Acţionarii producătorului de dulciuri Kandia Excelent vor analiza, pe 29 martie, propunerea conducerii companiei de a achiziţiona mărci ale Kraft Foods, contractarea unui credit în valoare de 10 milioane euro şi modificarea statutului companiei, a informat un comunicat transmis BVB, citat de NewsIn. La adunarea generală pot participa toţi care deţin titluri emise de societate la data de 23 martie.
Achiziţionarea mărcilor şi echipamentelor Kraft, în valoare de maxim 10 milioane euro, va fi încheiată după ce Consiliul Concurenţei va autoriza o astfel de tranzacţie. Pentru finanţarea acestei achiziţii, Consiliul de Administraţie doreşte contractarea unui credit în valoare maximă de 10 milioane euro, pentru care va garanta cu activele companiei.
Statutul companiei urmează să fie modificat conform noii legi a companiilor, se precizează în comunicat. Una din principalele modificări constă în mandatarea Consiliului de Administraţie să majoreze capitalul companiei cu maximum 50% în decursul unui an fără a avea nevoie de aprobarea acţionarilor, la momentul deciziei.
Acţionarii Kandia au aprobat, în luna octombrie, contractarea unui credit de 4 milioane euro (14 milioane lei) pentru investiţii şi a unui credit de 6 milioane euro (21 milioane lei) pentru finanţarea activităţii curente.
Kandia are un capital social de 12,036 milioane lei. În aprilie 2004, acţionarii companiei Excelent au decis fuziunea cu firma Kandia din Timişoara. Acţionarul majoritar al companiei este Axis Investments Ltd, care controlează 83,96% din capitalul social al companiei. Acţiunile emise de societate se tranzacţionează la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti din data de 8 septembrie 1998.
Compania Kandia Excelent a agreat preluarea afacerii cu produsele zaharoase Silvana şi Sugus de la compania Kraft Foods România. Prin acordul încheiat la data de 1 decembrie 2006, compania Kraft Foods România va asigura servicii de producţie şi alte servicii de suport către Kandia Excelent pe toată perioada tranziţiei.
Producătorul de dulciuri Kandia Excelent a afişat, în 2006, un profit net de 26,63 milioane lei, de peste patru ori mai mare decât profitul după impozitare de 6,1 milioane lei realizat în 2005. Cifra de afacei a companiei a scăzut cu 1,8%, de la 124,67 milioane lei în 2005, până la 1222,48 milioane lei anul trecut.