Fermierii din Giurgiu protestează

LARISA BĂNICĂ
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 7 octombrie 2015

Fermierii din Giurgiu protestează

Filiala Agrostar Giurgiu şi Sindicatul Producătorilor Agricoli Giurgiu pichetează astăzi sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). La protest şi-au anunţat participarea circa 250 de producători agricoli, nemulţumiţi de situaţia în care au fost puşi în ultima perioadă. Principalul motiv are legătură cu neacordarea ajutorului de minimis pentru care aceştia au trimis solicitări, fără însă să primească însă vreun răspuns.

Petrică Bologan, preşedintele Agrostar Giurgiu, a răspuns solicitării făcute de ziarul BURSA cu privire la organizarea acestui miting: "Eu ştiu că o lege este făcută pentru a se respecta. În schimb, Ministerul Agriculturii demarează nişte legi de care nu se ţine. Din moment ce noi trimitem solicitări de un an de zile, iar domnul Constantin (n.r. Daniel Constantin, ministrul de resort) nu ne răspunde, demarăm acest miting, după care suntem hotărâţi să ajungem şi în instanţă". În urma acestui protest, domnia sa speră ca măcar guvernul să ia măsuri.

Supărarea fermierilor vine şi de la faptul că nu au primit încă despăgubirile în urma pagubelor create de secetă şi grindină. Potrivit domnului Bologan, în lunile mai şi iulie, grindina a distrus cultura legumelor, cu tot cu solarii: "Grindina a făcut prăpăd pe sectorul legumelor la noi în judeţ. Nu am nişte cifre clare, dar paguba este considerabilă. Producătorii au făcut credite la bănci pentru a-şi putea susţine cheltuielile şi sperau să le achite din despăgubiri".

Anul acesta s-a făcut producţie mare la Giurgiu, comparativ cu anul trecut, dar preţurile au fost mici. Fermierii din judeţ nu au putut vinde din cauza intermediarilor, pentru că, susţin ei, Daniel Constantin nu foloseşte regulile pentru toţi.

Întrebat cum comentează acuzaţiile ministrului la adresa liberalului Nini Săpunaru, şeful Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, că acesta ar fi boicotat sistemul de irigaţii, Petrică Bologan a replicat: "Lui Daniel Constantin îi este uşor să îi acuze pe alţii. Nu cred că Nini Săpunaru este responsabil de faptul că proiectul nu a trecut. Ca ministru al agriculturii, dacă vrei să treci o lege, o treci lejer, cu 70%".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb