Klaus Iohannis s-a întâlnit cu şeful Serviciului Secret de Informaţii al Marii Britanii

M.C.
Politică #Apărare / 23 iunie 2015

Şeful Serviciului Secret de Informaţii britanic (MI6), Alex Younger

Şeful Serviciului Secret de Informaţii britanic (MI6), Alex Younger

Actualizare 19:55 Oprea a discutat cu şeful Serviciului Secret al Marii Britanii despre securitate în zona Mării Negre

Şeful MI6 a avut o întâlnire şi cu şeful SRI, Eduard Hellvig

Premierul interimar, Gabriel Oprea, s-a întâlnit la Guvern cu şeful Serviciului Secret de Informaţii britanic (MI6), Alex Younger, aflat la Bucureşti, pentru a discuta despre evoluţiile regionale în planul securităţii, inclusiv în zona Mării Negre, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Sursa arată: "Cu acest prilej a fost apreciată cooperarea excelentă în plan bilateral pe tematica de interes comun a instituţiilor din comunitatea de informaţii a României şi cea a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi au fost discutate aspecte ale evoluţiilor regionale în planul securităţii, inclusiv în zona Mării Negre. Primul Ministru interimar, Gabriel Oprea, şi demnitarul britanic au apreciat nivelul înalt de încredere stabilit între instituţiile omoloage. A fost evidenţiată colaborarea eficientă în prevenirea şi combaterea fenomenelor care pot afecta securitatea cetăţenilor din cele două state sau care sunt îndreptate împotriva membrilor NATO şi ai Uniunii Europene. În cadrul întrevederii a fost subliniată susţinerea pe care Guvernul o acordă consolidării dimensiunilor de cooperare specifică, la nivel instituţional, cu partenerii strategici ai României din comunitatea Euro-Atlantică".

Younger a avut o întâlnire şi cu directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, cu care a discutat, printre altele, despre combaterea terorismului, potrivit unui comunicat de presă: "În cadrul întâlnirii, cei doi şefi de servicii de informaţii au abordat teme de interes comun, relevante pentru dimensiunea de securitate şi intelligence a Parteneriatului Strategic dintre România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Cu acest prilej, interlocutorii au apreciat profunzimea cooperării în domenii precum prevenirea şi combaterea terorismului, a ameninţărilor transfrontaliere sau în scopul asigurării securităţii cibernetice. De asemenea, au fost abordate aspecte legate de situaţia de securitate din plan regional, respectiv despre evoluţiile cu potenţial impact asupra securităţii celor două state şi a spaţiului euro-atlantic".

Alex Younger a preluat conducerea MI6 la 3 noiembrie 2014, vizita în România numărându-se printre primele deplasări externe ale acestuia în noua sa calitate, potrivit sursei.

(A.C.)

-------------

Preşedintele României Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi, la Cotroceni, cu Alex Younger, şeful Serviciului Secret de Informaţii al Marii Britanii, arată un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Subiectul de discuţie dintre cei doi interlocutori a fost securitatea parteneriatului strategic dintre cele două ţări, apreciindu-se strânsa cooperare dintre comunitatea informaţiilor din România şi cea din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

În cadrul întrevederii a fost discutată situaţia de securitate regională, fiind subliniat interesul deosebit pe care ambele ţări îl acordă stabilităţii regiunii Mării Negre, precum şi buna cooperare dintre serviciile de informaţii române şi britanice în combaterea terorismului, ameninţărilor transfrontaliere şi provocărilor specifice războiului hibrid.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb