cu un vicepreşedinte IBM Reserch.

"Mâine (vineri - n.r.), domnul primar Florea va avea o întâlnire, la Palatul Victoria, cu domnul prim-ministru şi cu un vicepreşedinte al IBM Reserch, una dintre persoanele cele mai importante pe zona centrelor de dezvoltare, iar ideea este exact de atragere şi de aducere a IBM la Târgu Mureş pentru a dezvolta un centru - unul dintre cele 10 sau 11 centre care sunt deschise astăzi în lume. Oricum, ar fi un centru care ar deservi toată zona balcanică şi ar însemna un prim pas foarte important pentru ceea ce urmează să construim", a declarat Virgil Stan.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce bine ar prinde un centrulet research IBM dupa toate afacerile grandioase pe care le-ai derulat tu Dorinele cu toata mafia PD-L. Ma intreb retoric de ce ar alege IBM Tg.Mures-ul si nu Cluj-ul unde termina de cateva zeci de ori mai multi specialisti in informatica decat in Tg.Mures. Doar daca le-ai sustine reserch-uletul lor cu investitii masive ale targumuresenilor. Si dupa vreo 2 ani de "cercetare" asidua in "hipertehnologizatul" Tg.Mures si-ar lua sculele si-ar pleca in alta tara. Si va trece si campania ta electorala ca sa le inchizi gura targumuresenilor cand spun ca ai izolat orasul de investitii straine. Beton gandit smenul Dorinele ! Esti expert in combinatii ! La mai mare !

    1. Vai de ea natiune romana! Cum stim sa ne batem joc de toti si toate, da de moare - pana la urma - capra vecinului! Nici cum nu e bine: daca nu face - de ce nu face, daca face - ce interese are? Da-i inainte, domn primar, nu te lasa oprit de gandurile "chinuite" de paranoia ale unora. Nu exista vizitator care sa poposeasca in oras si care sa nu va aprecieze munca. Doamne da sa vina IBM, de abia am un motiv in plus sa nu mai plec din tara si sa imi pot face meseria aici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb