CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 2 - 9 AUGUST Cemacon - cel mai rentabil titlu de la BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 13 august 2018

Cemacon - cel mai rentabil titlu de la BVB

Cu o creştere de 25,92%, în raport cu moneda europenă, în intervalul 2 - 9 august, acţiunile producătorului de sisteme de zidărie Cemacon (CEON) reprezintă titlurile cu cel mai mare randament de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), din perioada menţionată.

Pe data de 8 august, compania şi-a publicat rezultatele financiare pentru primul semestru al acestui an, emitentul raportând un profit net de 13,7 milioane de lei, în creştere cu 160% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul unei cifre de afaceri de 54,85 milioane de lei, cu 41% peste cea obţinută la finalul primelor şase luni ale anului trecut.

Valoarea activelor totale se ridica, la data de 30 iunie 2018, la 193,29 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de cea înregistrată la finalul anului trecut, în timp ce datoriile totale au scăzut cu 2%, până la 70,3 milioane de lei, pentru acelaşi interval de raportare.

Piaţa a reacţionat, cotaţia CEON înregistrând, în acea zi, un salt de 12,78%, pe fondul unui volum de aproape 3,92 de milioane de acţiuni, cel mai mare rulaj consemnat de acţiunile companiei de la finalul anului 2016 şi până în prezent.

Pentru celelalte şedinţe de tranzacţionare din intervalul 2 - 9 august, cotaţia CEON a oscilat între o scădere de 2%, consemnată pe data de 9 august, şi o creştere de 9,13%, înregistrată pe 2 august.

Recent, Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea prin care PIF Industrial şi Dedeman, care fac parte din acelaşi grup de companii, preiau Cemacon şi Cemacon Real Estate.

Astfel, Dedeman are o deţinere concertată (împreună cu PIF Industrial, deţinută de proprietarii Dedeman, fraţii Pavăl), de 50,1% din companie, în urma unei oferte publice de preluare obligatorie.

În ofertă, PIF Industrial a cumpărat un pachet de 5,6% din producătorul de cărămizi Cemacon, la preţul de 0,55 lei/unitate. PIF Industrial a făcut oferta obligatorie la acelaşi preţ la care Dedeman a cumpărat, în decembrie, 11,8% din Cemacon de la Consultanţa Andrei&Andrei SRL.

Anterior tranzacţiei din decembrie, Dedeman deţinea concertat 33% din Cemacon.

De asemenea, Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF), fond cu sediul în Olanda şi controlat de Erste Bank, are o participaţie de 33% din producătorul de cărămizi.

Valorea de piaţă a producătorului de sisteme de zidărie la BVB este de 140,69 milioane de lei.

Pe poziţia a doua a acestei ierarhii se situează acţiunile Oltchim (OLT), cu un avans de 23,83%, podiumul rentabilităţilor bursei fiind completat de titlurile Amonil (AMO), a căror cotaţie a urcat cu 13,77%, în rapot cu moneda euro, în intervalul 2 - 9 august.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia celor cinci SIF-uri, a urcat cu 2,16%, în raport cu moneda euro, în intervalul 2 - 9 august, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la BVB, s-a apreciat cu 1,83%. Cu un avans de 5,15%, acţiunile BRD - Groupe Societe Generale­ (BRD) reprezintă titlurile cu cel mai mare randament din cadrul celor două coşuri de acţiuni.

Joi, 9 august, cotaţia societăţii bancare a coborât cu 1,39%, în contextul unui volum de 228.748 de titluri, sub media celor 20 de zile anterioa­re, de 259.391 de unităţi.

Ponderea titlurilor societăţii bancare în indicii BET şi BET­-XT, este de 11,57%, respectiv 10,38%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a crescut cu 0,34%, în intervalul 2 - 9 august, în raport cu moneda euro.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost consemnată de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au urcat cu 1,72%, în intervalul avut în vedere.

Pe data de 9 august, preţul acţiunilor FP a urcat cu 0,11%, pe fondul unui volum de 5,94 milioane de titluri, sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 2,14 milioane de unităţi. Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 1 - 8 august, este condus de titlurile ETF - BET Tradeville, care au urcat cu 2,22%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află Certinvest BET Index, cu o creştere de 1,96%, în timp ce titlurile BT Index Romania ROTX, care s-au apreciat cu 1,7%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului a scăzut cu 0,04%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a coborât cu 0,45%, în intervalul 2 - 9 august.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei au adus o pierdere de 0,41%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 13,18%, în intervalul 2 august - 9 august.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), vineri, în jurul orei 10:00, criptovaluta se tranzacţiona în jurul nivelului de 6.460 de dolari.

Vineri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 111,2 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb