Google a transferat aproape 20 miliarde euro spre Insulele Bermude, în 2017

Ziarul BURSA #Internaţional #IT / 7 ianuarie 2019

Google a transferat aproape 20 miliarde euro spre Insulele Bermude, în 2017

Gigantul american Google a trans-ferat, în 2017, sume în valoare de 19,9 de miliarde de euro din Olanda spre o societate paravan din Insulele Bermude, un aranjament care i-a permis grupului să evite plata unor impozite în valoare de mai multe miliarde de dolari, arată documentele oficiale citate de cotidianul financiar olandez FD, preluat de AFP.

Sumele transferate în 2017 prin intermediul societăţii Google Netherlands Holdings BV sunt cu aproximativ patru miliarde de euro mai mari decât cele transferate în 2016, arată aceste documente depuse la Camera de comerţ olandeză la finele anului trecut.

Tehnica de optimizare fiscală utilizată de Google, denumită "Double Irish, Dutch Sandwich", constă în transferul veniturilor realizate de o filială irlandeză către o societate olandeză fără niciun angajat, care ulterior le transferă către o căsuţă poştală din Insulele Bermude deţinută de o altă societate înregistrată în Irlanda. Timp de peste un deceniu această strategie, perfect legală, a permis Google să plătească taxe mai mici pentru profiturile realizate în străinătate, conform Agerpres.

"Plătim toate taxele datorate şi res-pectăm legislaţia fiscală în toate ţările în care operăm la nivel mondial", a informat Google într-un comunicat.

Google, precum Apple, Facebook şi Amazon, un grup de companii regrupate sub acronimul GAFA, sunt acuzate în mod frecvent de practici de optimizare fiscală graţie unor inginerii financiare. Aceste companii îşi trans-feră profiturile realizate la nivelul Uniunii Europene într-un singur stat membru, precum Irlanda sau Luxemburg, unde beneficiază de un regim fis-cal avantajos.

Luna trecută, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a declarat că Franţa va introduce "începând din 2019" o taxă naţională pentru giganţii din domeniul digital, dacă discuţiile care se poartă în prezent la nivel european pentru o mai bună taxare a giganţilor Internetului nu vor ajunge la un rezultat.

Propunerea dezbătută în prezent a fost prezentată în luna martie de Comisia Europeană şi vizează în principal giganţii americani ai Internetului: Google, Apple, Facebook şi Amazon, reuniţi sub acronimul GAFA. Propunerea vizează introducerea rapidă a unei taxe de 3% pe veniturile generate de aceste companii din anumite activităţi (publicitate sau revânzarea datelor personale), până când va fi negociată o soluţie la scară mondială în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

Pentru o directivă europeană este nevoie de sprijinul tuturor statelor membre UE.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb