Wizz Air comandă încă 50 de aeronave A320

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 11 octombrie 2007

Wizz Air, cel mai mare transportator aerian low cost cu baze operaţionale în Europa Centrală şi de Est a anunţat astăzi semnarea unui contract cu compania Airbus pentru o comandă fermă de 50 de aeronave A320, precum şi a unui contract de tip opţiune pentru alte 25, ridicând astfel numărul total al comenzilor la 107 aeronave. Noile contracte urmează comenzii existente a operatorului Wizz Air pentru aeronave A320, urmăresc asigurarea capacităţii de transport a companiei până în 2014 şi reprezintă pentru Airbus cea mai mare comandă înregistrată până în prezent în Europa Centrală şi de Est. Livrarea noilor aeronave va poziţiona Wizz Air drept cea mai importantă companie aeriană din regiune în următorul deceniu.

În concordanţă cu flota existentă a Wizz Air, noile aeronave A320 prezintă îmbunătăţiri ale dotărilor cabinei, o configuraţie tip clasă unică pentru 180 de pasageri şi scaune cu tapiţerie din piele.

Fluxul de livrare al comenzilor - atât noi, cât şi existente - va avea drept rezultat o vârstă medie mai mică de 3 ani pentru flota Wizz Air în următorii 10 ani. Noile aeronave vor asigura o eficienţă ridicată a operaţiunilor, un grad mare de fiabilitate tehnică şi confort sporit pentru pasageri, vor fi mai puţin poluante şi vor contribui la obţinerea unuia dintre cele mai mici costuri pasager/km din regiune.

"Wizz Air şi-a demonstrat capacitatea de a acumula o creştere sustenabilă într-un mediu concurenţial, unde menţinerea celor mai scăzute costuri este fundamentală pentru creşterea cotei de piaţă şi pentru a rămâne competitv. A320 are o contribuţie dovedită la strategia noastră low cost şi continuă să ne asigure un cost redus pe pasager transportat, un grad ridicat de operativitate şi o satisfacţie crescută a clienţilor, datorită platformei foarte prietenoase pentru mediul înconjurător. Noua comandă de aeronave va plasa Wizz Air în liga celor mai mari operatori de zbor din regiune. Până în 2016, Wizz Air va opera o flotă de peste 100 de aeronave A320", a declarat József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air.

"Suntem foarte mândri să luăm parte la extraordinara dezvoltare a Wizz Air în Europa Centrală şi de Est", a declarat John Leahy, Chief Operating Officer Customers Airbus. "Noua comandă confirmă încă o dată obiectivul Wizz Air de a se extinde. Aeronavele tip A320 sunt în mod clar cele mai bune din categoria lor, iar această comandă de referinţă certifică superioritatea produsului nostru", a mai adăugat acesta.

Wizz Air operează o flotă tânără de aeronave Airbus A320, din 6 baze, pe mai mult de 100 de rute. Compania operează zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croaţia, Slovenia şi România. În 2006, Wizz Air a transportat peste 3 milioane de pasageri. În România, Wizz Air operează în momentul de faţă pe 8 rute şi din ianuarie 2007 până în prezent a transportat peste 250.000 de pasageri.

Noua aeronavă Airbus A320 beneficiază de toate îmbunătăţirile pe care Airbus le-a adus acestui model, inclusiv de noul design al cabinei, care a permis mai mult spaţiu pentru umeri şi pentru bagajele de mână, precum şi de un nivel de zgomot simţitor redus în cabină. Noua A320 este de asemenea o aeronavă mai economică, cu o eficienţă crescută a consumului, aspect semnificativ atât în termeni de costuri operaţionale, cât şi în ceea ce priveşte mediul înconjurător.

Airbus este unul dintre liderii pieţei constructorilor de aeronave, oferind cea mai modernă şi completă gamă de aparate de zbor de pe piaţă, cu o capacitate variind între 100 şi peste 500 de locuri. Airbus a livrat mai mult de 4.800 de aeronave către aproximativ 270 de clienţi din întreaga lume şi a înregistrat deja comenzi pentru peste 2.500 de aeronave livrabile în cursul anilor următori. Airbus este o companie multinaţională cu centre de design şi fabricaţie în Franţa, Germania, Marea Britanie şi Spania şi cu subsidiare în SUA, China, Japonia şi în Orientul Mijlociu. Sediul central se află în Toulouse, Franţa. Airbus este o companie EADS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb