ZIARUL BURSA

20 mai 2021
Ediţia din 18.09.2024
"Nu există garanţie că pandemia nu va reveni"

ADRIAN MARINESCU, DIRECTOR MEDICAL I.N. MATEI BALŞ: "Nu există garanţie că pandemia nu va reveni"

A consemnat George Marinescu.Companii / 20 mai 2021

"Aplicarea celei de-a treia doze de vaccin nu se referă doar la durata de imunitate, ci şi la prinderea noilor mutaţii" "Nu trebuie să existe o diferenţă între vaccinaţi şi nevaccinaţi, pentru că înseamnă discriminare" 

Reporter: Relaxarea aprobată de Guvern la finalul săptămânii trecute a creat senzaţia că sfârşitul pandemiei este aproape. Se poate vorbi despre aşa ceva în acest moment?

Cotaţiile materiilor prime au urcat cu peste 20%, anul acesta

LA NIVEL INTERNAŢIONAL Cotaţiile materiilor prime au urcat cu peste 20%, anul acesta

A.V.Internaţional / 20 mai 2021

Petrolul - la 70 de dolari barilul, cuprul - la 10.000 de dolari tona, minereul de fier - la 200 de dolari tona Cuprul, considerat "noul petrol" de fondul Livermore Partners Lipsa investiţiilor în minele de cupru va duce la o criză pe piaţa de profil 

Preţurile materiilor prime au urcat în 2021, pe măsură ce economia globală se redresează după blocajul generat de pandemia de coronavirus în 2020, stimulând cererea.

Cristina Ivasuc

"Zona de relaxare de acasă a devenit mult mai importantă în pandemie"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 20 mai 2021

(Interviu cu doamna Cristina Ivasuc, country manager Sabon Romania) 

"Oamenii au investit mai mult în designul interior, obiecte decorative, arome de cameră, dar şi în momente de răsfăţ şi îngrijire corporală" Cifra de afaceri a Sabon a crescut cu 10%, anul trecut faţă de 2019

Reporter: Cum trece Sabon Româ­nia prin criză sanitară?

Transportul feroviar de persoane, subvenţionat fără o bază verificabilă

CONSILIUL CONCURENŢEI ACUZĂ Transportul feroviar de persoane, subvenţionat fără o bază verificabilă

George MarinescuPolitică / 20 mai 2021

Funcţionarii publici din Ministerul Transporturilor sunt foarte curajoşi că alocă din bani publici subvenţii pentru transportul feroviar de persoane, pe propria răspundere, fără să existe un sistem electronic prin care să fie verificat ce se întâmplă cu aceşti bani, a declarat, ieri, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, la conferinţa "Modern şi eficient: materialul rulant de care are nevoie România", organizată de Club Feroviar.

Schema piramidală a cripto-chestiilor e posibil să-şi fi început finalul

Schema piramidală a cripto-chestiilor e posibil să-şi fi început finalul

Ben MadadiMacroeconomie / 20 mai 2021

Toată treaba legată de cripto, în ansamblul ei, este o schemă piramidală (accidentală), pentru că nu are aproape deloc legătură cu economia reală 

Schema piramidală a cripto-chestiilor e posibil să-şi fi început inevitabilul final. Acum doar câteva zile după ce cripto-chestiile au atins o capitalizare totală de aproape 2,5 trilioane de dolari, au început o coborâre discretă care de vreo două zile s-a intensificat, ajungând ieri la o capitalizare de 1,6 trilioane, adică o scădere de peste 40%.

Scăderi pe linie pentru indici

BVB Scăderi pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 20 mai 2021

Obligaţiuni BCR în valoare de un miliard de lei au fost înregistrate în sistemul bursei  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat deprecieri în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-un context internaţional negativ pentru activele de risc.

Nu văd o mare apetenţă pentru lansarea de fintech-uri în ţara noastră

MĂDĂLINA POPA, MICROSOFT: Nu văd o mare apetenţă pentru lansarea de fintech-uri în ţara noastră

A.I.Piaţa de Capital / 20 mai 2021

"Mai degrabă vorbim despre o colaborare între fintech-uri şi bănci"  

Nu există o mare apetenţă în ceea ce priveşte lansarea fintech-urilor în ţara noastră unde, conform unui raport, în ultimii trei ani au fost finanţate cinci fintech-uri, mai puţine decât în Polonia şi cu mult sub cele din Marea Britanie sau Germania, a punctat ieri Mădălina Popa, Director Financial Industry Central and Eastern Europe la Microsoft, în cadrul unei conferinţe de presă.

Sursa foto: firebyte.ro

Firebyte Games se extinde în Turcia

A.I.Piaţa de Capital / 20 mai 2021

Titlurile FRB se tranzacţionează sub preţul de închidere din prima zi bursieră, dar peste cel din plasamentul privat  

Firebyte Games (FRB), companie listată recent pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a înfiinţat o subsidiară în Turcia, sub numele de Firebyte Games Yaz2l2m Ticaret Limited Sirketicu, a anunţat ieri producătorul de jocuri video printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Legea 5G a trecut de Camera Deputaţilor

Legea 5G a trecut de Camera Deputaţilor

I.Ghe.Companii / 20 mai 2021

Proiectul de act normativ a fost adoptat în forma aprobată de Guvern Actuala formă transpune Memorandumul semnat cu SUA şi exclude compania Huawei Proiectul va fi înaintat Senatului, care este for decizional 

Controversatul proiect de lege privind măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G, care ar putea exclude compania Huawei din reţelele telecom din ţara noastră, a trecut, ieri, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 277 voturi pentru, un vot împotrivă şi 23 abţineri, în forma iniţiată de Guvern.

VICTOR IANCU, KPMG: "Digitalizarea are în spate umanul"

A.I.Miscellanea / 20 mai 2021

"Când toată lumea va oferi canale digitale alternative pentru interacţiune, diferenţa o va face experienţa resimţită pe acele canale" 

Efortul de digitalizare al organizaţiilor are şi va avea din ce în ce mai mult în spate factorul uman, pentru că încă în spatele aplicaţiei se află nişte oameni, a spus ieri Victor Iancu, Director Management Consulting KPMG, în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că, în momentul în care toată lumea va oferi canale digitale alternative pentru interacţiune, diferenţa va fi făcută de experienţa resimţită de clienţi pe acele canale

Suntem în Raiul imobiliarelor? Să nu ne grăbim

OPINII Suntem în Raiul imobiliarelor? Să nu ne grăbim

Cristian DogaruCompanii / 20 mai 2021

Să presupunem că cineva ia un credit ipotecar prin programul guvernamental Noua Casă în valoare de 300.000 lei, la o valoare a proprietăţii de 355.000 lei. Cei 55.000 de avans pot veni din sumele strânse la nuntă, din alocaţiile oferite de părinţi etc.

"Piaţa imobiliară este marcată de lupta pentru profit"

EMILIA MLADIN, PREŞEDINTELE AAECR: "Piaţa imobiliară este marcată de lupta pentru profit"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 20 mai 2021

Piaţa imobiliară este marcată de lupta pentru profit, a afirmat, ieri, Emilia Cerna-Mladin, preşedintele Asociaţiei Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România (AAECR), în cadrul unui eveniment de promovare în România a conceptului clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB). Potrivit domniei sale, dezvoltatorul are cheltuieli mai mari pentru a asigura acest criteriu nZEB, iar cei care vor să cumpere sunt nevoiţi să plătească o diferenţă de cost prin care şi-ar fi putut plăti utilităţile chiar şi pe 10-15 ani.

Datoria în marjă din pieţele americane atinge noi recorduri

Datoria în marjă din pieţele americane atinge noi recorduri

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 20 mai 2021

Datoria în marjă reprezintă sumele împrumutate de investitorii de pe Wall Street pentru a specula pe pieţele financiare 

Datoria în marjă din pieţele americane, sumele împrumutate de investitorii de pe Wall Street de la brokeri pentru a specula pe pieţele financiare, a atins în luna aprilie un nou record absolut de 847,2 miliarde de dolari, în creştere cu 3% de la 822,6 miliarde de dolari în martie, potrivit datelor Autorităţii de Reglementare a Industriei Financiare din Statele Unite (FINRA). Datoria în marjă din aprilie este de aproape două ori mai mare decât cea de dinainte de declanşarea crizei financiare globale.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 20 Mai 2021

MACRO NEWSLETTER 20 Mai 2021

Macroeconomie / 20 mai 2021

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au accelerat creşterea anuală şi în aprilie 2021, până la 1,5%, de la 0,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%, după un avans de 0,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo