MCTI a semnat noi parteneriate

Dragoş Rizea
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 aprilie 2006

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) a semnat ieri un acord de grant în valoare de 266.432 dolari cu Guvernul Statelor Unite ale Americii, pentru finanţarea costului bunurilor şi serviciilor necesare pentru asistenţa tehnică a propunerii de proiect "Integrarea Tehnologiei Informaţiei în România".

Acest acord se va desfăşura prin intermediul Agenţiei pentru Comerţ şi Dezvoltare a Statelor Unite (USTDA) care va acorda asistenţă tehnică şi implementare de sisteme informaţionale integrate în special pentru administraţia publică. Acordul recent semnat mai prevede ca pentru asistenţa tehnică, MCTI va selecta o firmă americană, iar plata către firma selectată va fi efectuată direct de către USTDA. Domnul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, a declarat: "Este necesar să avem un plan consolidat de investiţii şi achiziţie IT&C pentru administraţia guvernamentală centrală, din moment ce fiecare minister implementează cel puţin un proiect în acest domeniu. Crearea şi implementarea unui astfel de plan ar trebui să elimine investiţiile paralele şi să se concretizeze în scăderea costurilor şi soluţii îmbunătăţite pentru nevoile comune ale tuturor organizaţiilor guvernamentale". Un alt important proiect de promovare a mai fost semnat la sfîrşitul săptămînii trecute de ministrul MCTI şi Craig Barrett, preşedinte al companiei Intel şi constă în promovarea achiziţionării de calculatoare. Domnul Zsolt Nagy a spus cu această ocazie: "În acest moment, în România există circa 3,5 milioane de computere, o cifră care ne situează mult în urma mediei europene. Creşterea nu-mă-rului de computere personale, în rîndul tuturor categoriilor sociale, este un obiectiv principal al Guvernului României". În cadrul acestui proiect, MCTI va acorda asistenţă, suport şi susţinere la nivel înalt, iar corporaţia Intel va furniza expertiză pentru construcţia şi implementarea proiectului şi va asigura asistenţă pentru fiecare propunere de pachet de software, propunînd MCTI anumite linii directoare pentru configuraţiile PC-urilor.

În domeniul tehnologiei informaţiei, Guvernul României a mai încheiat trei parteneriate strategice cu firmele Oracle, Microsoft şi IBM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb