Deloitte: Şase companii româneşti în topul Technology Fast 50 Europa Centrală 2009

PAULA BULZAN,ARAD
Ziarul BURSA #Companii #IT / 21 octombrie 2009

Peste jumătate din companiile româneşti de tehnologie, înscrise la competiţia din acest an a Deloitte Europa Centrală Technology FAST 50 s-au calificat în topul final, două dintre ele clasându-se în primele zece: TeamNet International, Bucureşti (locul 2) şi AROBS Transilvania Software din Cluj-Napoca (locul opt).

Aflat la a zecea ediţie, Deloitte Europa Centrală Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, în baza ratei de creştere a veniturilor din ultimii cinci ani (2004 - 2008). De asemenea, companiile trebuie să deţină proprietate intelectuală care contribuie semnificativ la veniturile operaţionale ori să dedice o parte substanţială din venituri pentru cercetare şi dezvoltare de tehnologie.

Lista finalistelor din România include dezvoltatori de soluţii software: TeamNet International (locul 2, cu o rată de creştere de +3.317%), AROBS Transilvania Software (locul 8, +1.663%), LASTING Software din Timişoara (locul 29, +487%), The RED Point din Iaşi (locul 35, +430%) şi companiile din Bucureşti: Advantage Software Factory (locul 45, +350%) şi Romanian Soft Company (locul 47, +312%).

România a intrat în această competiţie pentru prima dată anul trecut, având trei companii în clasamentul final. Numărul s-a dublat în acest an, ceea ce a adus industria românească de tehnologie pe locul 4 în rândul ţărilor incluse în top, după Ungaria (11), Polonia (9) şi Cehia (8).

"Rezultatele din acest an indică evoluţia distinctă a fiecărei industrii de tehnologie din regiune. Liderii sus-menţionaţi îşi reduc nivelul de reprezentare (cu 28 de firme în acest an, faţă de 36, în 2008), pe măsură ce companiile lor se maturizează, iar veniturile nu mai pot creşte într-un ritm foarte accelerat. De cealaltă parte, industriile mai mici câştigă teren şi au mai multe companii printre finaliste," spune Ahmed Hassan, Partener Audit şi Lider al industriei de Tehnologie, Media şi Telecomunicaţii, Deloitte Balkans. Deşi, per ansamblu, ratele de creştere s-au redus semnificativ faţă de anul trecut, pe fondul declinului global, România îşi menţine o rată de creştere mai mare decât rata medie (+1.093%, faţă de +933%). Acest lucru indică un potenţial major pentru industria de profil, pe termen lung.

Ca şi în ediţiile anterioare, finaliştii din clasamentul regional vor fi în mod automat nominalizaţi în competiţia Technology FAST 500 EMEA, care include companii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Anul trecut, România a fost reprezentată de două companii în primele 100 de finaliste: AROBS Transilvania Software (locul 49) şi TeamNet International (locul 71).

"Nivelul de reprezentare românească din acest an în Technology FAST 50 este o surpriză plăcută, fiind o confirmare a forţei antreprenoriale şi a potenţialului de dezvoltare de proprietate tehnologică de pe plan local. De-a lungul anilor, clasamentele Deloitte FAST 50 şi FAST 500 au devenit barometre reprezentative pentru evoluţia acestei industrii în lumea întreagă şi ne bucurăm că am reuşit să generăm atâta interes şi din partea companiilor româneşti", spune George Mucibabici, Preşedintele Deloitte România.

Voicu Oprean, directorul general şi proprietarul AROBS Transilvania Software, recent întors dintr-o deplasare de afaceri în Asia, spune: "Ne bucurăm de prezenţa din acest an în clasamentul Deloitte FAST 50. Într-un context care, la sfârşitul anului 2008, nu părea foarte fericit, am reuşit să avem creşteri atât pentru 2008, cât şi pentru 2009, în toate zonele de business în care activăm: navigaţii GPS, sisteme de localizare parc auto prin GPS şi soluţii software dedicate firmelor din România, Europa de Vest şi Statele Unite. Pentru următoarea perioadă avem în vedere extinderea activităţilor AROBS în Asia, mai exact Hong Kong, zonă care prezintă un potenţial deosebit pentru soluţiile de business. Această extindere ne va permite o consolidare atât la nivel regional, cât şi internaţional".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb