British American Tobacco, liderul pieţei de tutun din România, lansează campania "ALEGE ASUMAT UN ORAŞ CURAT" - prin care fumătorii sunt invitaţi să-şi arunce chiştoacele de ţigară în scrumiere de exterior speciale şi astfel să voteze pentru lucruri inedite ca "pizza sau hamburger?", "mare sau munte?", "rock sau jazz?".
Campania "ALEGE ASUMAT UN ORAŞ CURAT" subliniază atât importanţa alegerilor informate şi asumate, cât şi impactul pe care acestea îl au asupra mediului şi comunităţii.
"Credem în alegeri informate şi asumate şi mai credem că fiecare dintre noi are un rol în asigurarea unui oraş curat. Tocmai de aceea, îndeosebi acum când tehnologia permite valorificarea energetică a chiştoacelor, vrem să încurajăm fumătorii să-şi arunce chiştoacele acolo unde le este locul: în scrumiere, nu pe stradă", a declarat Ileana Dumitru, Director juridic şi relaţii publice, British American Tobacco Aria Europa Centrală şi de Sud.
Campania "ALEGE ASUMAT UN ORAŞ CURAT" debutează în Sectorul 3 al Capitalei, un sector care şi-a asumat rolul de lider în domeniul sustenabilităţii mediului şi al păstrării curăţeniei, cu o serie de soluţii inovatoare implementate deja în privinţa reciclării deşeurilor. Implicarea Primăriei Sectorului 3 reflectă prioritatea acordată de instituţie dezvoltării unui oraş cât mai curat, dar şi o înţelegere corectă a nevoii de informare şi conştientizare a publicului în privinţa colectării sustenabile a deşeurilor.
"Este esenţial să avem un stil de viaţă sănătos, să facem mişcare, să ne alimentăm adecvat şi să încercăm pe cât posibil să eliminăm factorii dăunători din obiceiurile noastre. Sigur, fumatul este un obicei de evitat. Dacă alegerile personale sunt... personale, în schimb păstrarea curăţeniei ne priveşte pe toţi cei care ne dorim civilizaţie. Campania lansată alături de BAT completează demersurile Primăriei Sectorului 3 pentru un #SectorCurat, fiind, şi de această dată, primii în România care implementăm un sistem modern de colectare a resturilor de ţigarete şi transformarea lor în ceva util. Economia circulară este esenţială, iar marile oraşe ale lumii adoptă proceduri moderne în această direcţie", a declarat domnul Robert Negoiţă, Primarul Sectorului 3.