CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 19 APRILIE - 19 MAI 2014 Acţiunile Uztel au urcat cu 24,44%

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 21 mai 2014

Acţiunile Uztel au urcat cu 24,44%

Brokerii sunt de părere că aprecierea este speculativă

Acţiunile "Uztel" (simbol UZT) au înregistrat o creştere cu 24,44%, în perioada 19 aprilie - 19 mai 2014, raportat la moneda euro, plasându-se pe locul al doilea în topul randamentelor înregistrate la Bursa de Valori Bucureşti.

Societatea se află în insolvenţă din 2010.

Brokerii sunt de părere că aprecierea titlurilor UZT este speculativă.

Simion Tihon, broker la "Prime Transaction" a comentat: "În situaţia Uztel, vorbim de o lichiditate foarte slabă, astfel că nu cred că este relevantă evoluţia preţului în contextul în care au fost făcute puţine tranzacţii şi pe volume mici".

"Uztel" a înregistrat, în primul trimestru, un profit net de 208.794 lei, de 17 ori mai mare faţă de perioada similară de anul trecut, pe fondul unor afaceri de 17,24 milioane lei, în urcare cu 35%.

La 31 martie, societatea avea datorii pe termen lung de 34,08 milioane lei, mai mici cu 4,43% faţă de primul trimestru din 2013, în timp ce datoriile curente au scăzut cu 24,5%, la 15,7 milioane lei.

Acţionarul majoritar al producătorului de utilaj petrolier este Asociaţia Uztel, care deţine 83,84% din capitalul social.

Pe primul loc, în topul randamentelor, s-au poziţionat acţiunile "Aerostar" (ARS), cu un câştig de 35,14%, în perioada analizată.

Compania "Aerostar" Bacău (simbol ARS) a înregistrat un profit net de 5,7 milioane lei în primul trimestru (T1) din 2014, uşor în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată într-un raport al companiei.

Cifra de afaceri a societăţii pentru trimestrul I al acestui an este de 48,5 milioane lei, la acelaşi nivel cu primul trimestru din 2013.

Acţiunile SIF3 Transilvania au avut o apreciere de 13,59%, între 19 aprilie şi 19 mai, ocupând locul al treilea în topul creşterilor.

Acţiunile SIF3 au oferit cel mai bun randament dintre acţiunile din cadrul indicelui BET-Fi şi BET-XT.

Unii brokeri pun aprecierea SIF3 pe seama faptului că investitorii ar considera că scăderea accentuată a acestui titlu după anunţul privind acordarea de acţiuni gratuite în dauna dividendelor a fost exagerată.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni listate, a urcat, în perioada analizată, cu 0,14%, în timp ce BET-XT a consemnat o apreciere de 0,43%

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a crescut cu 1,27%, în intervalul analizat.

Pe piaţa fondurilor de investiţii, "Certinvest Dinamic s-a clasat pe prima poziţie, cu o creştere de 4,42%, fiind urmat de FDI Audas Piscator (+4,00%) şi FDI iFond Acţiuni (+3,58%).

Certinvest Dinamic este un fond diversificat dinamic, care investeşte în instrumente financiare cu grade diferite de risc (depozite bancare, obligaţiuni, alte instrumente cu venit fix, acţiuni, etc), ponderea în acţiuni fiind de peste 65% din portofoliu.

FDI Audas Piscator este un fond cu o politică de investiţii diversificată ce investeşte preponderent în instrumente financiare derivate tranzacţionate atât pe pieţele din România cât şi din străinătate, dar şi în valori mobiliare, depozite bancare şi alte instrumente financiare.

FDI iFond Acţiuni investeşte cu precădere în acţiuni incluse în indicii BET, al celor mai lichide zece companii de pe BVB, şi BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), potrivit lui Florin Irimin, director general adjunct în cadrul Intercapital Investment Management.

Potrivit domniei sale, în primele luni ale lui 2014, fondul s-a concentrat mai mult pe companii energetice, precum Petrom (SNP), Romgaz (SNG) şi Transelectrica (TEL).

Nextebank a oferit, în perioada 19 aprilie - 19 mai 2014, cel mai bun randament la un depozit în lei (0,99%), în timp ce Marfin Bank a avut cea mai mare creştere pentru depozitele în euro (0,21%).

Aurul a urcat, în perioada analizată, cu 1,19% faţă de moneda europeană, în timp ce leul s-a apreciat cu 0,68% faţă de euro.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb