"Engie" nu a decis, deocamdată, închiderea centralei din Australia

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 octombrie 2016

"Engie" nu a decis, deocamdată, închiderea centralei din Australia

"Engie" SA, cea mai mare companie franceză de utilităţi, a anunţat că nu a luat nicio decizie privind viitorul centralei electrice Hazelwood din Australia, după ce presa a informat că unitatea ar putea fi închisă, transmite Reuters.

Consiliul de Administraţie al "Engie" a fost de acord cu închiderea Hazelwood şi aşteaptă un răspuns din partea companiei partenere "Mitsui & Co" Ltd, care are nevoie de aprobarea acţionarilor pentru o astfel de decizie, anunţase duminică publicaţia franceză Les Echos.

"Nu s-a luat până acum nicio decizie privind centrala electrică", au declarat reprezentanţii Engie pentru Reuters, fără a oferi detalii suplimentare.

Organizaţiile de mediu susţin că această centrală, cu o capacitate de 1,5 gigavaţi, care furnizează 5,4% din electricitatea folosită în Australia, este una dintre cele mai poluante din lume, potrivit Agerpres.

"Engie" a informat că ia în considerare închiderea unităţii ca parte a politicii sale de a renunţa la centralele pe cărbune.

Centrala şi mina Hazelwood se află în Latrobe Valley, la est de Melbourne. "Engie" deţine 72% din centrală, în timp ce firma niponă "Mitsui & Co" are o participaţie de 28%. Dezafectarea centralei ar costa un miliard de euro, susţine Les Echos, fără să precizeze sursa informaţiei.

Anul trecut, "Engie" a stabilit un obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 cu 10% până în 2020, majorarea capacităţilor sale de energie regenerabilă cu 50% în perioada 2009 - 2015 şi creşterea eficienţei energetice cu 40% până în 2018.

Pe piaţa din România, "Engie" este prezent în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb