Uzinele Sodice Govora au semnat un acord economic pentru patru ani cu CET Govora

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 26 noiembrie 2013

Uzinele Sodice Govora au semnat cu CET Govora un acord economic patru ani pentru furnizarea aburului, a declarat ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, citat de Agerpres. Domnia sa a spus: "Negocierile pentru încheierea unui nou protocol între USG şi CET, care presupune responsabilizarea noii conduceri şi respectarea unor condiţii reciproc acceptate, nu s-au întins decât pe durata câtorva ore. Preşedintele Dariusz Krawczyk nu a ezitat să semneze cu conducerea CET Govora un contract pe patru ani pentru furnizarea aburului tehnologic la un preţ corect negociat, angajându-se, totodată, să plătească integral certificatele de bioxid de carbon a căror valoare anuală este de 1,5 milioane euro, precum şi achitarea eşalonată a datoriilor faţă de furnizorul de energie termică". Acesta s-a declarat satisfăcut de faptul că boardul conducerii CIECH Varşovia are proiecte economice de perspectivă în judeţul Vâlcea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a spus: "Este exclusă blocarea unităţii din Vâlcea mai ales că, după ce Combinatul de la Ocna Mureş a intrat în faliment, USG Ciech a rămas unicul producător de sodă calcinată din România. În plus, s-a mai ţinut seama că Uzinele Sodice Govora nu sunt o capacitate neglijabilă, având în vedere că aceasta reprezintă mai bine de 7% din volumul total al afacerilor companiei poloneze. Tocmai de aceea, proprietarul USG a hotărât în luna mai să predea frâiele manageriatului unui cunoscut specialist polonez, respectiv a domnului Witold Urbanowsky, care a propus şi s-a angajat să aplice o nouă strategie de redresare. Este vorba despre o strategie care, pe lângă reducerea numărului de personal, mai are ca ţinte externalizarea unor activităţi, scăderea consumurilor, renunţarea la unele instalaţii neproductive sau energofage, achiziţionarea şi punerea în funcţiune a unui nou calcinator care să determine creşterea producţiei anuale de sodă de la 430.000 la 500.000 tone".

Dariusz Krawczyk, preşedintele Grupului CIECH Varşovia, care deţine Uzinele Sodice Govora, a anunţat săptămâna trecută la Râmnicu Vâlcea că nu se va renunţa la întreprinderea chimică vâlceană cu condiţia continuării eforturilor de eficientizare şi angajarea partenerilor locali într-o cooperare pe termen lung.

Anunţul preşedintelui grupului polonez vine după şase luni de eforturi intense ale conducerii locale a USG în vederea reducerii costurilor şi restructurării, care s-au concretizat prin reducerea consumului, externalizarea unor activităţi, reducerea cu aproape 25% a personalului până la sfârşitul anului, stabilizarea situaţiei în uzină prin semnarea contractului colectiv de muncă în iulie şi reeşalonarea datoriilor istorice în cadrul unui protocol cu CET Govora.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb