Insolvenţă cu peripeţii la Edy International Spedition

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 19 februarie 2013

Insolvenţă cu peripeţii la Edy International Spedition

Edy International Spedition a intrat în insolvenţă, în vara anului trecut, în urma decesului lui Alin Popa, patronul grupului de firme Edy, care şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier, în primăvara lui 2012. Numai că procesul insolvenţei se derulează cu peripeţii din cauza faptului că moştenitorii grupului de firme nu se înţeleg asupra deciziilor de conducere şi au intrat în conflict cu administratorul judiciar şi cu acţionarul minoritar.

În ciuda acestor probleme, Edy International Spedition are şanse de reorganizare. Citiţi mai jos povestea companiei, prin prisma Rovigo - administratorul judiciar.

Edy International Spedition are, încă, şanse de reorganizare, deşi este într-o situaţie dificilă, ne-a declarat Vasile Deleanu, partener în cadrul Rovigo, administratorul judiciar al societăţii. Domnia sa ne-a precizat: "Brandul Edy Spedition încă face bani, este apreciat, iar societatea este atractivă. Edy International Spedition are logistică, are camioane şi beneficiază acum de un management bun. Există şanse să o reorganizăm cu succes".

Datoriile totale ale Edy International Spedition sunt de circa 220 milioane de lei, din care Grupul ING (ING Bank şi ING Lease) deţine circa 48% din creanţele totale, Westerham Holding BV (acţionarul minoritar) - 10%, BRD - 5%. Rovigo a fost confirmat ca administrator judiciar al companiei cu votul a 66% din creditori, la finele anului trecut.

Din păcate, moştenitorii lui Alin Popa nu au căzut de acord asupra numirii administratorului special până la termenul impus de instanţă, susţine reprezentantul Rovigo. Astfel, judecătorul sindic a constatat ridicarea dreptului de administrare şi a conferit Rovigo puteri depline pentru gestionarea activităţii companiei.

Domnul avocat Deleanu descrie în termeni plastici situaţia în care a ajuns societatea înfiinţată de Alin Popa: "Grupul de firme Edy este creaţia unui om deştept, cu viziune. Din păcate, defunctul Alin Popa a lăsat moştenitori nişte români banali, care nu au calităţi manageriale. Alin Popa a depus eforturi mari să recapete controlul asupra propriei întreprinderi. El s-a împrumutat, pentru dezvoltare, în urmă cu câţiva ani, de la un fond de investiţii, care a intrat acţionar minoritar în companie. Alin Popa a acceptat modificarea statutului societăţii odată cu intrarea fondului în acţionariat astfel încât toate deciziile trebuiau luate cu votul a 90% din acţionari. Fondul deţine 17,5% din companie. Deci nicio decizie nu putea fi luată fără acţionarul minoritar. De aici au pornit toate problemele, întrucât acţionarii Edy International Spedition nu au căzut niciodată de acord privind viitorul întreprinderii. Domnul Popa a încercat să răscumpere acţiunile de la fond şi nu a reuşit".

Curator special pentru Edy International Spedition

Situaţia s-a complicat foarte mult după decesul lui Alin Popa. Astfel, acţionarul minoritar al Edy International Spedition, Westerham Holding BV, a solicitat intrarea în insolvenţă a societăţii în vederea restructurării. Vasile Deleanu ne-a declarat: "Întreprinderea a rămas pe mâna unor rude sărace şi hrăpăreţe şi a fiului lui Alin Popa - un copil slab şi influenţabil. Copilul este victima tuturor forţelor lacome care vor să pună mâna pe companie. Procedura insolvenţei a fost deschisă pe 2 august 2012. Rudele şi administratorii companiei numiţi de defunct au suspendat procedura până la finele lunii septembrie. Au fost nechibzuiţi. În perioada suspendării, totul s-a destrămat. Dacă pe 13 august, Edy International Spedition avea 824 de camioane şi valora câteva zeci de milioane de euro, la data repunerii Rovigo ca administrator judiciar şi a redeschiderii insolvenţei - 24 septembrie 2012, compania mai avea doar 123 de camioane şi îşi pierduse peste jumătate din clienţi".

Instanţa de la Braşov a constatat că Adunarea Generală a Acţionarilor Edy International Spedition nu a desemnat administratorul special al companiei în termenul impus de lege şi a decis ridicarea dreptului de administrare şi numirea unui curator special dintre fostele organe statutare de conducere.

Domnul avocat Deleanu ne-a explicat: "Nu Rovigo este cel care a cerut ridicarea dreptului de adminis­trare. Dacă acţionarii se înţelegeau, acum aveau administratorul special pe care şi-l doreau. Acţionarii nu s-au înţeles şi instanţa a constatat acest lucru. Tot instanţa a decis numirea unui curator special, care să reprezinte interesele debitoarei. Rovigo nu a solicitat acest lucru. Curatorul special desemnat de instanţă este Valentin Tăbuş, care a avut calitatea de membru în Consiliul de Administraţie".

La finele anului trecut, Rovigo a preluat conducerea şi contabilitatea companiei, în urma confirmării ca administrator judiciar de către creditorii Edy International Spedition. Vasile Deleanu ne-a mai declarat: "Atunci am constatat de ce sunt atâtea contestaţii privind această insolvenţă. Membrii familiei răposatului Alin Popa sunt nişte mici căpuşe. Compania le-a vândut maşini şi locuinţe scumpe pentru care au achitat doar sume mici sau pe care nu le-au plătit. Este exact ca în scena din filmul < Zorba Grecul >, când a murit Bubulina: babele zbierau şi o jeleau în timp ce plecau cu câte o saltea, o pernă şi cu bibelouri. Aşa că am decis introducerea unor acţiuni în anulare şi readucerea aces­tor bunuri în patrimoniul debitoarei. Când am preluat efectiv conducerea companiei am înţeles de ce moştenitorii insistă să-şi pună administratori judiciari locali. Din păcate, am constatat că aceşti administratori judiciari locali le fac jocul moştenitorilor lui Alin Popa şi sunt parteneri ai Casei de Insolvenţă Transilvania, care prin diverse tertipuri avocăţeşti şi diverse contestaţii, încearcă să preia administrarea judiciară a companiei chiar şi în această etapă".

În replică, Andrei Cionca, asociat fondator Casa de Insolvenţă Transilvania, ne-a declarat: "Preferăm să nu comentăm afirmaţiile exprimate deoarece nu dorim să intrăm în polemici inutile. Casa de Insolvenţă Transilvania şi-a construit imaginea bazându-se pe profesionalism, dedicându-se profesiei şi la fel vom continua mereu. Nu suntem implicaţi în proiectul menţionat, am fost doar propuşi ca şi administrator judiciar de către companie şi o parte dintre creditori, la fel cum se în­tâmplă, uzual, în orice proiect de insolvenţă, potrivit legii care reglementează acest domeniu.

Suntem un jucător pe piaţa concurenţială a insolvenţei, pe care întotdeauna am acţionat în conformitate cu reglementările legale. În niciuna dintre procedurile în care am fost implicaţi nu am acţionat în afara legii. Tocmai pentru că suntem conştienţi de gradul ridicat de competitivitate al pieţei, ne respectăm concurenţii şi am aprecia dacă am fi combătuţi cu argumente ce ţin de sfera profesională, nu prin declaraţii nefondate, transmise prin intermediul mass-me­dia".

De la pierdere la profit, într-un an

Reprezentantul Rovigo este încrezător că până la finele acestui an va aduce Edy International Spedition de la pierdere la zero profit. Tot în acest an va fi perfectat şi planul de reorganizare pe trei ani.

Vasile Deleanu ne-a precizat că, în prezent, flota de camioane a urcat de la 123 în luna septembrie 2012 la 283: "Am negociat cu reprezentanţii BRD şi i-am convins să renunţe la rezilierea contractului şi ne-au dat camioanele înapoi. Compania are acum în jur de 300 de angajaţi. La data deschiderii insolvenţei erau în jur de 800 de salariaţi. Acest număr de angajaţi nu era justificat pentru că societatea mai avea doar 120 de camioane. Ei stăteau acasă şi îşi primeau salariile întregi. Am restructurat societatea şi urmează reorganizarea. Creditorii sprijină reorganizarea. Vom dezvolta compania în continuare şi mai aducem camioane. Restructurarea s-a bazat pe reluarea contractelor pe piaţa spot de transport. Acum am adus un nou director general care va încheia şi contracte externe pe termen lung".

Cauzele insolvenţei

Potrivit raportului întocmit de Rovigo la finele anului trecut, cauzele insolvenţei Edy International Spedition au decurs din activităţile de exploatare, de investiţii şi financiare, dar şi din blocajul decizional la nivelul Consiliului de Adminis­traţie, neînţelegerile existente între acţionari, suspendarea procedurii insolvenţei.

Rovigo arată că societatea s-a confruntat cu o rentabilitate de exploatare redusă din cauza diminuării veniturilor în proporţie mai mare decât diminuarea cheltuielilor. Rezultatul din exploatare a scăzut continuu, generând, anul trecut, pierderi care au accentuat riscul societăţii de a nu mai putea face faţă angajamentelor. Astfel, compania nu mai avea capacitatea de a face faţă obligaţiilor financiare pe termen scurt. Neres­pectarea obligaţiilor contractuale a determinat perceperea de penalităţi din partea partenerilor.

În perioada 2009 - 2011 inclusiv, Edy International Spedition a încheiat fiecare an cu pierdere deoarece profitul înregistrat din exploatare nu acoperea pierderea financiară rezultată din contractele de leasing.

În anii 2006 - 2007, compania a încheiat mai multe contracte de leasing pentru achiziţia unui număr mare de camioane şi semiremorci. Acest plan de investiţii nu a fost corelat cu capacitatea reală de susţinere a costurilor ridicate cu dobânzile, acestea fiind împovărătoare şi nesustenabile.

În raportul privind cauzele insolvenţei, Rovigo mai arată: "Ca urmare a suspendării, de către Curtea de Apel Alba Iulia, a procedurii de insolvenţă în data de 2 august, suspendare solicitată de preşedintele Consiliului de Administraţie, Mircea Liviu Darabanţ, starea economică deja precară a companiei s-a agravat, astfel încât, pe 24 septembrie 2012, când a fost redeschisă procedura insolvenţei, am găsit societatea prăbuşită. Suspendarea procedurii insolvenţei a generat rezilierea contractelor de leasing, reducerea volumului de activitate şi a cifrei de afaceri cu 50%. Principalii clienţi ai Edy International Spedition - Continental, Ikea, Takata, Phillips, Leoni, Coca-Cola - au încetat colaborarea cu societatea. Tot în perioada suspendării insolvenţei, s-a redus fluxul de numerar pe care compania putea să-l utilizeze în desfăşurarea activităţii curente, în urma demarării executării silite de către creditori".

La cauzele insolvenţei este trecut şi blocajul decizional la nivelul Consiliului de Administraţie, care a amplificat declinul Edy International Spedition, prejudiciind creditorii cu diminuarea drastică a şanselor de reorganizare şi de posibilitate de plată a datoriilor.

Domnul avocat Vasile Deleanu (foto) descrie în termeni plastici situaţia în care a ajuns societatea înfiinţată de Alin Popa: "Grupul de firme Edy este creaţia unui om deştept, cu viziune. Din păcate, defunctul Alin Popa a lăsat moştenitori nişte români banali, care nu au calităţi manageriale. Alin Popa a depus eforturi mari să recapete controlul asupra propriei întreprinderi. El s-a împrumutat, pentru dezvoltare, în urmă cu câţiva ani, de la un fond de investiţii, care a intrat acţionar minoritar în companie".

Succesorii lui Alin Popa (foto) susţin, potrivit presei locale, că reprezentanţii Rovigo au cerut dizolvarea Consiliului de Administraţie al Edy International Spedition şi numirea în funcţia de manager a lui Mircea Ţiplea, fostul director executiv despre care se spune că a adus firma în pragul falimentului şi a demisionat înainte de declanşarea procedurii de insolvenţă. Sursele de presă afirmă că reprezentanţii acţionarului majoritar şi angajaţii ar dori ca firma să fie condusă de Edi Popa, fiul fondatorului companiei.

Edy International Spedition SA a fost înfiinţată în iulie 2008 ca urmare a fuziunii între Edy International Spedition SRL şi Alin Trans Impex SA. Compania Alin Trans Impex SA a fost înfiinţată în 1991, în localitatea Brad, în judeţul Hunedoara, ca o afacere de familie. Edy International Spedition SRL, casă de expediţii şi agent vamal, a fost creată în 1997 în vederea exploatării optime a parcului auto al Alin Trans Impex SA.

În prezent, acţionarii Edy International Spedition SA sunt Edy Holding BV - 82,5%, Westerham Holding BV - 17,5%.

Opinia Cititorului ( 87 )

  1. Stimate domnule Avocat Deleanu, nu va este rusine sa minitit cu atata nerusinare ! de cand ati preluat dreptul de administrare nu faceti altceva sa cautati toate variantele sa ingropati aceasta companie si sa o duceti la faliment ! De cand ati preluat conducerea companiei, "capusele " din departamentul dumneavoastra de contabilitate nu fac altceva decat sa isi plateasca salarii astornomice, sa isi plateasca vacante de lux si sa incerce sa ascunda ilegalitatile pe care continuati sa le faceti !

    1. Sa dea D-zeu ca adevarul sa iasa la iveala,El nu doarme de obicei si face ca lucrurile sa fie corecte. De cearta intre mostenitori vorbiti in acest articol platit? Sa va fie RUSINE! Mostenitorii sunt trup si suflet ca visul d-lui Alin sa mearga mai departe, din pacate hotii de astazi la conducere ii impiedica. Roata se invarte si fiecare spita suporta greutatea. RUSINE INCA ODATA PT ACEST ARTICOL PLATIT. ASA SA VA AJUTE D-ZEU PT HOTII SI PT DEZINFORMARE!

      avocatii se ocupa cu denaturarea faptelor in favoarea clientului iar clientul stim ca a supervizat manevrele prin care s-a ajuns la doar 100 si ceva de tiruri....

    Domnule avocat,nu meritati sa va numim domn,sa va fie rusine ca demigrati acesti oameni cu, caracter,care au dat de mancare la peste 1500 de oameni,ati venit la Edy sa duceti acest brand in faliment,care este munca unui om,care a trudit din greu si a trait pentru firma asta.Nu va este frica de Dumnezeu sa va luati de fiul lui Alin Popa,ati distrus firma si ati oprit fix cei mai betivi angajati ca sa "salvati Edy International Spedition" sa va fie rusine.

    1. in limbaj avocatesc, cei care au cronstruit de la 0 cea mai mare firma transportatoare din RO, vor acum sa o fure de la ei insisi? Si cine sunt asa-zisii aparatori? Cei care isi bat joc de singurul mostenitor al Edy Spedition!

      Aveti dreptate ,soferii buni au plecat cand firma deja era in cadere . Multi dintre ei ar venii inapoi daca firma prospera si am incredere ca asa va fi . Dumnezeu la le ajute sa reuseasca !!!

    Rusine domnule avocat si ROVIGO, rusine despre ce ati scris in articolul de mai sus, sunt numai minciuni gogonate.

    Tiplea si compania lui de AGIOTANTI ex: Tuksok, Dana, Grama, Petcu, Megan, ei sunt toti cei care au facut firma sa se duca in cap, fiindca seful de la operational obliga sa se ia curse de comunitate cu 0.48 euro / km si la finele cursei compania ducea banii de acasa, ti se impunea de catre seful de departament sa faci cursa fara sa poti spune ceva altfel erai trimis acasa, iar la sfarsit de luna ca totul sa dea bine la REVIEW ( sedinta de sfarsit de luna unde participa si defunctul POPA ALIN ) toate aceste date se masluiau de catre TUCSOK, DANA, GRAMA la ordinul lui Tiplea ca rezultatele sa fie pozitive, firma sa aibe crestere economica astfel incat sa nu isi dea seama de gaura in care era firma.  

    1. vreau sa adaug ca acesti oameni enumerati m-ai mult nu aveau nici un lucru in comun cu transportul,ba m-ai ales unii dintre ei injurau oameni si nici macar nu stiu sa vorbeasca in limba romana....si care nu l-ati uitat pe Levantica...care in primele zile lui la Edy nu deschidea gura,ca nu stia romana,dar era un foarte bun spion.....

    O mare parte dintre clienti si cei mai importanti au fost pierduti déjà in momentul in care edy International Spedition a intrat in insolventa(pe motiv ca politica nu le permitea colaborarea cu societati aflate in aceasta situatie),insolventa care nu a fost ceruta de catre familie,asadar acestia renuntasera déjà la serviciile societatii in momentul in care familia a cerut ridicarea insolventei!

    Acest “nou” director general nu este nimeni altul decat fostul director executiv care a participat la prabusirea acestei companii si care si-a intemeiat el insusi o casa de speditie prin intermediul careia sa poata supravietui tot de pe spatele masinilor de la edy…ca doar nu pune interesele societatii mai presus de interesele personale! 

    Spuneti ca exista sanse reale ca socitatea sa-si revina pana la finele anului. Zvonurile insa sunt altele… ”noul” director circula printre putinii angajati ramasi si le cere acestora sa-si caute de lucru si in momentul de fata mare parte dintre soferi nu au primit salariile. 

    Singurul adevar si lucru bun din acest interviu este ca nu ati “manjit” si numele lui Alin Popa! Vorba din popor: “De morti numai de bine…”

    1. Inca o mica adaugare: "managementul bun" se face prin escapade amoroase la Paris,tot pe banii companiei?!Cred ca se cunoaste acest lucru,s-a discutat si s-a" dezmintit" pe plan intern...si-atunci va permiteti sa faceti remarci rautacioase la masinile luxoase(care de fapt nu exista) ale familiei,care a fost trup si suflet pentru companie vreme de 20 de ani!

      Inca o mica adaugare: "managementul bun" se face prin escapade amoroase la Paris,tot pe banii companiei?!Cred ca se cunoaste acest lucru,s-a discutat si s-a" dezmintit" pe plan intern...si-atunci va permiteti sa faceti remarci rautacioase la masinile luxoase(care de fapt nu exista) ale familiei,care a fost trup si suflet pentru companie vreme de 20 de ani!

      Se uita esentialul: Edy Spedition a fost FAMILIA POPA

      Foarte adevarat .

    Domnule avocat,nu meritati sa va numim domn,sa va fie rusine ca demigrati acesti oameni cu, caracter,care au dat de mancare la peste 1500 de oameni,ati venit la Edy sa duceti acest brand in faliment,care este munca unui om,care a trudit din greu si a trait pentru firma asta.Nu va este frica de Dumnezeu sa va luati de fiul lui Alin Popa,ati distrus firma si ati oprit fix cei mai betivi angajati ca sa "salvati Edy International Spedition" sa va fie rusine.

    cetatene deleanu intradevar aveti un management bun dar bun pentru voi si aici vreu sa si argumentez,daca vorbiti in articol de capuse mici de ce nu a-ti mentionat si capusa mare OANA CIORNEI TIPLEA care prin firma ei a luat din contul EDY 1,4MIL EURO.departamentul HR EDY angajau soferi etc iar aceasta capusa MARE factura comision intre 400-15000 /euro/angajat.daca tot a-ti adus in articol cuvintele :tertipuri avocatesti:credeti-ma ca aceste doua cuvinte vi se potrivesc ca manusile pe maini, toata viata le-ti folosit si a-ti distrus f multi oameni.CARACTER ZERO K LA GAINA

    Oare cine mai crede in declaratii nefondate ca cele de mai sus.Este pentru prima data cand adresati cuvinte de lauda fondatorului "Edy", asta pentru ca de acolo de unde este nu mai opune rezistenta. Acum au intrat in colimator mostenitorii fondatorului. O persoana care are functia d-lui Deleanu ävocat", nici nu-mi imaginez ca poate folosii asemenea cuvinte. Domnule Deleanu, cred ca ai facut gresala vietii facand declaratiile de mai sus, asta pentru ca deja toti angajatii Ëdy"stiu adevarul si nu mai crede nimeni nimic, indiferent ce-ai spune.

    Tovarasu' Deleanu, adevarul este ca incercati sa va aparati atacand. Ca veni vorba de masinile mostenitorilor o sa va spun eu ca nu au masini si nici nu au fost vandute pe preturi mici. Daca vreti sa discutam despre masini, sa discutam despre masinile lui Tiplea, Megan, Gontariu, etc..., Iar directorul general despre care amintiti si nu i-ati dat numele, toata lumea stie ca se numeste Tiplea. De fapt el este persoana care a ingropat firma.

    Rusine! Rusine! Rusine! Pentru faptul ca folositi la adresa unor oameni care au muncit 20 de ani asemenea cuvinte. Nu stiu despre ce plan de reorganizare vorbiti ca de cand sunteti numit administrator judiciar nu ati facut nimic si dupa cum se misca lucrurile nici nu aveti intentia de a face ceva. Singurul lucru care l-ati dorit dintotdeauna a fost sa puneti mana pe firma = Deleanu, Ti[plea, Manda... 

    Tovarase Deleanu,domnule director M.Teapa,doamna Tuning Megan....si voi toti manjiti care a-ti distrus munca unui om,sa va fie RUSINE,ca aveti tupeul jegos sa va luati de familia lui Alin Popa,si m-ai ales de fiul lui,dar de voi de ce nu scrieti cum ati furat cu amandoua mainile,cum llati mintit luna de luna pe Domnul Alin,cum ati adus marionetele de la Ciuc sa joace dupa cum le-ati cantat,si acum in clipele astea in care pur si simplu edy international nu m-ai exista,voi veniti cu minciuni ca redresati firma,cu cine domnule tovaras,cu cei care au ingropato,cu cei care au ramas in firma dupa intalnire din cafenele din Deva,cu hoti care strica hoti!!

    Tavarase Deleanu, puteti afirma ca firma a mers bine doar pentru Mircea Teapa, am vrut sa spun Tiplea Mircea si cei care l-au ajutat sa ascunda realitatea datelor luna de luna, unul ca si Tucsok, Dana, Grama, ei sunt cei care si-au infiltrat oameni peste tot ca sa poata sa modifice date si sa inverseze totul, in randul soferilor aveati informatori, in randul angajatilor din operational era la fel, unul dintre papagali era in numele lui LEVENTE, alta era blonda lui Tucsok, unul era betivul de Andrei si Ovidiu, care pt a rezista in companie mergeau la baute cu Tucsok, Dana si Levente, alta care o facea pe sefa ei PURCICA si pe Tucsok UNGUR puturos acum e angajata lor, toti erau tinuti in companie doar ca sa noteze ce face fiecare angajat si sa dea repejor informatia la Tucsok, ca la randul lui sa faca si el informarea pt superiorii lui, pe ei nu ii interesa decat sa '' IA JUCARIA''.

    Este o rusine sa vorbiti la adresa defunctului si a familiei lui, cei care au ridicat firma de la un camion IFA, unde a fost pana in momentul in care la conducerea companiei in anul 2010 / 2011 au venit cei "PROFESIONISTI " promovati de catre FOND. RUSINE, RUSINE, RUSINE !!! 

    Oare cine mai crede in declaratii nefondate ca cele de mai sus.Este pentru prima data cand adresati cuvinte de lauda fondatorului "Edy", asta pentru ca de acolo de unde este nu mai opune rezistenta. Acum au intrat in colimator mostenitorii fondatorului. O persoana care are functia d-lui Deleanu ävocat", nici nu-mi imaginez ca poate folosii asemenea cuvinte. Domnule Deleanu, cred ca ai facut gresala vietii facand declaratiile de mai sus, asta pentru ca deja toti angajatii Ëdy"stiu adevarul si nu mai crede nimeni nimic, indiferent ce-ai spune.

    Tovarasu' Deleanu, adevarul este ca incercati sa va aparati atacand. Ca veni vorba de masinile mostenitorilor o sa va spun eu ca nu au masini si nici nu au fost vandute pe preturi mici. Daca vreti sa discutam despre masini, sa discutam despre masinile lui Tiplea, Megan, Gontariu, etc..., Iar directorul general despre care amintiti si nu i-ati dat numele, toata lumea stie ca se numeste Tiplea. De fapt el este persoana care a ingropat firma.

    Rusine! Rusine! Rusine! Pentru faptul ca folositi la adresa unor oameni care au muncit 20 de ani asemenea cuvinte. Nu stiu despre ce plan de reorganizare vorbiti ca de cand sunteti numit administrator judiciar nu ati facut nimic si dupa cum se misca lucrurile nici nu aveti intentia de a face ceva. Singurul lucru care l-ati dorit dintotdeauna a fost sa puneti mana pe firma = Deleanu, Ti[plea, Manda... 

    Domnule avocat, "Brandul EDY Spedition inca face bani, este apreciat iar societatea este atractiva" - este foarte adevarat dar, nimic din toatea acestea nu vi se datoreaza. Aceasta COMPANIE, asa cum o descrieti, este rodul a peste 20 de ani de munca a Domnului Alin Popa si a acelor pe care dumneavoastra i-ati numit "niste mici capuse." Ramane de vazut ce calitati manageriale are grupul pe care il reprezentati si daca peste cateva luni se va mai putea spune despre EDY INTERNATIOLAL SPEDITION ca mai este o companie atractiva. Ganditi-va doar la ce se va putea spune despre grupul pe care il reprezentati peste 20 de ani sau poate ca nu veti rezista atat. Fiti convins ca peste 20 de ani despre oamenii care au pus bazele EDY INTERNATIONAL SPEDITION veti mai auzi si numai de bine!

    Sunt stupefiat de cele citite mai sus. Intamplarea face sa cunosc foarte bine compania Ëdy"si cam tot ce s-a intamplat de-a lungul timpului acolo.

    As vrea sa fac un comentariu vis a vis de declaratia d-lui Deleanu in care spunea ca Ïntreprinderea a ramas pe mana unor rude sarace si hraparete si a fiului - un copil slab si influentabil"... De fapt este o companie, intreprindere se numea pe vremea lui Ceausescu, aceasta companie s-a dezvoltat datorita muncii acestor rude sarace si a multor oameni de bine care de-a lungul timpului au intrat in familia Ëdy" si fac parte incontinuare din familia Ëdy". Si inca ceva, fortele lacome care vor sa puna mana pe companie nu sunt altii decat: Manda, Tiplea mai nou Rovigo... cred ca as putea scrie un roman intreg dar toate la timpul lor. 

    Sa va fie rusine, d-lor directori de carton si d-le avocat, care ati batjocorit munca de-o viata a unor oameni care au facut numai bine si ne-au ajutat sa castigam o paine cinstit si acum o faceti din nou, familia d-lui Alin au facut impreuna cu El numai bine si le-a pasat daca oameni, "noua conducere" nu a facut decat sa fure si sa distruga munca de-o viata a unor oameni de bine, aducand o firma propera cu peste 1500 de angajati in pragul falimetului, inca o data RUSINE!

    1. Decaderea firmei Edy incepe imediat in 2007 cand la conducere apare fam.Gontariu,fiind buni"`manageri```inlatura din firma toti angajatii fideli si apropiiati ,aducand in schimb o sleata de nepriceputi dar pe bani foarte multi .unicul scop al acestora era sa creeze situatii frumoase dar care ascundeau realitatea si decaderea firmei( stop consum combustibil pt prezentari frumoase,comenzi in sistem neefectuate si multe altele).Dupa predarea stafetei catre Tiplea se repeta acelasi scenariu:echipa noua,prezentari noi iar edy nu mai are nici o sansa de revenire.Din pacate din 2007 acesti indivizi au cheltuit banii firmei fara nici o cumpatare.Aceste fapte cu siguranta ca sint cunoscute de Fond si Rovigo,nu cred ca au fost facute la intamplare de acesti ``mangaeri``,totul a fost bine regizat de la inceput dar finalul a fost neasteptat...

      Decaderea firmei Edy incepe imediat in 2007 cand la conducere apare fam.Gontariu,fiind buni"`manageri```inlatura din firma toti angajatii fideli si apropiiati ,aducand in schimb o sleata de nepriceputi dar pe bani foarte multi .unicul scop al acestora era sa creeze situatii frumoase dar care ascundeau realitatea si decaderea firmei( stop consum combustibil pt prezentari frumoase,comenzi in sistem neefectuate si multe altele).Dupa predarea stafetei catre Tiplea se repeta acelasi scenariu:echipa noua,prezentari noi iar edy nu mai are nici o sansa de revenire.Din pacate din 2007 acesti indivizi au cheltuit banii firmei fara nici o cumpatare.Aceste fapte cu siguranta ca sint cunoscute de Fond si Rovigo,nu cred ca au fost facute la intamplare de acesti ``mangaeri``,totul a fost bine regizat de la inceput dar finalul a fost neasteptat...

      Se pare ca e o "CRIMA CU PREMEDITARE!"

    cum va puteti permite sa murdariti numele unor oameni care au luptat din rasputeri sa salveze firma, cum va puteti permite sa ii numiti "romani banali" sau "rude sarace si hraparete"...vorbiti in necunostinta de cauza...vedeti din punctul vostru de vedere...voi sunteti cei hrapareti...nu familia care a trudit din greu sa salveze ce a cladit marele OM ALIN POPA, iar voi vreti sa distrugeti tot pocnind din degete...DUMNEZEU ESTE SUS SI VEDE TOT CE FACETI!!!

    vorbiti de capuse...cum bine a fost numit M Tiplea...Teapa..el este cel care ar trebui sa dea socoteala despre capusele lui...firme si firmulite facute pt a mai trage ponoase de pe spatele acestui colos care a fost EDY...el este cel care ar trebui sa dea socoteala pt falimentul acestei firme, nu familia care s-a zbatut sa mai salveze ceva din ce vroia Tiplea & Co sa distruga...ma intreb ce interese aveti...cine este in spatele acestei afaceri? care mare transportator v-a momit sa faceti asta???

    daca aveti sange in vene...raspundeti opiniilor celor care au scris aici... 

    Cine esti tu Vasile Deleanu si cine iti dreptul sa etichetezi oameni pe care nici macar nu-i cunosti.

    Alin Popa impreuna cu fiul lui, sotia si rudele sarace si hraparete au construit un imperiu numit "Edy", imperiu pe care actionarul minoritar si echipa de management numita de acesta, avandu-l in frunte pe Mircea Tiplea, incearca sa-l ingenuncheze de cativa ani buni.

    Realizarile romanilor banali fara calitati manageriale si a angajatilor s-au vazut pana in 2008 cand compania a fost in varf, apoi acestia au fost inlaturati intetionat tocmai pentru ca managerii de top sa-si duca la indeplinire planul diabolic. Asa sa le ajute Dumnezeu!!!???  

    cetatene deleanu in secolul 21 se numeste COMPANIE!!!!! INTREPRINDERE O NUMITI VOI MARII SECURISTI !!!!!

    "...pentru un moment am avut un sentimentul de furie nebuna, nume dragi au fost manjite si aruncate dinnou in noroi, apoi am inteles ca articolul face parte din piesa de teatru scrisa si jucata de marele actor ! Nu-i spunem numele, se stie el, si ce bine rade acum !

    Cine rade la urma rade mai bine dragutzule, ar fi bine sa-ti aminteasca cineva din cand in cand ! O sa am grija sa nu uiti si sa stii ca-mi tin promisiunile intotdeuna ! 

    Aplauze maestre, pana la ....revedere ! 

    Cat despre ultimul sacal intrat in scena,domnul avocat nu am decat un sentiment de scarba !  

     

    Asa cum vedem si traim cu totii, sunt la "moda" oamenii fara DUMNEZEU, fara frica LUI, fara onoare sau macar rusine. Dupa ce am citit acest articol, nu am putut sa nu intervin. Inteleg cum in 1991, un om, alaturi de familia lui si de apropiati a avut curajul si priceperea sa construiasca aceasta companie pana la nivelul din 2007! Mi se pare fenomenal si ii felicit pe toti care au participat!!!! Din articol inteleg ca la acest moment a intrat in firma acest fond de investitii, a blocat actiunile decizionale aducand compania pe pierdere! Mai observ cum managementul firmei, prin actiuni eronate a dorit si a actionat pentru scaderea eficientei acestei companii. Mai reiese faptul ca acest fond a speculat lipsa totala de caracter a unor angajati pentru a-i atrage de partea lor. PAI ATUNCI CINE DUNT CAPUSELE? Logic privesc acest tablou si sunt oripilat ! Aceasta reportera cum s-a gandit sa publice asemenea articol? Acest avocat a prins si el un "ciolan" din prajitura Edy si se freaca pe burta! Dar cata nesimtire trebuie sa ai sa vorbesti asa de familia lui Alin? Adica ei au facut "prajitura" pe care o lingi d-ta acuma, nu? Sau ai muncit dumneata acolo sa poti avea macar dreptul sa-i pomenesti? Acestia pe care d-ta ii numesti "ROMANI BANALI" au muncit din greu, au tras 20 ani pentru aceasta firma, nu? Iar despre Edy,.... are 19 ani!, dupa calculele avocatesti cam cate facultati credeti ca a terminat? Dar va asigur ca are calitatile care va lipsesc .Si pentru ca ati pomenit de filmul "Zorba grecul", il vad pe acest Tiplea care linge prin bucatarie, firma asta ROVIGO care incaseaza comisioane si fura hartia igienica, toti hotomanii care praduiesc ce a mai ramas si se bat cu pumnul in piept aratand cu degetul spre "romanii banali" care sunt praduiti! In concluzie, acest fond de "investitii" eu il numesc - interlopi imbracati frumos- , fara scrupule, au avut intentia de a destabiliza si de a prelua aceasta companie de succes cu scopul de a o vinde apoi cu profituri uriase (vezi OMNIASIG samd) NU FACETI AFACERI CU EI !!!

    Tradatorii ... ar trebuii tratati ca atare si scuipati in piete publice, iar acest gunoi de avocat, pe langa ca i-as lua dreptul de a avea copii, l-as obliga sa creasca copii tradatorului Tiplea! Sa ne ajute DUMNEZEU sa nu avem de-a face in viata cu astfel de oameni. Si pentru ca venii vorba de Alin Popa in acest articol, a fost un om destept si cu viziune asa cum s-a mentionat, ODIHNEASCA-SE IN PACE ! 

    1. frumoase vorbe,sa nu uitam ca hotomanul Tiplea cu indieni lui de la Ciuc,au decapitat Edy,au furat clienti si i-au dat m-ai departe la unguri lor...sa ne uitam la camioanele cu soare de unde vine Tuckoc Levente si gasca de puicute ,camioane care fac acum curse de la DRX,alti care au ajuns la Conti si la Ikeea, si-au facut casa de speditie pe spatele lui edy,normal doar au avut de unde sa fure clienti,da sa de-a domnu sa-i ajute cum au ajutat ei Edy International Spedition,si m-au luat draci,cum a avut tuneu asa zisu asta avocat,ca nu as da 2 lei pe el sa se ia de copilul lui Alin,care sa-l ierte Dumnezeu este unde este...

      "Domnule Alin,de acolo din ceruri,fa cumva ca firma pe care ai inventato,care ne va aduce tot timpul aminte de tine sa revina acolo unde ii este locul,in sanul familiei. 

      Familia EDY a fost condusa de Familia POPA iar familia POPA este acum condusa de E. Popa care va dovedi ca este un demn urmas al lui A. Popa

    Tovarase Deleanu , aceasta javra pe care l-ati pus director este nimeni altul decat Tiplea , un excroc de prima clasa care nu a dus in cap numai firma EDY INTERNATIONAL ci si celelalte firme din grup .

    Chiar nu ti-a spus nimeni pana acum ca javra de Tiplea incasa sume imense de bani , ca avea 20.000 EURO pe luna numai de pe o firma , oare stiati asta? 

    Oare stiai ca erau angajati manageri de doi bani gen:Gontariu( ea si el) , Megan,Grama, Tucsok, Dana etc. fara numar , pe salarii de mii de EURO, iar angajatii care munceau si aduceau bani in firma pe salar de nimic? 

    Oare stiai ca la acesti manageri li s-a spus de la inceput sa pregateasca firma de vanzare? 

    Oare stiai ca vindeau fara sa factureze, ca vindeau mai ieftin decat cumparau, ca modificau tabelele la sfarsit de luna sa dea bine la prezentarea pe care i-o aratau la DOMNUL ALIN-DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA. 

    Tu, securistule si toata sleata ta ar trebui sa-i multumesti FAMILIEI , care a muncit in timp ce voi va jucati cu puta in praf si au ajuns undeva unde voi nu o sa ajungeti niciodata iar acum vreti sa furati tot ce-a construit DOMNUL ALIN cu familia sa vreme de atatia ani.

    RUSINE !MI-E SCARBA DE TINE. 

    Pentru cei care citesc articol doresc sa le spun doar atat: inlocuiti cuvantul "magarus cu: fam. Gontariu, Tiplea si Oana Ciornei, Anca Megan, Cristian Grama, Oana Petcu si apropiatii lor. Nu sunt decat niste parveniti. Nu-i primiti in casele voastre ca o sa aveti soarta lui "Edy". Cu asta am spus tot. Sa-i ajute Dumnezeu dupa faptele lor!!!

    1. Deznodamantul este foarte departe! Alin Popa nu mai e aici dar o asemenea forta nu a disparut fara urma! Si stafiile se razbuna!

    Domnule Deleanu cum poti sa spui asemenea cuvinte jignitoare la adresa unor oameni pe care nici nu ii cunosti? Te bazezi pe ce ? pe cateva informatii primite de pe la "colturi"? Cei de la care ai primit informatiile nu au stiu sa-ti spuna ca Grupul Edy s-a cladit prin munca celor pe care tu ii numesti "romani banali" ? crezi ca daca anulezi niste contracte de vanzare -cumparare de bunuri catre "rudele haraparete si lacome" si readuci bunurile in "patrimoniul debitoarei "scoti firma din insolventa ? depre ce suma este vorba ...cat poate sa coste masinile si casele 500.000 eur maxim (ar tb chiar sa-i socotim ca recompensa pentru cei 20 de ani de munca) cand noul manager, care de fapt este vechiul manager, a scos din companie in 2 ani minum 360.000 eur sub forma de salariu+bonusuri, si atunci cine este capusa? Cu alte cuvinte, domnule Deleanu ar trebui sa fi obiectiv si sa mai aduni ceva informatii inainte sa mai faci asemenea afirmati, de 2 bani pana la urma. Multe ar mai fi de spus dar stiu ca nu mai conteaza acum.

    1. Dar dl avocat stie perfect adevarul. Este doar o trompeta a celor care vor acum sa distruga imaginea familiei. Nu vor reusi pentru ca noi TOTI cunoastem adevaraul!

    Cea mai mare companie de transport din Ro, construita de la 0 de un barbat curajos si FAMILIA sa. In timp ce acestia se sacrificau si devotau orice zi si fiecare dolar sau euro pentru dezvoltarea firmei FAMILIEI, a inceput urmarirea si se pregatea haituirea celor care au indraznit sa arate ca SE POATE munci si castiga cinstit in RO. Alin Popa este un adevarat martir al liberalismului romanesc iar spiritul sau e AICI, printre noi! Dupa distrugerea firmei s-a trecut acum la distrugerea imaginii celor care au construit-o, ca si cum Alin Popa a fost un geniu care ar fi putut construit un "regat" impreuna cu niste idioti! Aceasta este parerea celor care vor sa foloseasca munca si sacrificiul unei intregi familii, faima unei companii pentru a-si atinge scopurile murdare si care folosesc acest avocat drept trompeta! Spiritul lui Alin Popa este AICI, printre noi, impartasindu-ne tuturor celor care l-am cunscut din marea lui generozitate si inventivitate!

    Din cate mi-amintesc nu am mai vazut atatea comentarii la un articol. Se pare ca ti-ai facut de lucru d-le Deleanu. Nici nu te-ai gandit vreodata cat de mare este familia Edy. O sa-ti spun eu, Sa tot fie aprox. 1.500 de membrii (fosti si actuali angajati). Alin Popa impreuna cu aceasta famile a construit compania, companie care a fost numarul 1 nu doar in Romania. Altii, printre care si voi nici in 7 vieti nu puteti realiza ce au realizat acesti oameni. Realizarile voastre care sunt? Cu ce va laudati? As fi curios sa aflu. A, da, comenta cineva intr-un mesaj anterior foarte frumos: ati venit sa va infruptati din prajitura Edy fara ca macar sa fi pus ceva acolo. Dar, sa nu uitam ca vine o vreme cand fiecare o sa plateasca pentru faptele sale. Pe curand...

    Tovarasu Deleanu de fapt dupa ce plingeti? Ca niste Romani banali au creat un Brend sau ca sinteti cel Mai mic la masa hotilor si nu prea Mai aveti ce ciuguli

    Rusine pt article.

    Tovarase Deleanu e clar ca nu cunosti aceasta familie, la limbajul care il ai puteai sa speri sa poti vorbi cel mult cu portarul companiei 

    Legat de copil el poate sa iti raspunda in cel Putin 3 limbi straine daca tu ai putea utiliza macar una decenta

    Asa ca tovarase avocat banal sau cel mult imitatie bucurate cat Mai poti ca ai vazut creatia unei familii adevarate . Rusine ca 

    Tovarase Deleanu,cu ce drept denigrati membrii familiei actionarului majoritar Alin Popa , numindu-i "capuse"?Vorbiti in necunostinta de cauza !Nu va e rusine ???Capuse sunt M Tiplea (alias Teapa) & CO , care au distrus compania Edy Spedition.Planul lor pervers , a fost bine pus la punct , inca din 2008.

    Sincer , ma asteptam de la mai mult creier de la dvs.

    Ma repet : SA VA FIE RUSINE !!!! NU AVETI NICIUN DREPT SA VORBITI IN NECUNOSTINTA DE CAUZA ! 

    Nu pot sa cred cata nesimtire pot sa aiba unii oamenii, se stie foarte bine cum a mers aceasta companie pana inainte sa apara acest management fantastic care a dus aceasta mare companie unde este acum, spuneti despre membrii familiei ca sunt mici capuse dar dumneavoastra domnilor cum va puteti numi, cu ce masini circulati ? Saracutii de voi cat ati supt voi de pe aceasta companie, proasta idee ati avut sa apareti cu acest articol, v-ati facut de ras mai ales ca multi dintre clientii Edy stiu exact cine sunteti dvs. si cat de bine intentionati sunteti. Stati linistiti ca un singur Dumnezeu exista si nu lasa pe nimeni nepedepsit!

    1. sa va fie rusine la toti care manjiti munca unui om si a familiei lui care s-au sacrificat sa ridice aceasta companie si voi ati duso la rapa dar sa stiti ca Dumnezeu nu doarme mai devreme sau mai tarziu toti o sa mergeti langa Alin si o sa dati socoteala celui de sus dar aveti grija sa nu plateasca si urmasii vostri pentru ce ati facut voi mai ales tu TIPLEA care care ai mancat pe masa familiei,asa sa-ti ajute bunul Dumnezeu dupa cum ai facut si la toti ceilalti

      Doar stim cine e Tiplea,un mare actor.Poate manca de oriunde atita timp cat isi umple conturile.

    Sunteti deplorabili, "domnilor" devoratori de firme/"inteprinderi". D-ra/d-na Alina Toma Vereha, publicati ,fara a verifica, orice prostii cu care se trezeste mahmur (sau mai grav, nu mahmur ci la comanda ) un individ ,cica, avocat(???). Pe ce se bazeaza acest individ cand afirma ca urmasii d-lui Alin sunt banali si fara calitati manageriale? Calitatile manageriale sunt bune daca aduci firma la insolventa pentru ca faci transporturi/vanzari servicii in pierdere si nu esti in stare sa-ti platesti creditorii? Creditorii principali, ING Bank & Lease agreaza firma de insolventa Rovigo care impreuna, readuc la conducere aceeasi echipa manageriala care a dus acesta firma la dezastru ? Insolventa este un scop pentru un bun management? Poate, pentru interesele voastre ! Sunteti atat de putrezi incat ati rasturnat scara de valori in management si ati reinventat managementul .Cine duce o firma in insolventa este capabil sa o aduca pe profit? Daca este capabil, cum sustineti "d-voastra" prin renumire, inseamna ca ducerea la insolventa a fost INTENTIONATA PENTRU INTERESELE ACTIONARULUI MINORITAR. Blestemati sa fiti!!! Impreuna cu toti care va sustin!!! Blestemati sa fie si tradatorii din interior mai ales cei de pe vremea d-lui Alin!

    Ce articol!!?? Se vede valoarea voastra după declarațiile din acest articol, dar de fapt dacă cititi comentariile va dați seama ca valoarea voastra este "0", pe când a celor pe care ii ponegriti este net superioară vouă. Iar despre EDY Popa, ce sa zic, nici nu meritati sa-i pomeniti numele. Pe lângă faptul ca a făcut o școala adevarata are si "cei 7ani de-acasă", lucru care vouă va lipseste cu desavarsire. Pe când următorul episod din aceasta comedie in care jucati fără spectatori? Oare voi nu vedeți ca nimeni nu-i cu voi?

    Domnule Deleanu, pentru vorbele dumneavoastra, orice parinte sau bunic v-ar trage de urechi! Pentru un om de varsta si pozitia dumneavoastra, cei 7 ani de acasa banuiam sa sunt esentiali... Oricine stie ca nu o sa cresti in ochii nimanui denigrand pe altcineva, ci doar demonstrand ca esti capabil. Cred ca prin aceste declaratii ne-ati demonstrat ca nu ne-am inselat in privinta dumneavoastra!

    Cum credeti ca angajatii edy ar putea sa aiba incredere in cineva caruia ii lipseste bunul-simt, corectitudinea si respectul? In cineva care a demonstrat in ultimele luni ca nu este nici macar 10% din ceea ce a fost capul acestei "familii"? 

    Declaratiile din articol spun ceva urat despre dumneavoastra, in nici un caz despre "familia" edy! 

    Va inselati rau de tot daca credeti ca puteti sa dezbinati un concept, un sentiment, pe care nu le-ati trait niciodata si din pacate nici nu veti avea ocazia! 

    Fosti sau inca actuali angajati, facem parte dintr-o familie extinsa care alege in fiecare zi sa-si pastreze componenta si sa lupte pt binele fiecarui membru in parte. 

    Nu are rost sa repet lucruri spuse in comentariile anterioare si pe care le cunosteti poate mai bine decat multi dintre noi. V-as intreba cum puteti sa dormiti noaptea avand in vedere cati oameni au ajuns in dificultate din cauza dumneavoastra, dar daca va lipsesc atatea calitati pe care le au romanii aceia banali, probabil va lipseste si constiinta..

    Toti cei care ii sugereaza domnului Deleanu sa-i fie rusine, sa ia in considerare urmatoarele date concrete:

    "marele om" Alin Popa a adus on firma acel fond de investitii, si a facut-o deoarece la acel moment nu il mai credita nimeni si societatea era deja intr-o situatie delicata. Altfel de ce ar fi facut o asemenea prostia, el, " un exceptional" manager? 

    Din cauza deciziilor luate de "marele om" Alin Popa (inclusiv atragerea fondului in societate cu acea inimaginabila clauza de vot) societatea a ajuns in insolventa si asa a aparul adm judiciar Rovigo. 

    In concluzie, desi si eu sunt antreprenor si apreciez dezvoltarea unei societati, trebuie cu totii sa intelegem ca la un moment dat Antreprenorul a luat decizii nefericite dpdv managerial, care au dus la deznodamintul actual. Moartea acestuia nu a facut decit sa grabeasca deznodamintul.

    Asa ca " nu mai trageti pianist" (Deleanu) nu e vina lui ca sa apelat la el. Nu stiu daca e bine sau rau intentionat, dar e clar ca nu el e responsabil de insolventa. 

    1. fara rautate: desi pare usor sa judeci din exterior, de obicei, cand nu stii datele unei probleme, e o miscare mai inteligenta sa te abtii

      si inca un sfat: data viitoare citeste mai cu atentie si poate ti-ai da seama ca intrebarile tale sunt retorice 

      Multumesc pt raspuns. Este adevarat, sunt din exterior, nu am absolut nici o legatura cu firma sau administratorul. Citind insa articolul, ma frapat ca TOTI comentatorii nu iau in seama absolut deloc deciziile Antreprenorului care au dus la aceasta situatie in actionariat si ulterior la insolventa. Nu am pus nici o intrebare, asa ca nu pot fi retoric. Am constatat din comentariile celor ce presupun ca cunosc situatia, o stare reala de fapt. REALITATEA ESTE DE CELE MAI MULTE ORI CRUDA,

      Acest mare Tovaras Deleanu ar fi trebuit sa-si asume astfel de replici,.Oare e normal sa-i faci banali pe oamenii cintiti? Oare au curajul sa-si publice acesti binevoitori veniturile pe care le-au realizat pe spatele firmei Edy?

      intrebarea ta: "De ce sa-i fie rusine d-lui Deleanu?"

      raspunsul il poti gasi singur citind articolul si incercand sa intelegi esenta comentariilor lasate de cei care stiu ca realitatea este cruda, dar mai stiu si alte lucruri ascunse altor ochi

      Ok, ai dreptate, pusesem o intrebare in titlu, dar era pentru mine. Recunosc ca nu pot sa inteleg (sunt si eu actionar majoritar la o firma privata) de ce este vinovat Administratorul judiciar, pentru deciziile nefericite luate de ACTIONARUL UNIC si apoi MAJORITAR care au condus la insolventa. Fara acestea Administratorul judiciar nu ar fi aparut in peisaj. Daca Antreprenorul era asa bun manager, de ce a avut nevoie de fondul de investitii? Cind inviti pe altii sa-ti controleze firma, nu trebuie sa te miri de deciziile lor. Daca declari insolventa, nu trebuie sa te miri de deciziile Administratorului judiciar. Ce ti-a trebuit fond de investitii si insolventa? Mai bine te dimensionai corect cu afacerea ta. Cred ca aici e cheia problemei. Antreprenorul a riscat si a pierdut! Administratorul judiciar nu face decit sa isi conduca firma lui mai bine decit a fost condusa Edy Spedition? Asa ca nu te supara dar chiar nu inteleg ce vina are si de ce sa-i fie rusine! Daca sunt aspecte care nu le cunosc, imi cer scuze anticipat! Si cu asta am terminat!

      Nu-l invinovateste nimeni pe acest personaj pentru deciziile luate de fondatorul grupului Edy. Daca citesti cu atentie comentariile, acest personaj este atacat pentru cuvintele nu tocmai ok adresate oamenilor care au construit aceast imperiu. Chiar daca d-l Alin a luat decizia pe care a luat-o oare de ce lucrurile nu au mers spre bine. Cand ai si banii de care aveai nevoie, ai si un management de calitate, cum de in loc sa prosperi dai inapoi? Sunt unele lucruri pe care cei din interiorul companiei le-au trait de cativa ani buni. Ex: datele reale erau modificate sa dea bine in fata lui Alin, familia si oamenii fideli companiei au fost inlaturati, toate cheltuielile managementului de top erau trecute pe alti angajati din companie si multe altele. Dar cel mai cumplit este faptul ca firma mergea pe pierdere si acesti manageri fantastici aveau salarii astronomice, mai mult luau si bonusuri la care altii nici nu viseaza. Cine in lumea asta plateste bonus cand firma merge pe minus???

      Asta-i realitatea, astea sunt lucrurile care pe unii ii deranjeaza. Am facut parte din midle management-ul acestei companii si eram obligata sa-mi modific realizarile la sfarsitul lunii si chiar daca nu le modificam, le modificau cateii lor pana ajungeau la Alin. Decat sa asist la asa ceva mai bine am luat decizia sa plec. Mafia e mare!!! Rusine sa-i fie acestui avocat pentru cuvintele adresate unor oameni care au avut puterea si priceperea sa construiasca ceva si care de o vreme se lupta cu niste ticalosi pentru a nu-i lasa sa distruga ce-a mai ramas din Edy. Si inca ceva, poate d-l avocat sa-mi spuna daca de-a lungul experientei sale in meseria de avocat a intalnit vreodata pe cineva care sa se fure singur??????? 

      Da asa este! Dar cand intri intr-o firma cu 17% - fond si blochezi deciziile actionarului majoritar cu scopul de a scadea valoarea companiei, pentru a o prelua apoi pe nimic, cand din cate stiu eu actionarul majoritar a mai avut in ultima vreme un aport de capital substantial, cand gestionezi prost banii pe care i-a bagat si inca mai ceri o suma de 10 ori mai mare, cand ameninti si te porti ca niste golani ASTA NU E FURT? Iar "linge blide" asta ce calitate are sa judece familia care oricum de ceva vreme nu mai avea o implicare directa in companie? Si judecand simplu: Cui ii apartine compania? la aia care au 17&, au condus compania defectuos, si au adus-o aici sau celor care au construit-o si au mostenit 83%???? Sau fondul asta de hoti de ce nu a acceptat cand DL ALIN a vrut sa rascumpere actiunile daca tot nu mergea bine compania? E simplu sa citim printre randuri si sa vorbim despre altii, nu? Luati-va in companie fondul asta cu 2% si o sa vedati ce sunt in stare sa va faca. Sau angajati-l pe Tiplea manager! Oricum ma voi interesa personal si voi aduna dovezi cum ca TIPLEA a luat mita pentru a lua niste decizii in defavoarea companiei la care era angajat si am sa le prezint familiei, si asta doar din respect pentru Alin! Rog pe toti care pot oferii astfel de indicii cu probe sa o faca, cei implicati direct si angajatiii! Pana cand fondurile astea sa distruga companii la noi in tara? Noi pierdem si fondul castiga adica banii pleaca in america, nu? mai putin ce fura catelusii astia! dar valoarea ADEVARATA merge la ;mericuta!

    Domnule Deleanu, pentru vorbele dumneavoastra, orice parinte sau bunic v-ar trage de urechi! Pentru un om de varsta si pozitia dumneavoastra, cei 7 ani de acasa banuiam sa sunt esentiali... Oricine stie ca nu o sa cresti in ochii nimanui denigrand pe altcineva, ci doar demonstrand ca esti capabil. Cred ca prin aceste declaratii ne-ati demonstrat ca nu ne-am inselat in privinta dumneavoastra!

    Cum credeti ca angajatii edy ar putea sa aiba incredere in cineva caruia ii lipseste bunul-simt, corectitudinea si respectul? In cineva care a demonstrat in ultimele luni ca nu este nici macar 10% din ceea ce a fost capul acestei "familii"? 

    Declaratiile din articol spun ceva urat despre dumneavoastra, in nici un caz despre "familia" edy! 

    Va inselati rau de tot daca credeti ca puteti sa dezbinati un concept, un sentiment, pe care nu le-ati trait niciodata si din pacate nici nu veti avea ocazia! 

    Fosti sau inca actuali angajati, facem parte dintr-o familie extinsa care alege in fiecare zi sa-si pastreze componenta si sa lupte pt binele fiecarui membru in parte. 

    Nu are rost sa repet lucruri spuse in comentariile anterioare si pe care le cunosteti poate mai bine decat multi dintre noi. V-as intreba cum puteti sa dormiti noaptea avand in vedere cati oameni au ajuns in dificultate din cauza dumneavoastra, dar daca va lipsesc atatea calitati pe care le au romanii aceia banali, probabil va lipseste si constiinta..

    D-ra/d-na Alina Toma Vereha ar fi interesant daca tot ati publicat un articol in necunostinta de cauza si fara sa verificati daca informatile sunt corecte, sa investigati si sa publicati cand suge capusa Rovigo pe pe spatele Edy Spedition, oare Rovigo ca si administrator special respecta legea ?

    Sunt multe lucrui care au fost ascunse de presa/public, si care ar fi interesant sa se publice. 

    Avocat de doi lei ce esti Deleanu ca domn nu esti cred ca ai luat diploma pe bani, cum poti vorbi despre compania EDY cand tu nu sti cum s-a infaptuit,cata munca au depus sute de oameni cu suflet ca sa o ridice si acum veniti voi ca niste sacali si vreti sa o luati dar Dumnezeu nu va ajuta si o sa va bata pe toti cei care ati distrus aceasta companie in frunte cu Tiplea si fam.Gontariu.etc.Dumnezeu sa va pedepseasca pe toti.

    Deci cum ramane?!

    1. Ca in tren!

    D-ra/d-na Alina Toma Vereha ar fi interesant daca tot ati publicat un articol in necunostinta de cauza si fara sa verificati daca informatile sunt corecte, sa investigati si sa publicati cand suge capusa Rovigo pe pe spatele Edy Spedition, oare Rovigo ca si administrator special respecta legea ?

    Sunt multe lucrui care au fost ascunse de presa/public, si care ar fi interesant sa se publice. 

    D-na ziarista,cati bani ati primit de la aceste gunoaie ca sa publicatii rusinea asta de articol,ati verificat aceste informatii inainte de ale publica,odata cu publicarea acestui articol ati intrat in gasca lor de mafioti..sa va fie rusine tuturor din conducerea acestui ziar ca va-ti inhaitat cu niste oameni de nimic,care in fata noastra a familie Edy sunteti zero barat!

    Cum nu va este frica de Dumnezeu sa publicati asemenea articole aberante? D-soara Alina Toma Vereha, fa-te florareasa draguto, ca la jurnalism ai dat chix. Nu se poate sa scrii asa ceva in necunostinta de cauza! Pe cine crezi ca impresionezi sau duci de nas? Peste 2000 de angajati care s-au perindat de-a lungul timpului in compania EDY, stiu adevarul, asadar articolul tau pompos nu te ajuta decat sa strangi aproximativ 2000 de injurii si blesteme din partea noastra, cu drag si simpatie.

    Iar voi, "domnilor" avocati, actori, marionete si ce mai sunteti dvs, de ce nu stati in banca voastra sa va vedeti in continuare de marsaviile voastre, de ilegalitati, de hotie si ce mai stiti dvs sa faceti foarte bine?! Caracatita de mafioti! De ce mai apareti cu astfel de articole? Nu aveti limite! Ati facut rau si inca nu va opriti. V-ati dus planul la bun sfarsit, ce mai vreti acum? Ati premeditat tot ceea ce s-a intamplat. Ati vazut un colos si ati zis "Sa-l nimicim!", sau mai bine zis: "Sa-l praduim". Ati reusit. V-ati jucat bine rolul. Luati-va catrafusele si plecati! (dar nu fuge niciodata cateaua de la macelarie, asa-i?). EDY nu a fost si nu va fii niciodata al vostru. EDY suntem noi, cei care am muncit sa-l aducem pe locul I, impreuna cu acei "romani banali fara calitati manageriale, rude sarace, mici capuse, forte lacome" si ce alte adjective pline de patos ati enumerat dvs, noi toti suntem EDY. Domnul Alin Popa impreuna cu familia lui, au muncit 20 ani pt ca EDY sa ajunga in varf, si asa banali cum au fost, au reusit, iar voi l-ati pus in cativa ani pe butuci si veniti sa aruncati cu noroi si sa jigniti, sa luati tot, pana la ultimul creion din companie, apoi afirmati ca familia care a muncit sa aduca firma in varf "vrea sa puna mana pe ea"? Dar nu e a lor? Voi vreti sa puneti mana si sa luati ce nu va apartine! 

    Noi toti, cei care am lucrat la EDY stim, din cauza cui au plecat sau au fost dati afara, toti oamenii buni, loiali si seriosi, care munceau corect si cu devotament pt bunul mers al firmei. Stim din cauza cui ne-am impartit in bussines unituri si eram obliogati sa facem mii de km pe gol, pt ca nu aveam voie sa ne dam camioane reciproc, iar cine se impotrivea era trimis acasa. Stim ca ati tolerat si promovat hotia prin managerii adusi de voi care incasau banii cash pe curse si uitau sa deconteze banii in casierie apoi anulau comanda in soft, iar voi i-ati promovat in mari manageri. Stim ca ati ascuns oamenii care faceau curse in interes propriu cu camioanele companiei, ba chiar le-ati marit salariile, pentru ca erau de-ai vostri. Stim ca aveati oameni la facturare care facturau in neant, sa dea bine pe sticla cand ii prezentati domnului Alin Popa rezultatele. Stim ca faceati comenzi balbaite in nestire pt a lua o caruta de bani din targetele "atinse". Stim ca oameni vostri au plecat in alte companii unde au praduit EDY prin blocarea platilor. Stim multe "domnilor" avocati, actori, si marionete. Pentru ca am fost acolo. Am vazut si am trait toate porcariile voastre. Toata strategia voastra. Chiar credeti ca suntem o adunatura de 2000 de oameni prosti? Da, probabil asta credeti pentru ca stim ca nu dati doi bani pe noi sau pe parerile noastre, de-aia ne-ati lasat fara locuri de munca...  

    Iar acest "nou" manager general e cam vechi saracu', Tiplea, lucreaza deja de cativa ani in companie, i-a facut fam. Gontariu carare, s-a infiltrat, si-a jucat rolul ieftin si s-a gudurat pe langa dl. Alin, ia castigat increderea deplina, apoi "a pus bomba" care a distrus totul.  

    Acum Rovigo, stupefiata, gaseste firma prabusita.... Dar cum ati fii vrut sa o gasiti, pe primul loc in lume? Daca acesti mari manageri Gonta, Tiplea si ai lor au hotit-o pana la ultimul leu. Si-au dat unii la altii salarii colosale, targete colosale, si-au facut firme de transport si case de expeditii au ciupit tot ce au putut de la bani la clienti si va mirati? Ia facetiva lectiile inainte sa veniti sa scrieti tampenii! 

    Rusine sa va fie!

    de ce nu spuneti adevarul cum sau cheltuit banii, un exemplu este : cum ca speditia de la Miercurea Ciuc condusa de catre Dana si care avea sediul in apartamentul lui Tucsok, iar edy platea chirie pt acest sediu in valoare de 680 euro / luna, vi se pare normal o asemenea suma pt o camera sa se plateasca 680 euro

    1. 250 eur/luna. In caz ca intereseaza pe cineva. Ura atrage ura, dar iti trebuie minte sa intelegi asta...

    Hei ! capusele lui Teapa&CO, sunteti online ? fierbeti ca se spune adevarul despre voi ? lasati dragilor sa vada toata lumea ce fel de oameni sunteti, ce credeti ca familia Edy o sa va lase sa respirati ? nu uitati suntem multi !

    1. rusine sa le fie tuturor celor care au intrat in armata lui Teapa, dar vedeti ca o sa v-o infiga el, ca nu se lasa

      Normal...se foloseste de voi,va pune sa faceti aceasta munca murdara,va indeamna la lucruri necurate si daca cedati (ceea ce s-a si intamplat deja cu unii) vi se reproseaza ca nu trebuia sa intrati in "hora" daca ati stiut ca nu puteti face fata (sunt sigura ca cel putin o persoana se recunoaste in acesta situatie...). Cand totul se fa sfarsi veti fi aruncati la gunoi ca niste sosete uzate!

    Unde te uiţi?

    Bunicul unei fetiţe avea un obicei prost; seara se ducea pe câmp şi fura tot ceea ce găsea, punea în căruţă şi venea acasă. 

    O dată a luat-o şi pe nepoata sa pentru a ţine calul. Pe câmp, bunicul luă ce găsi, apoi veni către căruţă uitându-se în dreapta şi în stânga să nu îl vadă cineva, dar nepoata sa, din căruţă, îl întrebă: 

    - În sus te-ai uitat? Atunci bunicul s-a gândit îndelung la cuvintele nepoatei sale şi, de atunci, nu a mai furat niciodată. 

    Uităm să privim în sus de nenumărate ori în viața noastră, făcând orbește fel de fel de răutăți. Căutăm să nu fim descoperiți de oameni – în fața cărora ne rușinăm – dar de Dumnezeu, Cel ce vede toate, nicidecum. Câte măsuri de precauție ne luăm pentru a nu ne rușina pe lumea aceasta de tot ceea ce facem și cum omitem să privim în sus; și să ne întrebăm de fiecare dată: „Doamne, Ție îți place ceea ce fac eu acum, binecuvântezi Tu faptele mele? 

    Ar fi bine sa citesti pana te vindeci si daca nu-ntelegi roag-o pe mama ta sa-ti traduca. Ti se potriveste de minune aceasta pilda.

    P.S. Poti s-o citesti si la Megan... 

    1. si este buna si pt Megan si Grama cand au fost impreuna la paris ( sunt si poze care fac dovada), oare sotul lui Megan ce zice, este multumit de consumul facut de Grama laMegan la cursa de timisoara - paris?

      La Paris au mers separati , Arca Buzan scuze Megan cu avionul ca na...si Consum scuze Cristi Gramaj scuze Grama cu CC-ul de servici al doamnei .La întocmirea bugetului la vertigo Cluj cică i-a introdus doamnei o sonda WebEye la motor pt monitorizarea consumului !!!de licori !! La Paris probabil i-a mai regulat consumul .ce ziceti....

      Sa nu uitam ca la Paris au fost pe bani companie Edy Spedition, costuri aprobate de administratorul judiciar ROVIGO ( stiti ca fara aprobarea lor nu poate iesi nici un ban din companie), care inloc sa se preocupe de plata datoriilor catre furnizori au preferta sa cheltuie bani companiei pe escapadele celor doua capuse.

      Si sa nu uitam ca atunci cand sa stricat CC-ul doamnei Megan, Rovigo a acceptat imediat spre plata costurile de reparatie care nu au fost tocmai mici ( doar nu o sa o lase pe printesa sa vina la birou cu microbuzul companiei).

      Si multi alti bani irositi pe acesti nesimitit, ca doar vor binele companiei si prefera sa nu achite datoriile catre furnizori, mai bine se lafaie ei pe bani munciti de noi. 

      Sunt fiica unui fost sofer care a lucrat la aceasta firma 15ani,insa nu pot sa cred ce aberatii ati spus despre aceasta companie si despre familia defunctului...

      Domnule avocat in acest articol ati spus doar minciuni deoarece la aceasta firma s-au creat foarte multe locuri de munca,unde toti angajatii au fost multumiti,aveau de lucru,salariile erau primite la timp...Rusine sa va fie pentru ca ati adus aceasta firma in asemenea situatie!!! 

      gontariu si tiplea niste hoti a(am scris intentionat numele lor cu litere mici) iar rovigo si fondul (fundul )niste hiene si sacali

      gontariu si tiplea niste hoti a(am scris intentionat numele lor cu litere mici) iar rovigo si fondul (fundul )niste hiene si sacali

    In atentie PADUCHILOR,LIPITORILOR SI NESIMTITILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dupa dezastru pe care l-ati facut in CASA si CURTEA noastra adica EDY,parca a-ti considerat ca nu e de ajuns,si a-ti sarit si la gaturile OAMENILOR care au dat o paine miilor de angajati si copilasilor lor. Din punctul meu de vedere ceea ce a-ti facut voi din anul 2008 pana in prezent e un pacat atat de mare incat voi ( Tiplea & Co ) nu o sa parasiti acest pamant pana cand o sa platiti pedeapsa pe care BUNUL DUMNEZEU va pregatito ! ! ! ! ! Sunt convins ca o sa am si eu satisfactia pe care a-ti avuto voi cand a-ti distrus aceasta companie,dar mai am convingerea ca in scurt timp o sa revina in posesia celor care si-au sacrificat 20 de ani din viata muncind si sperand ca o sa lase ceva in urma lor. Si o sa vedeti ca o sa lase,pentru ca inca suntem multi care avem scris pe inima EDY. ASA SA VA AJUTE BUNUL DUMNEZEU ! ! ! ! ! ! !

    Sa va fie rusine atacati o familie andoliata un avocat si o ziarista de 0,50 bani tare as vrea sa stiu ce ati realizat voi pe lumea asta ....vagabonzilor vati trezit sa va faceti reclama .....hahalelelor

    1. 1. Iubiţi dreptatea, judecători ai pământului; cugetaţi drept despre Domnul şi căutaţi-L cu inimă smerită,

      2. Căci El Se lasă găsit celor care nu-L ispitesc şi Se arată celor care au credinţă în El.  

      3. Într-adevăr, cugetele viclene depărtează de Dumnezeu, şi puterea Lui, când Îl ispiteşti, mustră pe cei fără de minte.  

      4. Înţelepciunea nu pătrunde în sufletul viclean şi nu sălăşluieşte în trupul supus păcatului.  

      5. Duhul cel Sfânt, povăţuitorul oamenilor, fuge de vicleşug, Se depărtează de minţile fără de pricepere şi Se dă în lături când se apropie fărădelegea;  

      6. Înţelepciunea este duh iubitor de oameni şi nu lasă nepedepsit pe cel care huleşte prin vorbele sale, căci Dumnezeu este martor gândurilor celor mai ascunse şi pătrunde fără greş inimile şi aude toate cuvintele.  

      7. Duhul lui Dumnezeu umple lumea, El cuprinde toate şi ştie orice şoaptă.  

      8. Pentru aceea, cel care grăieşte lucruri nedrepte nu poate să se ascundă şi dreptatea răzbunătoare nu-l uită.  

      9. Căci chibzuinţele nelegiuitului vor fi cercetate şi zvonul vorbelor sale va ajunge până la Domnul spre pedeapsa strâmbătăţilor sale.  

      10. O ureche geloasă aude totul şi sunetul şoaptelor nu-i scapă.  

      11. Păziţi-vă deci de vorbele cârtitoare şi deşarte şi feriţi limba voastră de clevetire, fiindcă vorba cea mai tainică nu va trece fără pedeapsă şi gura mincinoasă aduce sufletului moarte.  

      12. Nu vă grăbiţi moartea prin rătăcirile vieţii voastre şi nu vă atrageţi pieirea prin fapta mâinilor voastre.  

      13. Căci Dumnezeu n-a făcut moartea şi nu se bucură de pieirea celor vii.  

      14. El a zidit toate lucrurile spre viaţă şi făpturile lumii sunt izbăvitoare; întru ele nu este sămânţă de pieire şi moartea n-are putere asupra pământului.  

      15. Dreptatea este nemuritoare, iar nedreptatea aduce moarte.  

      16. Dar cei necredincioşi îşi atrag moartea cu mâinile şi cu glasul, se uită la ea ca la o prietenă, sunt pătimaşi după ea şi au făcut legătură cu ea şi cu adevărat vrednici sunt să fie ai ei.  

       

      Slava lui Dumnezeu pentru toate!

      D-zeu sa-i ajute si sa-i ocroteasca pe cei din familia dl.Alin Popa.

      Tuturor le doresc numai bine, sa nu uitam un lucru , D-zeu este judecatorul nostru suprem si singurul care face dreptate intotdeauna.

      Dl.Avocat , imi place sa cred ca faceti parte din elita intelectualilor din Roamania, de aceea nu-mi explic cum ati putut spune asemea lucruri despre o familie frumosa si onesta pe care nu o cunoasteti. Multi din colegii dvs.care au coloana vertebrala cred ca se minuneaza.

      Meseria dvs va obliga sa scoateti la lumina adevarul, noi toti astazi plutim in deriva, asa ca ajutatine sa avem incredere ca tot ceea ce faceti este pus in slujba ADEVARULUI. 

      Referitor la marea familie EDY , pina cind au venit la conducerea acestei firme omenii care nu au avut nimic in comun cu acest mare brand , drumul lor a fost greu,caladit cu mari sacrificii , dar va asigur ca a fost un drum drept si frumos .Intr- o zi cineva a vazut acest drum,i-a placut si a spus ca poate fi doar al lui, viata insa, ne-a dovedit intotdeauna ca nu-i bine sa-ti cladesti viitorul calcind in picioare oameni onesti care ti-au intins o mina. Se uita un lucru ca toti vom plati pentru ceea ce facem, mai devreme sau mai tirziu.

      Am creat o adresa de mail unde va rog sa postati toate informatiile legate de decaderea grupului edy, se va face un raport public legat de management-ul prost.

      despreedy@yahoo.com 

    Din pacate asta se intampla cand iti bati joc de angajati......

    Deleanule tu esti mare hot la fel ca ceilalti amintiti; cum credeti voi ca noi suntem asa prosti? pai daca iei un cartof cu 2 lei trebuie sa il vinzi 3 pentru un business sanatos, asta a facut familia edy pana in 2008; dupa 2008, hotii amintiti in postari (gonta, teapa & CO) luau cartoful cu 2 lei, il vindeau cu 1,8 lei, mai cumparau si ambalaj cu 0.5 lei sa aiba aspect comercial la vanzare; dupa ingineria asta faceau un raport si ajungeau la concluzia ca asa cartof ambalat frumos si competitiv nu mai are nimeni, ca asa manageri buni nu mai sunt niciune in lume... deci se recompensau cu un bonus pe masura. Si uite asa vanzarile au mers bine, rapoartele s-au mentinut, cifra de afaceri a ramas la un nivel bun... doar ca la un moment bulgarele s-a spart, banii s-au terminat.... iar mai depare nu mai zic nimic, din comentariile celor care cunosc compania edy se vede adevarul, vad ca nu e nimeni cu argumente pro articolul de mai sus. D-zeu oricum judeca drept, capusele actuale se pare ca nu treaba daca din dreapta sau stanga vine cineva, mai grav e ca nu se uita nici in sus (cum zice cineva in ex cu fetita).

    1. Alin Popa, Dunmezeu sa-l odihneasca! bun la suflet dar a avut incedere in stupizi ca si GontariuFlorin pe care il platea cu 2... zeci de mi de euro pe luna... un betiv care s-a inconjurat de incompetenti. Asta l-a adus in firma pe Mircea Tiplea ... un tapar care habar nu avea de business dar a reusit sa-l detroneze pe Gontariu si sa ajunga CEO si sa falimnteze firma. Astia doi l-au ingropat pe Alin si au dis firma la faliment

       

       

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb