Afacerile Agricola Internaţional au crescut cu 8%, în primele nouă luni

E.D.
Companii #Agro-alimentar / 29 octombrie 2014

Record la vânzarea de carne de pui Agricola, în septembrie

Agricola Internaţional SA, cea mai importantă companie a Grupului de firme Agricola Bacău a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 8% în primele nouă luni ale acestui an, ajungând în prezent la circa 269,182 milioane lei, faţă de 248,743 mil lei în perioada similară a anului trecut.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, la nivelul întregului Grup de firme Agricola Bacău se înregistrează o cifră de afaceri de 462,324 milioane lei, cu aproape 4% mai mult faţă de cifra de afaceri înregistrată în primele nouă luni din 2013, respectiv 445,888 milioane lei.

"Creşterea vânzărilor de carne de pasăre cu 3300 de tone faţă de perioada similară a anului trecut (un plus de 13% în volum) reflectă obiectivele companiei pentru acest an. Totuşi, aş sublinia că trimestrul al treilea al acestui an marchează câteva recorduri interne: am vândut în iulie-august-septembrie 9900 tone carne de pasăre, iar în luna septembrie 3525 tone de carne de pui - un record absolut pentru noi. De asemenea, am atins pragul de 22% produse din carne dezosate vândute, iar colegii mei îşi propun în viitorul apropiat să creştem acest procent la 25%, deci să obţinem cât mai multe produse superior valorificate. De asemenea, în luna august am dat startul la exportul de produse din carne calibrate (greutate egalizată) în Anglia. Lansăm, în această perioadă, o nouă gamă de produse din carne proaspătă de pui, dedicată femeilor care au puţin timp de alocat gătitului. Nu în ultimul rând, începând cu luna august, am dublat cantitatea de Pui Fericit vândut (400 tone în trei luni)", declară Grigore Horoi, preşedintele Agricola.

Vânzările cumulate la categoria preparatelor din carne realizate de compania Salbac, companie din cadrul Grupul Agricola Bacău, au crescut, valoric, în primele 9 luni ale acestui an, cu 11% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, în condiţiile unor cantităţi totale constante. Diferenţiat pe grupe de produs, în vreme ce vânzările de preparate şi mezelurile fiert-afumate se înscriu în trendul pieţei, adică scad în valoare cu 14%, vânzările de salamuri crud-uscate continuă ascensiunea semnificativă din ultimii ani şi înregistrează o creştere valorică de 18% (+ 19% creştere în volume).

"Ocupăm poziţia de lider naţional la salamurile crud-uscate în reţelele de retail modern din punct de vedere al cifrei de afaceri, cu 18% cotă de piaţă, iar în volume cu 13%. De asemenea, Salamul de Sibiu Agricola a înregistrat la ultima măsurătoare (iunie- iulie) o cotă de piaţă valorică de 52,6%, respectiv o cotă în volum de 50,4% din total segment în România. Parafrazând o relatare, Agricola produce Salam de Sibiu cât toţi ceilalţi jucători din piaţă la un loc. Ţinem foarte mult la calitatea acestui produs, a tuturor produselor noastre, iar acest lucru se vede în fidelitatea consumatorilor, cărora le mulţumim", precizează Grigore Horoi.

La categoria semipreparate şi produse de tip ready-meal, obţinute la fabrica Europrod, în primele 9 luni s-a înregistrat o creştere a vânzărilor de 18%, pe fondul creşterii volumelor comercializate pe pieţele externe, preponderent în Danemarca şi Franţa.

Avicola Lumina Constanţa a comercializat în primele şase luni ale anului peste 43 mil. de ouă pentru consum, respectiv cu 24% mai multe decât anul trecut, reuşind şi o creştere a preţului mediu de 14% faţă de perioada de referinţă, în contextul în care anul trecut preţul ouălor pe piaţa internă s-a situat sub preţul de producţie.

Agricola este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România şi principalul exportator din această categorie, care în septembrie 2014 împlineşte 22 de ani de la înfiinţare.

În 2013, Agricola deţine 16% din piaţa cărnii de pui, este lider cu 19% din piaţa de semipreparate şi produse de tip ready-meal, iar Salamul de Sibiu Agricola este lider în total segment Salam de Sibiu comercializat în România cu 52,6% cotă de piaţă în valoare (Nielsen, iunie - iulie2014).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb