Compania de transport rutier Frigoexpres SA a obţinut confirmarea în instanţă a planului de reorganizare, propus în cadrul procedurii de insolvenţă, arată un comunicat remis redacţiei.
Potrivit documentului, creditorii societăţii au aprobat aplicarea planului pe o perioadă de 36 de luni, începând cu decembrie 2014. Frigoexpres a intrat în procedura generală a insolvenţei în august 2013, sub administrarea judiciară a CITR, companie activantă în piaţa de insolvenţă din România şi parte a CITR Group.
"Reorganizarea se bazează pe continuarea şi intensificarea activităţii companiei pe fondul obţinerii unor noi contracte în ultima perioadă. De asemenea, in paralel cu acoperirea pasivului societăţii, planul de reorganizare prevede extinderea şi reînnoirea parcului auto în vederea onorării contractelor aflate în derulare şi consolidării poziţiei pe piaţa internă şi externă. Avem încredere că, împreună cu creditorii, vom putea sprijini compania în aplicarea planului de reorganizare, astfel încât în cel mult 3 ani aceasta să iasă din procedura de insolvenţă şi să redevină un jucător sănătos în piaţa de profil", a declarat Bogdan Gorde, asociat în cadrul CITR Bihor.
Planul de reorganizare prevede achitarea a 55% din datoriile companiei către creditori, dintr-un total de 60 de milioane de lei, conform tabelului definitiv de creanţe. Aprobarea planului de către adunarea generală a creditorilor Frigoexpres s-a făcut cu o majoritate de voturi reprezentată de 4 grupe de creditori din 5 grupe posibile.
Frigoexpres este una dintre cele mai mari companii de transport rutier în regim de temperatură controlată din România, şi a încheiat anul 2013 cu afaceri de peste 12 milioane de euro, cu o pierdere de 3,6 milioane de euro. În prezent, Frigoexpres are parteneriate încheiate cu unii dintre cele mai mari producători din industria cărnii, a lactatelor, sau din domeniul legume-fructe, şi distribuie marfă pentru cele mai mari hypermarket-uri din ţară.
CITR, companie activantă pe piaţa de insolvenţă din România, acţionează ca liant între debitoare şi ceilalţi participanţi în procedură. Cu o echipă de peste 110 de specialişti, 40 practicieni în insolvenţă şi 12 echipe de lucru, CITR a gestionat procedura insolvenţei a peste 750 de societăţi comerciale şi este reprezentă la nivel naţional. Expertiza acoperă arii de activitate ca: agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălţămintei, producţii ceramice, panificaţie, activităţi comerciale, extracţia şi prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate.
CITR este parte a CITR Group, un grup de societăţi specializat în identificarea de soluţii personalizate pentru companiile în dificultate.