Filiala Daimler în România extinde reţeaua de producţie la Sebeş

A.C.
Companii #Imobiliare / 4 aprilie 2014

Filiala Daimler în România extinde reţeaua de producţie la Sebeş

Star Transmission, filiala Daimler din România, a inaugurat astăzi lucrările de construcţie la o nouă fabrică de montaj de cutii de viteză în Sebeş, judeţul Alba, potrivit unui comunicat Star Transmission remis astăzi.

În noua fabrică din Sebeş, numită Star Assembly, se va monta, începând cu 2016, cutia de viteză automată în 9 trepte 9G-TRONIC. Acest model de cutie de viteză se află de anul trecut în producţie la fabrica germană din regiunea Unterturkheim, Stuttgart.

Investiţiile de la Sebeş se ridică la peste 300 de milioane euro iar extinderea capacităţii la fabrica din România va crea 500 de noi locuri de muncă.

La inaugurare au fost prezenţi Premierul Victor Ponta, Ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Victor Ponta a declarat: "Venirea Daimler în România este o veste bună, care demonstrează drumul bun pe care ne aflăm. Prin construcţia acestei noi unităţi de producţie, Daimler continuă investiţia în România, confirmând astfel evoluţia excelentă pe care economia românească a avut-o în 2013 şi trendul pozitiv pe care ne aflăm. Măsurile pe care le-am luat, de consolidare fiscală şi de stimulare a economiei, au creat un mediu investiţional atractiv, iar acest lucru este demonstrat de faptul că Daimler îşi continuă proiectul aici. România a avut în ultimul an o creştere importantă în industria auto europeană şi am reuşit să intrăm în top 10 al producătorilor auto de pe continent. Este un domeniu de tradiţie, pe care dorim să îl consolidăm în continuare. O astfel de investiţie nu face decât să atragă după sine alte investiţii, contribuind la crearea de noi locuri de muncă şi la creşterea nivelului de trai al populaţiei".

Filiala Daimelr Star Transmission a fost înfiinţată în 2001. De atunci se produc la Cugir roţi dinţate, axe şi componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteză şi sisteme de direcţie. Tot aici se află şi centrul de tehnologii din care face parte şi producţia de prototipuri şi un centru de instruire. La Sebeş s-a început montajul de cutii de viteză automate cu 5 trepte în 2013.

În comunicat se mai arată că startul dat la Sebeş anul acesta pentru montajul transmisiilor 7G-DCT cu dublu ambreiaj oferă capacităţi suplimentare faţă de procesele concentrate anterior exclusiv în Stuttgart. În prezent compania dispune de o forţă de muncă de aproximativ 1200 de oameni.

Cu sprijin de la Guvernul României, Star Transmission este una dintre primele companii care oferă un sistem de educaţie dual după modelul statului german Baden-Wuerttemberg. Scopul sistemului de educaţie dual este acela de ale oferi tinerilor din regiunea Alba bune perspective de carieră, asigurând în acelaşi timp dezvoltarea "tinerelor talente" pentru Star Transmission. Din septembrie 2013, odată cu inaugurarea şcolii duale din Alba-Iulia, STC (Star Transmission) instruieşte alături de alte 5 companii din judeţul Alba, tineri în profesii tehnice cum ar fi electromecanică sau turnător modelier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb