ZIARUL BURSA

16 martie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Pandemia în valul trei, sistemul medical nereformat, mediul antreprenorial fără finanţare

UN AN DE LA STAREA DE URGENŢĂ Pandemia în valul trei, sistemul medical nereformat, mediul antreprenorial fără finanţare

George MarinescuMiscellanea / 16 martie 2021

168 de persoane infectate cu Covid-19 (între 26 februarie şi 16 martie 2020, ora 18), 9 pacienţi vindecaţi şi externaţi, 3078 persoane în carantină şi 14.845 izolaţi la domiciliu. Acestea au fost cifrele comunicatului oficial din 16 martie 2020, când în ţara noastră a intrat în vigoare decretul prezidenţial prin care se instaura starea de urgenţă. Stare care a fost prelungită de preşedintele Klaus Iohannis încă o lună, până pe 15 mai, şi care a fost marcată în cele 60 de zile de 12 ordonanţe militare şi de o bâlbâială permanentă a autorităţilor în privinţa restricţiilor impuse.

Creşteri majore pentru preţul cuprului şi petrolului

LA UN AN DE LA IZBUCNIREA PANDEMIEI Creşteri majore pentru preţul cuprului şi petrolului

A.V.Materii Prime / 16 martie 2021

Cotaţia metalului industrial a urcat cu 68% în ultimele 12 luni, atingând, la sfârşitul lui februarie, recordul ultimilor nouă ani şi jumătate  

Preţul ţiţeiului a câştigat 110% într-un an

Danielle Shay, director de tranzacţii la Simpler Trading: "Inflaţia va creşte, iar plasamentele în cupru şi petrol vor fi foarte bune pentru hedging"

Cele mai mari două economii ale lumii - SUA şi China - sunt pe drumul spre redresare la un an după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat criza Covid drept pandemie, evoluţie care îi determină pe traderi şi analişti să aducă în atenţie plasamentele în anumite materii prime, precum cuprul şi petrolul, ale căror preţuri au crescut puternic în ultimele 12 ani.

Genocidul uigurilor

Cătălin AvramescuEditorial / 16 martie 2021

Cătălin Avramescu

Bătaia a început, în iulie 2009, de la un zvon. Un muncitor chinez de la o fabrică din Urumqi a pretins că o chinezoaică a fost violată de şase bărbaţi uiguri. Poliţia a stabilit apoi că nu era adevărat, dar spiritele erau deja încinse. A rezultat o bătaie. Mai întâi în fabrică, apoi pe străzile oraşului. Când s-a aşezat praful, erau circa 140 de morţi.

Claudiu DolotSursa foto: anpc.ro

CLAUDIU DOLOT, NOUL PREŞEDINTE ANPC: "Ne dorim consolidarea rezilienţei consumatorilor după criza Covid-19"

M.G.Macroeconomie / 16 martie 2021

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) are în plan elaborarea unei serii de ghiduri de bune-practici în domeniul protecţiei consumatorilor, consolidarea rezilienţei consumatorilor după criza economică şi sanitară Covid-19, precum şi digitalizarea activităţii instituţiei, după cum a afirmat, ieri, Claudiu Dolot, noul preşedinte al ANPC. Dolot, numit la finalul lunii februarie, de către Guvern, în locul lui Eduardt Cozminschi, a spus că are per total şase priorităţi în actualul mandate.

Avertisment - lumea se confruntă cu o "pandemie" de poluare cu plastic

Avertisment - lumea se confruntă cu o "pandemie" de poluare cu plastic

O.D.Miscellanea / 16 martie 2021

Bolile acestei lumi sunt mai multe şi mai grave decât par în acest moment, când toată atenţia este fixată într-un singur punct. Poluarea a ajuns la cote alarmante, iar poluarea cu plastic a devenit sufocantă pentru mediul înconjurător. Discuţiile şi iniţiativele sunt foarte multe, dar din păcate încă mai există oamenii care conştientizează mai greu răul pe care îl fac planetei aruncând deşeuri de plastic în mod necontrolat.

Paul AnghelSUrsa foto: Facebook

PAUL ANGHEL, DIRECTOR GENERAL ANPC: "Directiva europeană care va impune amenzi la cifra de afaceri urmează să fie transpusă în legislaţia naţională "

M.G.Miscellanea / 16 martie 2021

Urmează în acest an să se transpună în legislaţia naţională directiva europeană care va da ANPC posibilitatea să acorde amenzi raportat la cifra de afaceri, a afirmat, ieri, Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în cadrul unei conferinţe ce a marcat Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor.

"Anumiţi consumatori industriali abuzează de dreptul de a nu putea fi debranşaţi"

NICULAE HAVRILEŢ, SECRETAR DE STAT MINISTERUL ENERGIEI: "Anumiţi consumatori industriali abuzează de dreptul de a nu putea fi debranşaţi"

M.G.Miscellanea / 16 martie 2021

Anumiţi consumatori industriali abuzează de prevederile ordonanţei 70/2020 ce acordă consumatorilor dreptul de a nu fi deconectaţi de la alimentarea cu energie chiar şi în caz de neplată, a afirmat, ieri, Niculae Havrileţ, secretar de stat în Ministerul Energiei, în cadrul unei conferinţe organizate de ANPC. Acesta a spus că există discuţii pro şi contra pentru modificarea acestei ordonanţe, însă în momentul de faţă prevederile ei rămân în aplicare.

EXPERŢI: Digitalizarea se va accelera în 2021

O.D.Miscellanea / 16 martie 2021

Migraţia oamenilor în mediul online în perioada pandemiei a făcut să crească importanţa pe care o au centrele de date, dar a crescut şi felul în care depindem de acestea pentru numeroase activităţi din viaţa de zi cu zi.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Creşteri pe linie pentru indici

BVB Creşteri pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 16 martie 2021

BET - la doar 30 de puncte de un nou maxim istoric 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în prima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, într-o zi în care după un debut pozitiv, indicii principalelor pieţe din Europa s-au...

Aerostar propune un dividend de 0,12 lei/acţiune

Aerostar propune un dividend de 0,12 lei/acţiune

A.I.Piaţa de Capital / 16 martie 2021

Randament brut de 2,8%, faţă de preţul titlului ARS de ieri de la jumătatea sesiunii de tranzacţionare  

Acţionarii Aerostar (ARS) sunt convocaţi la data de 21 aprilie la adunarea de bilanţ, propunerea conducerii fiind ca, din profitul anului...

MACRO NEWSLETTER 16 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 16 Martie 2021

Macroeconomie / 16 martie 2021

Producţia industrială din Ungaria a scăzut cu o rată anuală de 2,7% în ianuarie 2021, după o creştere de 2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un declin de 2,7% în luna anterioară. Producţia din industria...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo