Consumul mediu de uleiuri şi grăsimi vegetale în România, de peste două ori mai mic decât media UE

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 29 mai 2008

Consumul mediu de uleiuri şi grăsimi vegetale în România, de peste două ori mai mic decât media UE

România înregistrează un consum mediu anual de uleiuri şi grăsimi vegetale de 12 kilograme (kg) pe locuitor, de peste două ori mai mic decât cel din ţările Uniunii Europene (UE), care atinge 26 kg anual, potrivit statisticilor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pentru anul 2007, citate de Rompres. Estimările MADR arată că abia în 2013 românii vor ajunge la un nivel similar al consumului cu cel din Uniunea Europeană pe acest segment.

În ceea ce priveşte consumul anual de carne şi produse din carne, în 2007, se înregistra o medie de 64,5 kg pe locuitor, sub media din ţările UE, de 86,4 kg/om/an. Românii nu vor ajunge nici în 2013 să atingă media consumului de carne din UE, în condiţiile în care estimările MADR arată un consum de numai 80 de kg/om/anual.

La lapte şi produse lactate stăm însă mai bine decât ţările UE, cu un consum mai mare cu 3 litri decât media UE, acesta cifrându-se la 240 litri/om/an, faţă de 237 litri media anuală a consumului european. Estimările MADR prevăd un consum de lapte şi produse lactate de 300 litri/om/an în 2013.

Sucurile şi băuturile răcoritoare sunt, de asemenea, printre produsele preferate de români, cu un consum mediu de 62,6 litri/om /an în 2007 şi un consum similar cu cel din ţările UE, de 70 litri pe om/an, abia în 2013.

În privinţa vinului, românii consumă cu peste 10 litri mai puţin decât europenii, în fiecare an, adică 21,4 litri/om/an, ajungând la 32 litri-media UE- abia peste şase ani, în 2013. În industria alimentară din România activează 12.966 unităţi de procesare, din care cele mai multe în sectorul de morărit şi panificaţie - 6.353. În sectorul de lapte şi produse lactate sunt active 876 unităţi, carne şi produse din carne - 1.007, fructe şi legume procesate - 159, uleiuri şi grăsimi vegetale - 529, zahăr şi produse zaharoase - 2.141, băuturi - 1.901 unităţi. Industria alimentară din România contribuie cu 4,6% la Produsul Intern Brut al României şi aduce 26% din valoarea totală a producţiei agricole brute. Circa 240.000 de persoa­ne, 5% din populatia activă, lucrează în industria alimentară autohtonă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb