DATORITĂ EXTINDERII GAMELOR DE PRODUSE,  "BenQ România" estimează o creştere a afacerilor cu 50% în acest an

Monica Măgureanu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 11 octombrie 2007

Corporaţia BenQ, furnizor de top de produse digitale, lansează, în premieră pentru Europa Centrală şi de Est, gamele noi de monitoare LCD şi proiectoare multimedia. Pe piaţa româneas-că vor ajunge trei modele pentru fiecare gamă de produse (monitoare, proiectoare şi camere digitale), din cele 10 modele noi lansate, la nivel internaţional. Produsele vor fi disponibile, pe piaţă, începând din această lună, astfel că pentru ultimul trimestru din 2007, oficialii companiei estimează să obţină 10 milioane de euro cifră de vânzări, dublu faţă de trimestrul IV al anului trecut.

Mike Borze, director general BenQ pentru Europa Centrală şi de Est, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă: "România este o piaţă dinamică, cu un ritm de creştere important. Lansarea noilor modele vine pe un fond adecvat, 2007 fiind anul tehnologiei LCD în România, atât pentru segmentul business, cât şi pentru zona consumer."

Directorul de marketing al BenQ pentru România, Bobby Durbac, estimează, pentru acest an, o comercializare a produselor de 23 milioane de euro, în creştere cu circa 50% faţă de 2006, iar pentru 2008 speră să atingă o cifră de afaceri de 30 milioane de euro, mai ales datorită lansării noii game de produse pe piaţa româ-nească. "Anul acesta nu am obţinut 2% din rata profitului brut, însă nu suntem în pierdere", a mai precizat domnul Durbac.

BenQ ocupă locul trei, în domeniu, pe piaţa românească, o poziţie contantă în ultimele şase semestre, spune Durbac. Domnia sa precizează: "La segmentul monitoare şi camere foto digitale marca BenQ deţine 10% din piaţă, iar la proiectoare ocupă locul unu cu 40% cotă de piaţă, aproa-pe triplu faţă de ocupanţii locului doi şi trei. Pe segmentul de notebook-uri, o categorie foarte importantă pentru BenQ, estimăm obţinerea unei cote de piaţă de 5% pentru anul viitor."

Corporaţia BenQ are cartierul general în Taipei din Taiwan şi deţine 28 de birouri în peste 99 de ţări. Veniturile din 2006 ale Corporaţiei BenQ au depăşit 6,2 miliarde dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb