UPDATE/ TUDOSE L-A CERTAT PE MINISTRUL TRANSPORTURILOR: "Tarom - pierdere, CFR Marfă - pierdere, CFR Călători - pierdere; pe şantiere nu a fost nimeni"

S.A.
Politică #Transporturi / 18 august 2017

Mihai Tudose (Sursa foto: Gov.ro)

Mihai Tudose (Sursa foto: Gov.ro)

Actualizare 17:48 Lucian Bode, PNL: "Nimeni nu poate muta din loc «monolitul» distrugerii cu bună ştiinţă al companiei Tarom!"

Deputatul PNL Lucian Bode susţine că nimeni nu poate muta din loc "monolitul" distrugerii cu bună ştiinţă al "Tarom" şi că "managementul defectuos" al companiei aeriene nu mai poate fi trecut cu vederea.

Într-un comunicat de presă trimis Redacţiei, Lucian Bode afirmă: "Domnilor guvernanţi, de ce insistaţi să deveniţi «groparii» aviaţiei româneşti, protejând personaje dovedite a fi incapabile de a-şi îndeplini atribuţiile şi total nepregătite pentru astfel de funcţii?

Câte lucruri negative ar mai trebui să se întâmple pentru a reuşi să destabilizăm «cloaca» băieţilor deştepţi din domeniul aviaţiei civile?! Cât timp mai trebuie să vedem cum aceştia îşi bat joc de o altă companie a statului român?

Deşi semnalele negative şi-au făcut simţită prezenţa de foarte multă vreme, se pare că nici unul din actorii implicaţi în coordonarea activităţii domeniului aerian românesc nu este interesat de remedierea unei situaţii care tinde să devină ridicolă şi mai grav decât atât, cu repercusiuni profunde pentru acest sector.

În primul rând nu putem trece cu vederea un management defectuos, exercitat de un colecţionar de funcţii publice cu grave probleme de integritate şi cu antecedente dezastruoase în ceea ce priveşte managementul unor instituţii cu capital public (Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Termoelectrica, Electrica Serv) aflate în subordinea actualului director general al Tarom.

În şedinţa de Guvern de astăzi, 18.08.2017, ministrului Cuc i s-a atras din nou atenţia cu privire la prelungirea nejustificată a mandatului celui mai sus menţionat având în vedere pierderile înregistrate de Tarom în ultimele şase luni (de «doar» 104 de milioane de lei).

Se pare că cei din conducerea Ministerului Transporturilor au «picat» în mirajul achiziţionării faimoaselor aeronave Boeing 737-800, care s-au dovedit a fi un nou compromis menit să se împotrivească oricărui progres al Tarom cu privire la confortul şi siguranţa pasagerilor săi, dar cel mai probabil o afacere profitabilă pentru «băieţii deştepţi»: ştim deja că aeronavele au doar o clasă economică cu 189 locuri, aceeaşi configuraţie pe care o găsim şi la cea mai mare companie low-cost din Europa. Însă acestea, sunt, evident, doar nişte detalii, atunci când opiniei publice i se prezintă numele faimos al companiei producătoare de aeronave!

Printre fâstâceli şi explicaţii derizorii, se pare că Ministrul Cuc şi-a pierdut aproape complet suportul premierului Tudose, care a declarat public că «nu mai are încredere în nicio informaţie» legată de această temă".

(S.A.)

-------------

Premierul Mihai Tudose i-a reproşat astăzi, la începutul şedinţei Executivului, ministrului Transporturilor lipsa de perfomanţă a companiei aeriene "Tarom", care a încheiat primele şase luni ale acestui an cu pierderi de peste 100 de milioane de lei, relatează News.ro.

Premierul l-a întrebat pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc: "Avem şi cifre proaste. Domnule ministru Cuc, acum trei săptămâni v-am întrebat de ce i-aţi prelungit mandatul cu patru luni celui de la Tarom (Eugen Davidoiu - n.r.) şi mi-aţi spus că vă asumaţi, că aveţi încredere în el şi că ştie ce are de făcut. Aşa este?".

"Da domnule prim-ministru, aşa este", i-a răspuns Cuc.

Tudose i-a reproşat: "Păi, eu să înţeleg că aveţi încredere în el şi împreună formaţi o echipă cu care vă asumaţi ce e acolo? 104 milioane pierdere pe şase luni! CFR Marfă - pierdere, CFR Călători - pierdere. Înţeleg că e o echipă foarte bună, dar nu mergeţi în direcţia care trebuie".

"Bun", a răspuns Cuc, care se pregătea să vină cu o explicaţie privind "Tarom", însă a fost întrerupt de premier.

"Nu ştiu ce vedeţi bun în asta", a spus scurt premierul.

Ministrul Cuc a explicat: "Referitor la Tarom, dacă îmi daţi voie o secundă, aş vrea să fac următoarele menţiuni. Într-adevăr pierderile de la Tarom sunt cele pe care le-aţi amintit, dar trebuie să ţinem cont de următorul fapt: că Tarom a operat până în luna iunie cu două aeronave în minus, ceea ce a redus capacitatea de zbor şi totodată în urma unor decizii comerciale care au fost luate în 2016 anumite rute au fost anulate, rute care în momentul de faţă se reiau şi datorită capacităţilor noi de zbor au avut şi diverse probleme tehnice la aeronave - (...) lucruri pe care încercăm să le remediem. (...) Vor urma şi o serie de evaluări ale personalului de la Tarom şi bineînţeles şi disponibilizările care se impun în perioada următoare".

Un alt reproş pe care prim-ministrul i l-a făcut lui Cuc a fost legat de faptul că reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu merg pe şantierele unde sunt lucrări în desfăşurare pentru a urmări cum merg lucrurile.

Premierul i s-a adresat lui Cuc: "Dumneavoastră ştiţi că cei care au fost desemnaţi de dumneavoastră, în urma discuţiei de acum o lună jumate la minister, ca responsabili din partea ministerului pe diverse tronsoane de autostrăzi să se ducă acolo n-a fost niciunul? Vă spun eu!".

"Eu vă spun că personal m-am deplasat pe şantiere şi...", a intenţionat să raspundă ministrul Transporturilor, dar a fost încă o dată întrerupt de Tudose.

"Eu nu vorbesc de dumneavoastră, dumneavoastră aţi fost, dar nu aţi fost pe toate. Trebuia ca nişte oameni din minister să se ducă pe acolo. Nu a fost niciunul", i-a reproşat şeful Guvernului.

Cuc a afirmat că va lua măsurile care se impun.

"O să analizez situaţia şi o să iau măsurile care se impun. Eu am vorbit cu directorul de la companie de la CNAIR şi dânsul m-a informat că în permanenţă s-a aflat un reprezentant...", a afirmat Cuc, fiind pentru a treia oară întrerupt de premier.

"V-a informat prost! Noi am verificat acolo dacă a fost cineva, n-a fost nimeni. În ultima săptămână cu asta s-au ocupat nişte oameni din clădirea asta şi au constatat că n-a fost nimeni nicăieri niciodată. Înţeleg că e cald, că e vacanţă", a replicat Tudose.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mergeti, domnule premier, direct la TAROM sa vedeti ce oameni s-au angajat acolo, ce salarii au niste pierde vara, acolo sunt pierderile- angajari de pile pe bani!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb