ZIARUL BURSA

28 iunie 2022
Ediţia din 18.09.2024

Mult zgomot pentru ceva

Cătălin AvramescuEditorial / 28 iunie 2022

Cătălin Avramescu

Isterie în rândurile Stângii. Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat decizia Roe versus Wade (1973). De câteva zile este fierbere mare pe CNN şi pe toate canalele controlate de mogulii de Stânga. Activiştii asortaţi au ieşit în stradă. S-au dat cu vopsea roşie şi ţipă că ne-am întors la Evul Mediu. Ceea ce, între noi fie vorba, în anumite privinţe ar fi chiar un progres. Câteva scurte observaţii.

Trebuie să ne reuşească demondializarea ... (I)

Trebuie să ne reuşească demondializarea ... (I)

Gheorghe PipereaMacroeconomie / 28 iunie 2022

Gheorghe Piperea

Nu ştim mare lucru despre Forumul Economic Mondial de la Davos. Eu, unul, auzisem ceva despre acest Mecca al progresiştilor prin 2002, când se lăuda Năstase că e invitat să participe (printre alţi 4000 de alţi invitaţi).

"G7 va continua să crească presiunea asupra lui Putin"

CANCELARUL GERMAN OLAF SCHOLZ: "G7 va continua să crească presiunea asupra lui Putin"

V.R.Internaţional / 28 iunie 2022

Liderii G7 îşi reafirmă sprijinul pentru Ucraina "atât timp cât va fi necesar" Antony Blinken, SUA: "Putin a eşuat în obiectivul său strategic în Ucraina" 

Grupul celor Şapte state puternic industrializate (G7) "va continua să crească presiunea" asupra preşedintelui rus Vladimir Putin, a dat ieri asigurări cancelarul german Olaf Scholz într-un mesaj adresat preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, conform AFP.

Consolidarea Flancului Estic şi noul Concept Strategic - priorităţile Summitului NATO de la Madrid

Consolidarea Flancului Estic şi noul Concept Strategic - priorităţile Summitului NATO de la Madrid

I.GHE.Politică / 28 iunie 2022

Preşedintele Klaus Iohannis participă în aceste zile la reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), eveniment care se desfăşoară în perioada 28-30 iunie în Spania, la Madrid. Este al treilea summit NATO din acest an, dar primul cu caracter regulat, deorece summturile din 25 februarie şi 24 martie au avut caracter extraordinar, fiind convocate în contextul invaziei militare a Ucrainei de către Rusia.

Ileana Dumitru, Director Juridic şi Relaţii Publice al Ariei Europa centrală şi de sud din cadrul BAT

SUPLIMENT RETAIL Cercetarea şi inovarea - fundamentale pentru atingerea obiectivului strategic al BAT

Companii / 28 iunie 2022

(Interviu cu Ileana Dumitru, Director Juridic şi Relaţii Publice al Ariei Europa centrală şi de sud din cadrul BAT) 

BAT şi-a propus să reducă impactul afacerii sale asupra sănătăţii, prin dezvoltarea unor alternative cu risc redus la fumat

Reporter: De câţiva ani, tendinţa - tot mai accentuată - în domeniul în care activaţi este de a înlocui produsele clasice din tutun cu o nouă categorie de produse care nu implică ardere, considerate mai puţin nocive. În ce etapă vă aflaţi din acest punct de vedere?

Jagoda-Gwardys Zientara, CFO Carrefour Romania

SUPLIMENT RETAIL "În contextul conflictului din Ucraina, am retras produsele ruseşti de pe rafturile Carrefour"

Companii / 28 iunie 2022

(Interviu cu Jagoda-Gwardys Zientara, CFO Carrefour Romania) 

"Strategia Carrefour Romania pe termen lung se concentrează pe trei piloni principali - prezenţa omnichannel, inovaţia şi localizarea" "Vânzările online reprezintă un pilon important al obordării omnichannel pe care o are Carrefour Romania şi vom continua să investim în această directie"

Reporter: Cum caracterizaţi comerţul din ţara nostră în acest momment?

"Ne gândim la eliminarea facilităţilor fiscale pentru băuturile carbogazoase pe bază de zahăr şi la creşterea impozitului pe jocurile de noroc", a precizat premierul Nicolae Ciucă, care a spus că aceste măsuri ar urma să fie adoptate într-una din următoarele şedinţe de guvern.

Starea finanţelor publice pune pe jar coaliţia de guvernare

GEORGE MARINESCUMacroeconomie / 28 iunie 2022

PSD vrea impozitare progresivă şi taxă de solidaritate PNL doreşte menţinerea cotei unice de impozitare, dar vrea eliminarea unor excepţii fiscale 

Situaţia în care se află bugetul de stat, ce are nevoie permanent de lichidităţi în contextul în care măsurile luate de guvern pentru sprijinirea populaţiei şi IMM-urilor în faţa inflaţiei şi creşterilor de preţuri din energie, a înmulţit disputele în interiorul coaliţiei de guvernare, între PSD şi PNL, pe tema modificării unor impozite şi taxe, modificări ce ar urma să intre în vigoare, dacă ar fi aprobate, de la 1 ianuarie 2023.

"Aşteptările privind comerţul online sunt destul de rezervate pentru următoarele 12 luni"

SUPLIMENT RETAIL / ANDREI RADU, CEO & FONDATOR GPEC: "Aşteptările privind comerţul online sunt destul de rezervate pentru următoarele 12 luni"

Companii / 28 iunie 2022

Andrei Radu: "Livrarea la lockere se va extinde" Buy now, pay later - un trend "Bătălia în e-commerce poate fi câştigată doar dacă acaparezi din retailul tradiţional", potrivit lui Andrei Radu Innoship a lansat "Ghidul Managerului de e-Commerce" 

Aşteptările legate de dinamica segmentului e-commerce sunt destul de rezervate pentru toamna acestui an şi pentru primele luni ale anului viitor, estimează Andrei Radu, CEO & fondator al platformei de comerţ şi marketing online.

Sebastian Burduja a declarat: "România trebuie să îşi respecte angajamentele. Avem o tradiţie în participarea la proiecte aerospaţiale de anvergură, prin specialiştii noştri de prim rang, apreciaţi şi respectaţi la nivel mondial. România reprezintă un pilon de bază al proiectului spaţial european şi este dornică şi pregătită să contribuie în continuare prin toate minţile sale luminate la cele mai importante proiecte ESA".

Datoriile restante la Agenţia Spaţială vor fi plătite în 2022

O.D.Politică / 28 iunie 2022

Situaţia neplăcut în care este pusă ţara noastră din cauza unor datorii va fi rezolvată anul acesta. România intenţionează să plătească, până la sfârşitul anului, datoriile restante la Agenţia Spaţială Europeană (ESA), afirmă reprezentanţii Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Cemacon a câştigat un grant în valoare de 0,47 milioane euro

PENTRU UN PROIECT DE ENERGIE REGENERABILĂ Cemacon a câştigat un grant în valoare de 0,47 milioane euro

A.I.Piaţa de Capital / 28 iunie 2022

Valoarea grantului echivalează cu 45% din cheltuielile eligibile ale proiectului  

Cemacon (CEON) a câştigat un grant în valoare de 0,47 milioane de euro, reprezentând 44,9% din cheltuielile eligibile ale proiectul său de energie regenerabilă "Cemacon Green Energy Farm", în valoare de 1,05 milioane de euro, a cărui implementare va începe în toamna acestui an, conform unui raport al companiei publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Sectorul financiar românesc încearcă să uite pandemia şi să ţină piept războiului

Sectorul financiar românesc încearcă să uite pandemia şi să ţină piept războiului

Andrei Iacomi, Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 28 iunie 2022

Indicii de la BVB au o dinamică mai bună decât cei din principalele pieţe dezvoltate Aurelian Dochia: "Sistemul bancar - mult mai bine poziţionat acum decât înainte de criza din 2008-2009" 

Climatul investiţional global s-a degradat puternic de la începutul anului, îndeosebi pe fondul inflaţiei, care, apărută în urma măsurilor impuse de autorităţi pentru susţinerea economiilor în pandemie şi intensificată de războiul declanşat de Rusia în Ucraina, a ajuns la cote nemaiîntâlnite de zeci de ani.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 28 iunie 2022

MACRO NEWSLETTER 28 iunie 2022

Macroeconomie / 28 iunie 2022

Preţurile producătorilor industriali din Spania şi-au temperat creşterea anuală şi în luna mai 2022, până la 43,6%, de la 44,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după un avans de 1,3% în luna anterioară.

Debut pozitiv de săptămână pentru indici

BVB Debut pozitiv de săptămână pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 28 iunie 2022

Prime Transaction: "Lichiditatea a fost susţinută, în proporţie de aproximativ 92%, de oferta de cumpărare a Fondului Proprietatea" 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut un debut pozitiv de săptămână, în ton cu evoluţia de...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo