UPDATE Unul din cei trei militari răniţi în Afganistan a murit la spital

Mina Irina
Miscellanea #Apărare / 15 septembrie 2017

Unul din cei trei militari răniţi în Afganistan a murit la spital

Actualizare 17:32 Parchetul General a deschis dosar penal în legătură cu incidentul produs în Afganistan

Parchetul General a anunţat că a deschis dosar penal în legătură cu incidentul produs astăzi în Afganistan, în urma căruia un militar român a murit şi alţi doi au fost răniţi.

Într-un comunicat al Parchetului General, trimis Redacţiei, se arată: "În urma sesizării Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către Ministerul Apărării Naţionale în legătură cu incidentul produs în cursul zilei de astăzi, 15 septembrie, în Afganistan, s-a constituit un dosar penal la Parchetul militar competent. Evenimentul s-a produs în cursul unei misiuni de patrulare cu un vehicul blindat, care a fost lovit, în mod intenţionat, de un alt vehicul în care se afla un dispozitiv explozibil improvizat".

(S.A.)

------------

Actualizare 16:17

Militarul grav rănit în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan a decedat la spital, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN), într-un comunicat de presă.

Instituţia precizează: "Caporalul Mădălin Stoica a decedat vineri, 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Militarul, de 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2002".

În acelaşi incident au fost răniţi caporalul Ionel Buzea şi fruntaşul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuaţi pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar, menţionează sursa citată.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

În comunicat se mai arată: "Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe.

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica şi a înaintat Preşedintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război".

Luni, 18 septembrie, vor fi organizate în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie, precizează MApN.

(S.A.)

------------

Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani au fost răniţi astăzi, în Afganistan, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Ei au primit primul ajutor la faţa locului, după care au fost evacuaţi la cel mai apropiat spital militar, anunţă MApN, care prezcizează că doi dintre ei sunt în stare stabilă, iar al treilea este grav rănit.

Incidentul a avut loc în jurul orei 10:00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate. Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) a intrat în blindatul lor.

Militarii din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani se află în teatrul de operaţii din Afganistan din luna august.

În anul 2017, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni.

În timpul misiunilor externe, 28 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 180 au fost răniţi, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb