11 furnizori Ford vor investi la Craiova

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 27 ianuarie 2011

Un număr de 11 furnizori Ford vor investi la Craiova, nouă dintre aceştia primind autorizaţii de construcţie chiar în incinta fabricii auto a companiei americane, a declarat, ieri, viceprimarul din Craiova Mărinică Dincă, citat de Mediafax. "La o parte dintre furnizorii care lucrează cu Ford le-am eliberat autorizaţii de construcţie în interiorul Ford. Fabrica Oltcit a fost construită de mai bine de 40 ani, iar tehnologia de acum a evoluat şi multe dintre halele şi terenurile de acolo nu le mai sunt utile celor de la Ford. Este şi foarte la îndemână să-şi aducă în curte furnizorii", a afirmat Dincă într-o conferinţă de presă.

Pentru companiile care nu vor derula investiţiile în incinta Ford Craiova au fost vizitate, împreună cu oficialii producătorului american de automobile, mai multe fabrici din oraş care ar putea furniza terenuri şi utilităţi.

"În urmă cu zece zile, când am avut o primă discuţie cu domnul Jan (Jan Gijsen, directorul general al fabricii Ford de la Craiova, n. r.), mi-a spus că nouă din cei 11 furnizori mari vor fi locaţi în curte la Ford. Eu am mers cu fostul director Ford (Dionisio Campos, n.r.), dar şi cu actualul, la uzina Electroputere şi la fabricile din apropriere, la MAT, la Reloc, la IUG, şi le-am prezentat posibilităţile de a-i loca acolo pe furnizorii Ford, pentru că este important să nu pierdem aceşti furnizori şi să aducem cât mai mulţi, dacă nu pe toţi, la Craiova", a spus viceprimarul Craiovei.

Întrebat dacă International Automotive Components (IAC), furnizor Ford, a contactat autorităţile craiovene înainte de a anunţa că va investi în construcţia unei fabrici în oraşul Balş (Olt), situat la 25 de kilometri de Craiova, viceprimarul a răspuns negativ. IAC Group, cu sediul central în Luxemburg, a anunţat recent că va investi la Balş 58 milioane euro în construirea unei unităţi de producţie de planşe de bord, panouri de portiere şi capitonaje de plafon, pentru Ford şi alţi clienţi, beneficiind de un ajutor de stat de 17 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb