Arçelik emite primele obligaţiuni verzi ale unei companii din Turcia pe pieţele internaţionale

Comunicate de presă / 2 iunie 2021

Arçelik emite primele obligaţiuni verzi ale unei companii din Turcia pe pieţele internaţionale

Arçelik, proprietar al Arctic, a anunţat emisiunea de obligaţiuni verzi, o premieră pe pieţele internaţionale din partea unei companii industriale din Turcia, conform unui comunicat remis redacţiei.

Arçelik a mandatat J.P. Morgan Securities plc, Merrill Lynch International şi MUFG Securities EMEA plc să se ocupe de ofertarea obligaţiunilor listate pe Euronext Dublin Stock Exchange. Obligaţiunile verzi emise pe 27 mai 2021 cu o valoare nominală de 350 milioane de euro au o maturitate de cinci ani şi scadenţa la 27 mai 2026. Obligaţiunile au fost valorizate la 3%, cu o rată anuală a dobânzii de 3% (cupon rate).

Arçelik îşi propune să utilizeze obligaţiunile pentru finanţarea proiectelor sale verzi eligibile, inclusiv produse eficiente energetic şi adaptate economiei circulare sau promovarea principiului eficienţei energetice în procesul de producţie. Fondurile vor merge, de asemenea, şi către iniţiativele companiei legate de tratarea apelor reziduale, managementul sustenabil al apei, prevenirea şi controlul integrat al poluării, energie regenerabilă şi clădiri verzi.

"Suntem încântaţi să anunţăm emisiunea de obligaţiuni verzi Arçelik. Acestea subliniază preocuparea noastră pentru implementarea criteriilor ESG (de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă) şi ne ajută să punem sustenabilitatea în centrul afacerii, pentru a ne asigura că suntem aliniaţi în permanenţă viziunii noastre - Respectând lumea, respectaţi în lume. Succesul emisiunii de obligaţiuni verzi demonstrează încrederea investitorilor în abilitatea Arçelik de a implementa proiecte ESG. Obligaţiunile sunt un instrument pentru a ne diversifica opţiunile de finanţare prin intermediul unui mecanism cu o creştere rapidă, care ne oferă acces la o bază mai largă de investitori pe termen lung şi investitori în proiecte verzi. De asemenea, acestea subliniază angajamentul nostru pentru mediu şi sustenabilitate şi ne permit să fim în continuare lideri la acest capitol în industrie", a declarat Polat Şen, Chief Financial Officer Arçelik.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb