Investiţie de 25 milioane euro într-un aqua-park acoperit, la Gura Humorului

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 7 iunie 2011

Primul aqua-park din ţară care va fi acoperit în totalitate umează să fie construit la Gura Humorului, în Complexul turistic "Ariniş", în urma unei investiţii finlandeze şi poloneze, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro. Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat, ieri, citat de Mediafax, că administraţia locală a încheiat cu oraşul polonez Puck, staţiune turistică la Marea Baltică, un contract de colaborare şi schimb de experienţă, unul dintre obiectivele de colaborare fiind construcţia unui aqua-park similar celui care funcţionează în oraşul polonez.

El a arătat că investiţia în acest aqua-park este de aproximativ 25 de milioane de euro, va fi făcută de inves-titori finlandezi şi polonezi, iar o delegaţie din Polonia urmează să vină săptămâna viitoare în Gura Humorului în vederea înfiinţării firmei care va construi acest parc acvatic de agrement, dar şi pentru semnarea parteneriatului cu autorităţile locale.

Ursaciuc a precizat că investiţia prevede construcţia primului aqua-park din ţară acoperit total, care se va afla în Complexul turistic Ariniş, complex care cuprinde în prezent o pis-cină acoperită, două bazine în aer liber, o sală de sport, mai multe terenuri de tenis şi handbal, patinoar, pârtie de schi, dar şi zone de agrement.

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, şi consilierul local Mihaela Ionaşcu au semnat la Puck, cu primarul Marek Rintz şi cu preşedintele Consiliului Local, Hanna Pruch-niewska, un parteneriat de colaborare care va constitui cadrul legislativ pentru dezvoltarea unor proiecte comune de interes bilateral.

Oraşul Puck este situat în nordul Poloniei, în zona Gdañsk, pe coasta sudică a Mării Baltice şi este staţiune turistică.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb