ANAF a avut încasări cu peste 4 miliarde lei mai mari decât prevăzuse, în primul semestru

Elena Deacu
Macroeconomie / 3 iulie 2015

ANAF a colectat în primul semestru din acest an cu 4,37 miliarde lei peste programul de încasări prevăzut în legea bugetară şi cu 7,78 miliarde lei mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Instituţia subliniază că aceste rezultate au fost înregistrate în ciuda efectului de contracţie a veniturilor din cauza unor măsuri fiscale cu impact negtiv în volumul colectării: scăderea CAS cu 5pp, neimpozitarea profitului reinvestit şi diminuarea taxei "pe stâlp", creşterea vărsămintelor la pilonul II de pensii.

În luna iunie, veniturile colectate au fost cu 643,38 milioane lei mai mari decât cele colectate în iunie 2014, şi cu 51,64 milioane lei mai mari decât sumele din programul de încasări.

În programul de încasări, prevăzut în legea bugetară, Ministerul Finanţelor Publice a prognozat, pentru mai-iulie, venituri aferente dividendelor distribuite de companiile de stat în sumă de 2.35 miliarde lei. În realitate, potrivit datelor declarate de aceste companii, dividendele sunt în valoare de doar 1,35 miliarde lei, pentru perioada mai-iulie.

"Prin urmare, pentru a surprinde dinamica exactă a îmbunătăţirii colectării, dacă eliminăm influenţa veniturilor din dividendele companiilor de stat - cu un nivel prognozat de aproape două ori mai mare decât cel înregistrat în fapt, prognoză care influenţează negativ gradul de realizare al programului - veniturile colectate în iunie au fost cu 724,9 milioane mai mari decât programul de încasări, şi cu 1,08 miliarde lei mai mari decât în iunie 2014", transmite ANAF.

În ce priveşte principalii indicatori care evidenţiază rezultatele notabile înregistrate în combaterea evaziunii fiscale, ANAF arată că a crescut colectarea TVA cu 22,1% în iunie 2015, faţă de iunie 2014 şi cu 18,3% în primul semestru din 2015, faţă de aceeaşi perioadă din 2014.

Colectarea impozitului pe profit a crescut cu 42,9% în iunie 2015, faţă de iunie 2014 şi cu 12,2% în primul semestru din 2015, faţă de aceeaşi perioadă din 2014.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cât? Aproape 2 mld € mai mult decât anul trecut? Da, deci se poate.

    Acum, ce facem cu purcoiul ăsta de bani? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb