ANCOM propune un nou regulament privind calculaţia costurilor de către SNR

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 16 septembrie 2009

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a postat, marţi, pe propria pagină de Internet, spre consultare publică regulamentul privind realizarea modelului de calculaţie a costurilor de către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii - S.A (SNR).

Potrivit unui comunicat oficial al instituţiei, viitorul regulament vine în aplicarea Deciziei nr.169/2009, semnată de către preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, şi conţine un set de reguli, principii şi proceduri a căror implementare va permite SNR să dezvolte un sistem de calculaţie a costurilor care să satisfacă obligaţia de fundamentare a tarifelor în funcţie de costuri.

"Am credinţa că, în plus faţă de scopurile de reglementare, implementarea unui sistem de calculaţie a costurilor de tipul celui propus prin acest regulament va ajuta managementul SNR să evalueze eficienţa furnizării serviciilor existente şi să lanseze noi servicii competitive, în special în contextul digitalizării serviciilor de transmisie a programelor audiovizuale", a declarat, în documentul citat, şeful ANCOM.

Regulamentul stabileşte condiţii privind recuperarea capitalurilor investite de natură să stimuleze investiţiile eficiente ale societăţii, criterii privind tratamentul informaţiilor de cost, principii şi reguli de alocare a costurilor etc., pe scurt toate elementele esenţiale care trebuie avute în vedere în dezvoltarea unui model de calculaţie a costurilor transparent şi care să asigure acurateţea rezultatelor.

SNR are obligaţia de a dezvolta şi implementa modelul de calculaţie a costurilor în conformitate cu regulamentul ANCOM, în termen de 1 an de la data adoptării acestuia, se mai precizează în comunicatul oficial.

La începutul anului 2009, SNR a fost desemnată ca având putere semnificativă pe pieţele serviciilor de transmisie în format analogic prin intermediul sistemelor radioelectrice terestre a serviciilor publice de programe de televiziune şi radiodifuziune, fiindu-i impuse obligaţii referitoare la recuperarea costurilor şi controlul tarifelor, pe baza unui sistem de contabilitate a costurilor realizat în conformitate cu un regulament aprobat de autoritatea de reglementare.

Proiectul de decizie poate fi consultat pe pagina de internet a ANCOM, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 16 octombrie 2009, fie online, fie poştal pe adresa sediului central al ANCOM.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii este instituţia care stabileşte regulile pentru piaţa de comunicaţii din România şi monitorizează respectarea acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb