IDC Logistics & Retail IT Solutions RS 2008: Analiză inteligentă a cererii

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 27 iunie 2008

Prima conferinţă din cadrul "IDC/Global Retail Insights CEE Logistics and Retail IT Solutions Roadshow 2008" a avut loc la Bucureşti Joi, 12 iunie la Hotel Intercontinental şi a reunit analişti şi experţi de marcă de la nivel internaţional şi local care au prezentat şi discutat tendinţele şi punctele cheie ale pieţei IT din sectorul de retail şi logistica.

Conferinţa de la Bucureşti a oferit participanţilor metode practice de evaluare şi achiziţionare a soluţiilor IT dedicate sectorului retail, care se referă în general la reducerea costurilor, optimizarea stocurilor, analiza predictivă a vânzărilor cu o atenţie deosebită alocată nevoilor clienţilor, având ca scop maximizarea profitului şi păstrarea competitivităţii pe o piaţă în plină dezvoltare.

Evenimentul a beneficiat de suportul celor mai importanţi furnizori ai soluţiilor IT dedicate sectorului retail: S&T Software, XEROX, Eutron, Datalogic, The Red Point, Novensys, SPSS, Hughes Network Systems, Winfo, ORACLE, GS1 şi a partenerilor media: Club IT&C, Daily Business, MarketWatch, SmartFuture, SmartFinancial, eFinance, IPB Publishing & Conferences, Comunic@tii Mobile, Ziua, Bursa, Internetcorp, PCForum, Wall-Street, 9 a.m.

"Investiţiile IT în industria de retail vor creşte cu 15-25% de la an la an pentru următorii trei ani, datorită creşterii exigenţei consumatorilor şi a necesităţii de eficienţă crescută în managementul proceselor de business în retail" a declarat Călin Mirea, Research Analyst IDC.

În cadrul prezentării "Tendinţe IT&C în sectorul de Retail & Logistica din EMEA: Pe calea analizei inteligente a cererii", invitatul special dl. Ivano Ortis, Research Director, Global Retail Insights, IDC EMEA, a prezentat modul în care retailerii, atât cei din pieţele europene dezvoltate cât şi cei din ţările în curs de dezvoltare, pot crea o valoare acţionarilor prin iniţiative noi ce-i vizează pe clienţi.

Ca răspuns la aspectele îngrijorătoare asupra economiei şi a discrepanţelor mari în ceea ce priveşte loialitatea clienţilor, retailerilor din EMEA li se solicită să acţioneze strategic şi să execute imediat transformări riguroase în experienţa de cumpărare pe care o oferă prin intermediul multiplelor canale de vânzări. Factorul de success de baza îl reprezintă tocmai abilitatea de a dezvolta strategii avansate de analiza a cererii, pentru a permite o execuţie mai eficientă a strategiilor promoţionale, a celor de preţ şi a celor de creştere a marjei de profit, fără a ţine seamă de condiţiile pieţei.

"Soluţiile JDA se adresează retailerilor, producătorilor şi angrosistilor, cărora le oferă mijloacele de îmbunătăţire a infrastructurii, de anticipare şi satisfacere a cerinţelor clienţilor, de eficientizare a planificării, analizei, gestiunii mărfurilor, transportului, de promovare pentru integrarea cu uşurinţă şi interoperarea unei game largi de procese în întregul lanţ de cerere şi aprovizionare orientat către client" - a precizat Roland Schmid, Director Business Development Trade, S&T AG. Grupul S&T AG şi compania JDA Software au încheiat un parteneriat strategic ce are ca scop satisfacerea cerinţelor lanţului de cerere şi aprovizionare a clienţilor naţionali şi internaţionali. Soluţia JDA, unul dintre cele mai flexibile pachete software de gestiune, abordează toate palierele unei reţele de distribuţie, fiind implementată în România de compania S&T Software.

Compania The Red Point, SAP Gold Partner, a prezentat în cadrul IDC Retail IT Solutions Road Show 2008 soluţia SAP pentru Retail şi cele mai bune practici pentru această industrie, o soluţie care ajută retailerii să îşi maximizeze profitul şi să rămână competitivi pe o piaţă aflată în plină dezvoltare. "Soluţia propusă de The Red Point permite reducerea costurilor, optimizarea stocurilor, analiza vânzărilor şi a nevoilor clienţilor. Soluţia permite standardizarea şi integrarea informaţiilor utilizate de magazine, de către furnizori şi canalele de vânzări. Cu o privire clară de ansamblu asupra tuturor proceselor, se asigură mai uşor game corespunzătoare de produse şi o adaptare rapidă la schimbările pieţei." declară Răzvan Gidei Department Manager Business Integrated Solutions.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb