Creşte numărul de locuinţe conectate la internet prin fibră optică

E.D.
Companii #IT / 19 februarie 2014

Până la sfârşitul anului trecut, 57 de ţări din care 23 europene au depăşit pragul de 1% al numărului de locuinţe conectate prin fibră optică, potrivit unui comunicat al FTTH Council Europe trimis astăzi redacţiei.

În Europa, rata de adoptare a conexiunii la internet de mare viteză prin fibră optică (FTTH/B) are un ritm accelerat de creştere, având un avans de 29% în 2013, faţă de 15% în 2012, precizează cele mai recente date prezentate la Conferinţa FTTH 2014 de la Stockholm.

Ţările-lider din EU28 sunt Franţa şi Suedia, fiecare depăşind 1,2 milioane de utilizatori FTTH/B. Rusia rămâne în frunte, cu aproape 9 milioane de utilizatori, în timp ce Ucraina are 1,3 milioane de clienţi, iar Turcia 1,1 milioane. În procente, 13 ţări din Europa au înregistrat o creştere mai mare de 30% în 2013, printre care: Spania (64%), Olanda (43%), Franţa şi Portugalia (fiecare cu 41%).

Comunicatul plasează România pe poziţia 23 în Europa. În ţara noastră, 99 de mii de utilizatori (1,32% din numărul total de case) dispun de o conexiune de internet în bandă largă prin fibră optică.

În afara Europei, China şi Japonia sunt lideri mondiali incontestabili, cu 37 milioane, respectiv 24,7 milioane de abonaţi.

Potrivit companiei de analiză Heavy Reading, o ţară atinge pragul de "maturitate a conexiunilor la internet de mare viteză prin fibra optică" în momentul în care rata de penetrare ajunge la 20%. Până acum, doar nouă ţări din lume au atins acest prag şi doar trei dintre ele sunt din Europa.

Emiratele Arabe Unite conduc în clasamentul Global FTTH cu un procentaj de 85% dintre utilizatori, urmate de Coreea de Sud, Hong Kong, Japonia, Singapore şi Taiwan, cu rate de utilizare cuprinse între 63% şi 37%. Lituania este prima ţară europeană din clasamentul global, situându-se pe poziţia a şaptea cu o acoperire de 100% şi penetrare de 34%, urmată de Suedia (26,5%) şi Letonia (23,3%). Toate celelalte ţări europene sunt sub pragul de 20%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb