A începutul culesul strugurilor la Aliman

Emilia Olescu
Frăţia Vinului / 2 octombrie 2011

"WineRo" investeşte peste 5,1 milioane euro într-o cramă nouă

Compania "WineRo" anunţă începutul culesului viilor de la Aliman, judetul Constanta.

Cu ocazia sărbătorii organizate vineri la crama de la Aliman, Ghenadie Bobeica, administratorul "WineRo" a spus: "Suntem în al saselea an de viata si in al treilea an de rod pentru via noastra, iar ceea ce ne-a oferit 2011 ne face increzatori ca vom obtine vinuri de cea mai buna calitate. Suntem nerabdatori sa recoltam, in premiera in plantatia noastra, struguri de Feteasca Neagra, pentru a obtine un vin romanesc cu totul special, de o calitate deosebita. Asa cum am obisnuit deja consumatorul, vinul va fi inclus in gama ALIRA, iar procesul de vinificatie va fi coordonat de oenologul nostru, Marc Dworkin".

Nume cu rezonanta in lumea vinului, Dworkin are in CV pe langa renumitii producatori din Franta, precum Benjamin et Edmond de Rothschild din Bordeaux, Chateau Larmande, Grand Cru Classé de Saint-Emilion, Chateau Bellefont Belcier, Grand Cru Classé de Saint Emilion, si 12 vinuri ENIRA cotate de Robert Parker cu 84-89 puncte.

"In acest an, foarte favorabil pentru vita de vie, am reusit sa facem normarea strugurilor in doua etape si preconizam ca vom obtine o cantitate de 4,5 tone de struguri la hectar. Analizele privind calitatea mustului (acumularea de zahar, aciditatea si pH-ul etc.) ne indreptatesc sa asteptam vinuri mai bune decat cele din recoltele 2009/2010. Si in acest an vom pastra filosofia care ne-a consacrat pe piata vinului nationala si internationala, si anume raportul calitate-pret foarte avantajos", a declarat Marc Dworkin, oenologul "WineRo".

Până la finalul acestui an, "WineRo" va lansa "ALIRA Cabernet 2010" si va deschide crama de la Rasova, judetul Constanta.

"WineRo" este o companie care s-a infiintat in 2006, când a achizitionat peste 100 de ha de teren la Aliman. Aici au fost plantate soiurile de struguri Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon, investitia in achizitii si plantari fiind de 2,6 milioane euro.

In septembrie 2010, a fost lansat primul vin produs de "WineRo", ALIRA, realizat din struguri Merlot din recolta 2009.

Cu ajutorul unei finantari din fonduri UE, este in lucru proiectul "Infiintare Crama, Comuna Rasova, judeţul Constanta". Valoarea totala a proiectului depăşeşte 5,1 milioane euro, fara TVA, din care 2 milioane de euro reprezinta finantare nerambursabila. Alte 2 milioane de euro au fost investite in capitalul de lucru.

"WineRo" este unicul importator al vinurilor ENIRA produse la Bessa Valley - Bulgaria. Compania Bessa Valley are aceiasi actionari ca WineRo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb