DEOARECE NU ŞI-AU REDUS DEPENDENŢA DE FIRMA-MAMĂ, Transelectrica doreşte internalizarea filialelor SMART şi Teletrans

Andrei Murguleţ
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 12 aprilie 2016

Directoratul Transelectrica (TEL) doreşte internalizarea filialelor SMART şi Teletrans, deoarece nu şi-au redus dependenţa de firma-mamă, în conformitate cu Planul de Management, adoptat în 2014, potrivit unui răspuns al companiei la solicitarea Ziarului BURSA.

Astfel, Directoratul Transelectrica a adoptat decizia prin care s-a numit o comisie ce are ca scop redactarea caietului de sarcini pentru achiziţia serviciilor de consultanţă cu privire la oportunitatea internalizării filialelor SMART şi Teletrans.

Conducerea companiei ne-a trans-mis: "Consiliul de Supraveghere al Transelectrica şi-a asumat ca obiectiv adoptarea unui program clar de acţiune privind eficientizarea şi reorganizarea SMART şi Teletrans în vederea majorării cifrei de afaceri generate de filiale prin contractele încheiate cu alţi parteneri contractuali în afară de Transelectrica.

În acest sens, Planul de Management al Transelectrica, adoptat în iunie 2014 a prevăzut în mod explicit, ca obiectiv strategic, restructurarea filialelor SMART şi Teletrans şi reducerea ponderii veniturilor în cifra de afaceri a filialelor din contractele cu Transelectrica de la peste 80% la doar 60%".

Directoratul Transelectrica menţionează că Planul de Management includea şi un mecanism de acţiune în caz de nerealizare de către filiale a obiectivelor menţionate, Directoratul având obligaţia să angajeze un consultant de strategie pentru a analiza opţiunile disponibile (internalizare, privatizare, eficientizare) şi modul de restructurare.

În concluzie, Directoratul Transelectrica subliniază: "Din analiza situaţiilor financiare ale SMART şi Teletrans aferente anului 2015 rezultă, în prezent, că niciuna dintre filiale nu şi-a atins obiectivul de reducere a dependenţei de firma-mamă prin coborârea sub 80% a ponderii veniturilor obţinute de la Transelectrica raportat la total venituri.

Recent, între Transeletrica şi filiala sa de mentenaţă Smart a izbucnit un scandal, legat de înfiinţarea de către cea din urmă a unei companii în Tanzania.

Conducerea TEL a schimbat conducerea Smart, în luna februarie, şi l-a acuzat pe fostul director SMART Constantin Iacov că a transferat 500.000 de dolari, fără drept, în Tanzania. La rîndul său, Iacov a susţinut că banii au fost furaţi de Valentin Şoneriu, fost director general al filialei din Tanzania şi fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Privatizare NU ? D-le Cioloșb?

    Gargara la ceas de seara!

    1. niciodata vorbe bietii oameni

    De 8 ani promisiuni , ochi scosi cu mariri de salar cu -200 lei, ne este rusine sa zicem ca lucram in SEN , dapoi sa mai zici ca ai 20 30 de ani vechime si ai salar minim pe economie. RUȘINE !!!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb